Quiz about The Open Door
Quiz about The Open Door

The Open Door Trivia Quiz


This quiz is on Evanescence's 2006 album. You'll have to answer questions about each song. Good luck!

A multiple-choice quiz by Milla_J_fan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
Milla_J_fan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
239,690
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
778
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song from the album contained these lyrics? "Fear is only in our minds." Hint

Call Me When You're Sober
Cloud Nine
Lithium
Sweet Sacrifice

2. Which song had these lyrics?

"Can't keep believing, we're only deceiving ourselves
And I'm sick of the lie and you're too late"
Hint

Weight of the World
Lithium
Call Me When You're Sober
Lacrymosa

3. How many songs did Amy Lee compose by herself for this album? Hint

13
3
5
4

4. What song are these lyrics from? "I can feel the night beginning, separate me from the living." Hint

Your Star
Good Enough
All That I'm Living For
Lithium

5. Which song referred to the nursery rhyme "Mary Had A Little Lamb?"

Answer: (Two Words)
6. What word is missing from the lyrics? "Under your ___ again I can't say no to you." Hint

spell
light
love
moon

7. Fill in the blank. "I can't escape the ____ way you think of me." Hint

sick
twisted
hateful
loving

8. Which lyrics do not belong to the song "Cloud Nine"? Hint

If I fall and all is lost
Should I let you fall lose it all
I'm never gonna be your sweet, sweet surrender
If you want to live, let live

9. What line came after these lyrics? "To let you blame it on me...?" Hint

I can't change who I am
nothing can hold you back now
and set your guilt free
and in this short life

10. In the beginning of one of their songs, there was a duck quacking.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song from the album contained these lyrics? "Fear is only in our minds."

Answer: Sweet Sacrifice

Amy Lee and Terry Balsamo wrote this song. Amy stated that the song was written about an abusive relationship, like the previous songs from "Fallen."
2. Which song had these lyrics? "Can't keep believing, we're only deceiving ourselves And I'm sick of the lie and you're too late"

Answer: Call Me When You're Sober

"Call Me When You're Sober" was chosen by Amy Lee to be the first single from the second album. A music video was also made for this song as well. "Call Me When You're Sober" was their hit song from this album.
3. How many songs did Amy Lee compose by herself for this album?

Answer: 3

Amy composed "Lithium" and "Like You." Another song that Amy composed was "Good Enough."
4. What song are these lyrics from? "I can feel the night beginning, separate me from the living."

Answer: All That I'm Living For

"All That I'm Living For" was written by Amy Lee and John LeCompt. Here are some more lyrics, "I believe that dreams are sacred, take my darkest fears and play them."
5. Which song referred to the nursery rhyme "Mary Had A Little Lamb?"

Answer: Lose Control

The lyrics that referred to the rhyme are "Mary had a lamb his eyes black as coals. If we play quiet, my lamb, Mary never has to know."
6. What word is missing from the lyrics? "Under your ___ again I can't say no to you."

Answer: spell

"Under your spell again I can't say no to you" these lyrics are from the song "Good Enough." Amy Lee composed this song. The beginning of this song was supposed to be on the "Narnia" soundtrack. The song wasn't placed on the soundtrack because the producers that the song was too dark. Amy wrote this song based on how she felt.
7. Fill in the blank. "I can't escape the ____ way you think of me."

Answer: twisted

"I can't escape the twisted way you think of me" - these lyrics are from the song "Snow White Queen." Amy wrote this song about the stalker that was following her. She wrote the song through the stalker's eyes and through her own. Some more lyrics, "You belong to me my Snow White Queen there's nowhere to run."
8. Which lyrics do not belong to the song "Cloud Nine"?

Answer: Should I let you fall lose it all

"Should I let you fall lose it all" - these lyrics belonged to the song "Call Me When You're Sober." Amy Lee and John LeCompt wrote this song.
9. What line came after these lyrics? "To let you blame it on me...?"

Answer: and set your guilt free

"To let you blame it on me and set your guilt free" are from the song "Lacrymosa." The band used music from "Lacrymosa" by Mozart in this song. Amy stated that "Terry added riffs and turned it into this awesome metal epic." "Lacrymosa" was a part of Mozart's "Requiem".
10. In the beginning of one of their songs, there was a duck quacking.

Answer: True

In the beginning of "The Only One" there was a duck quacking. Amy wrote this song about her experiences as a teenager.
Source: Author Milla_J_fan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us