Quiz about Fear of the Dark
Quiz about Fear of the Dark

Fear of the Dark Trivia Quiz


"Fear of the Dark" is the 1992 album by British heavy metal rock band, Iron Maiden. I will give you a track title with one word missing and the rest is up to you. Good luck.

A multiple-choice quiz by lonely-lady. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Iron Maiden

Author
lonely-lady
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
370
Last 3 plays: jibberer (10/10), Guest 66 (10/10), Guest 76 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"Be Quick or Be _____"
Hint

Lost
Dead
Lonely
Dried Out

2. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"From _____ to Eternity"
Hint

There
Harlow
Toxteth
Here

3. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"Fear is the ______"
Hint

Answer
Key
Door
Sesame

4. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"Childhood's _____"
Hint

Overrated
End
Over
Ending

5. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"Afraid to Shoot _____"
Hint

Mothers
Sally
Brothers
Strangers

6. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"Wasting _____"
Hint

Love
Gravity
Time
Chocolate

7. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"_____ of Misery"
Hint

Chains
Manacles
Bracelets
Leg-Irons

8. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"_____ Be My Guide"
Hint

Judas
Jimney
Joshua
Moses

9. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"_____ Warrior"
Hint

Barnyard
Essex
Weekend
Holiday

10. What word is missing from the Iron Maiden album track title?

"Fear of the ____"
Hint

Black
Dark
Night
Sabbath


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "Be Quick or Be _____"

Answer: Dead

Written by Bruce Dickinson and Janick Gers, "Be Quick or Be Dead" was the opening track and also the first single to be released from the album. It was released as a single ahead of the album and reached the second spot in the UK Singles Chart.

"Be Quick or Be Dead" was the first song co-written by Janick Gers. It was about several scandals prominent in the UK news at the time. The first verse set the tone.

"Covered in sinners and dripping with gilt,
Making you money from slime and from filth,
Parading your bellies in ivory towers,
Investing our lives in your schemes and your powers."
2. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "From _____ to Eternity"

Answer: Here

"From Here to Eternity" was the second album track and also the second single released from the album. It only reached 21st spot on the UK Singles Chart.

The song is the fourth part of the story of Charlotte, which started in the band's 1980 debut album, who this time goes off on a motor-bike ride with the Devil. The first verse sets Charlotte off on her fate.

"She fell in love with his greasy machine,
She leaned over wiped his kick-start clean,
She'd never seen the beast before,
But she left there wanting more, More, MORE!"
3. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "Fear is the ______"

Answer: Key

"Fear is the Key" was written by Bruce Dickinson and Janick Gers. At first the lyrics would seem to suggest that the aging process affects us all, but the ending screams "politicians" at us instead. Many consider that it is about AIDS.

No lyrics are quoted for this one because they are rather adult in nature however, they can be found in several places online.
4. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "Childhood's _____"

Answer: End

"Childhood's End", written by Steve Harris, starts with a beautiful wish, but quickly degenerates into a political and environmental condemnation.

"I'd sail across the ocean,
I'd walk a hundred miles,
If I could make it to the end,
Oh just to see a smile!"
5. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "Afraid to Shoot _____"

Answer: Strangers

This track, "Afraid to Shoot Strangers", was written by Steve Harris when UK was entering the Gulf War. The song is suggesting that soldiers are the puppets of politicians with death as their only reward.

"Lying awake at night, I wipe the sweat,
From my brow,
But it's not the fear, 'cause,
I'd rather go now."
6. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "Wasting _____"

Answer: Love

"Wasting Love" was also written by Bruce Dickinson and Janick Gers. The theme is that without love, we are truly alone. The singer is warning us not to follow his example to a lonely end.

"Maybe one day I'll be an honest man.
Up till now I'm doing the best I can.
Long roads. Long days, of sunrise, to sunset.
Sunrise to sunset."
7. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "_____ of Misery"

Answer: Chains

"Chains of Misery" was written by Bruce Dickinson and Dave Murray.

One suggested meaning of the lyrics is that they are about the misery of depression and the suffering caused by it.

My interpretation, is the guilty feeling that we get when we grab a little something for ourselves, whether it be time, love, wine or chocolate.

"There's a madman in the corner of
Your eye
He likes to pry, into your sunlight.
He wants to burst into the street
With you and I."
8. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "_____ Be My Guide"

Answer: Judas

"Judas Be My Guide" by Bruce Dickinson and Dave Murray is asking the age old question, "Why are we here?" or, what is there, other than death, out there in the confusion of darkness that is the world?

"Lights out
We live in a world
Of darkness
No doubt
Everything's up for sale
We sleep
All of the world is burning"
9. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "_____ Warrior"

Answer: Weekend

"Weekend Warrior" was written by Steve Harris and Janick Gers. It is about the frustration in life that we have made no difference and are now too old. We cling to our youthful ideals, but our time has come and gone and all we can do is to hang around on the edges.

The album was recorded at Barnyard Studios in Essex.

"The rebel of yesterday, tomorrow's fool,
Who are you kidding being that cool?

Trying to break away from running with the pack,
But they ain't listening so you've gotta go back."
10. What word is missing from the Iron Maiden album track title? "Fear of the ____"

Answer: Dark

"Fear of the Dark" was the last track on the original 1992 album and was written by Steve Harris.

The lyrics can be interpreted in many ways from the belief that the writer is actually afraid of the dark, to the feelings that we all have when we ask the question, "Is this all there is?" and anything in between.

In an interview, Bruce Dickinson said that the track was about Steve Harris' actual fear of the dark.

"I am a man who walks alone,
And when I'm walking a dark road,
At night or strolling through the park,
When the light begins to change,
I sometimes feel a little strange,
A little anxious when it's dark."
Source: Author lonely-lady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 10 2023 : jibberer: 10/10
Jan 03 2023 : Guest 66: 10/10
Dec 31 2022 : Guest 76: 10/10
Dec 22 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series LL's Music Quizzes:

I have written a few mixed music quizzes and here they all are on my first Quiz List. Enjoy!

  1. Fear of the Dark Easier
  2. I Believe Easier
  3. Tea For Two Average
  4. Sing Me A Zoo Average
  5. "Paperback Writer" and other Beatles songs Average
  6. Rick Astley's "Never Gonna Give You Up" Easier
  7. The Great Pretender Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us