FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More Second Lines of Classic Rock Songs
Quiz about More Second Lines of Classic Rock Songs

More Second Lines of Classic Rock Songs Quiz


Back by popular demand: Another quiz giving you the second line of a classic rock song with a few clues to hopefully help you out. The title of the song is in the first line. Enjoy the quiz!

A multiple-choice quiz by knto. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture

Author
knto
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,968
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1166
Last 3 plays: Terri2050 (5/10), Guest 70 (4/10), Guest 172 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. If you know classic rock, the only thing you need to know about this song is: Beatles - 1968. Which Fab Four tune has the second line: "Take a sad song and make it better"? Hint


Question 2 of 10
2. If you spent 'A Night At The Opera' back in 1975 like I did, you 'May' remember this song. "Assembled here the volunteers, In the days when lands were few" is the second line to which futuristic song about time and space travel? Hint


Question 3 of 10
3. Although this group had great success in the 1960s and freely admitted to 'Sucking in the Seventies', this 1973 song is one of their greatest hits and one of my favorites. "When will those clouds all disappear?" is the second line to which US number one single? Hint


Question 4 of 10
4. Released in 1979. this song was the title track to the fourth album by a Rockford, Illinois band which had a huge following in Japan. The song begins with the chorus, which repeats the title three times. The next line is "You know that talk is cheap; and those rumors ain't nice". What is the title to this song about what goes on in your head while you are asleep? Hint


Question 5 of 10
5. Although covered many times, this song was written in 1972. Probably the most popular cover was when a southern rock band included it for a 'Second Helping'. "I keep blowin' down the road" is the second line to which song? Hint


Question 6 of 10
6. Originally written by Boudleaux Bryant and released on an Everly Brothers album in 1961, this song achieved international fame in 1975 when covered by a Scottish band. Which song has the second line: "Love wounds and marks, any heart, not tough or strong enough"? Hint


Question 7 of 10
7. Originally written in 1969 for (but not used in) the film 'Zabriskie Point', lyrics were added to this song which was brought back in 1973 by this British band as 'The Violent Sequence' for one of the greatest albums of all time. Which song has the second line: "And after all we're only ordinary men" Hint


Question 8 of 10
8. This 1978 song was performed by a Canadian band. Which fantasy based song has the second line: "For the maples want more sunlight and the oaks ignore their pleas"? Hint


Question 9 of 10
9. This song is the title track of a 1976 album performed by an Irish group who took their name rather loosely from an old automobile. What is the title to the song which has the second line: "Somewhere in this town. See me and the boys we don't like it; so we're getting up and going down." Hint


Question 10 of 10
10. Written in 1964 by a relatively unknown British band, this song propelled them to international status in weeks. "You got me so I don't know what I'm doin'" is the second line to which song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Terri2050: 5/10
Feb 20 2024 : Guest 70: 4/10
Feb 19 2024 : Guest 172: 6/10
Feb 18 2024 : Hayes1953: 4/10
Feb 14 2024 : Guest 104: 4/10
Jan 31 2024 : Guest 136: 9/10
Jan 31 2024 : spanishliz: 4/10
Jan 28 2024 : martin_cube: 10/10
Jan 25 2024 : Tamaw: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you know classic rock, the only thing you need to know about this song is: Beatles - 1968. Which Fab Four tune has the second line: "Take a sad song and make it better"?

Answer: Hey Jude

Although credited to Lennon-McCartney, the song was written by Paul McCartney to John Lennon's son Julian during the divorce of John and Cynthia. Originally titled 'Hey Jules', McCartney changed it to Jude because it was easier to sing.

With the seven plus minute running time, there was some question whether radio stations would play a song that long. Lennon's reply: "They'll play it if it's us."

Play it they did. The single sold over eight million copies and spent nine weeks at number one in the US, the longest of any Beatles song.
2. If you spent 'A Night At The Opera' back in 1975 like I did, you 'May' remember this song. "Assembled here the volunteers, In the days when lands were few" is the second line to which futuristic song about time and space travel?

Answer: '39

The song was written by Brian May and performed by Queen on their album 'A Night At The Opera'. It tells about a ship of volunteers who leave Earth for a year long voyage. On their return, they discover Earth has aged 100 years and their friends and loved ones are gone.

This is one of my favorite Queen tunes.
3. Although this group had great success in the 1960s and freely admitted to 'Sucking in the Seventies', this 1973 song is one of their greatest hits and one of my favorites. "When will those clouds all disappear?" is the second line to which US number one single?

Answer: Angie

The song was written by Keith Richards and Mick Jagger of the Rolling Stones. It tells a story of two people parting ways after a long romance.

There is a lot of speculation as to who 'Angie' was; from David Bowie's wife Angie to Angie Dickinson and Richards' daughter Dandelion Angela. Some thought it might be a pseudonym for heroin. Richards, who wrote much of the song, said it was just the first name which came to his mind.
4. Released in 1979. this song was the title track to the fourth album by a Rockford, Illinois band which had a huge following in Japan. The song begins with the chorus, which repeats the title three times. The next line is "You know that talk is cheap; and those rumors ain't nice". What is the title to this song about what goes on in your head while you are asleep?

Answer: Dream Police

Written by Rick Nielsen of Cheap Trick, this song found its way to 26th on the US charts. It was their first single after the blockbuster 'Live At Bodokan' album which was recorded in Japan.

Nielsen, Robin Zander, Tom Petersson and Mr. Bun E. Carlos comprise Cheap Trick.
5. Although covered many times, this song was written in 1972. Probably the most popular cover was when a southern rock band included it for a 'Second Helping'. "I keep blowin' down the road" is the second line to which song?

Answer: Call Me The Breeze

Written by JJ Cale in 1972 and released on his 'Naturally' album, Lynyrd Skynyrd's 1974 version is probably the most popular. It was released on their 'Second Helping' and 'One More From The Road'.
6. Originally written by Boudleaux Bryant and released on an Everly Brothers album in 1961, this song achieved international fame in 1975 when covered by a Scottish band. Which song has the second line: "Love wounds and marks, any heart, not tough or strong enough"?

Answer: Love Hurts

The hard rock band Nazareth covered this song on their 'Hair Of The Dog' album. It was their biggest hit, rising to top ten in the US.
7. Originally written in 1969 for (but not used in) the film 'Zabriskie Point', lyrics were added to this song which was brought back in 1973 by this British band as 'The Violent Sequence' for one of the greatest albums of all time. Which song has the second line: "And after all we're only ordinary men"

Answer: Us And Them

The music was written by Richard Wright, lyrics added by Roger Waters, sung by David Gilmour with percussion by Nick Mason. The song reflected violence and war on Pink Floyd's 'Dark Side Of The Moon' album.

One of the many unforgettable lines on the album was in this song written about an anonymous general: "Forward he cried, from the rear; and the front ranks died."
8. This 1978 song was performed by a Canadian band. Which fantasy based song has the second line: "For the maples want more sunlight and the oaks ignore their pleas"?

Answer: The Trees

Written by Neil Peart of Rush, the song was written after he saw a cartoon with trees acting like fools. The Oaks and Maples have a disagreement in the forest and can't come to an agreement.

Many listeners compare this song with flaws in human nature such as greed and racism.

The end result of the quarrel? "Now there's no more Oak oppression; For they passed a noble law; And the trees are all kept equal by hatchet, axe, and saw".
9. This song is the title track of a 1976 album performed by an Irish group who took their name rather loosely from an old automobile. What is the title to the song which has the second line: "Somewhere in this town. See me and the boys we don't like it; so we're getting up and going down."

Answer: Jailbreak

Thin Lizzy was comprised of Phil Lynott, Brian Robertson, Scott Gorham and Brian Downey at that time. It was the title track to their wonderful 'Jailbreak' album and along with 'The Boys Are Back In Town' is one of their greatest successes from that album.
10. Written in 1964 by a relatively unknown British band, this song propelled them to international status in weeks. "You got me so I don't know what I'm doin'" is the second line to which song?

Answer: You Really Got Me

Written by Ray Davies of The Kinks, it was their third single, reaching number one for two weeks in the UK. One of the earliest songs to feature a 'guitar riff', the song inspired many hard rock and metal musicians for years to come.

Kinks producer Shel Talmy said after hearing it for the first time, "It doesn't matter what you do with this, it's a number one song. You could write it in waltz time and it would still go number one."

And to this day it remains on the airwaves, one of the greatest hits of all time.
Source: Author knto

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us