FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Believe
Quiz about I Believe

I Believe Trivia Quiz


"I Believe" was the first ever hit song introduced on a TV show after the presenter, Jane Froman, commissioned it for "The Jane Froman Show". After she recorded this inspirational song, so did many others and here are just some of them.

A multiple-choice quiz by lonely-lady. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Name the Artist

Author
lonely-lady
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,924
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
325
Last 3 plays: GBfan (9/10), Guest 173 (6/10), Guest 136 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Irish band, consisting of two brothers and a male friend, released "I Believe" as their first single in 1964? Hint


Question 2 of 10
2. Which singer's name is missing from the 1953 album title "I Believe - Songs of All Faiths Sung by ____
____"? (There must have been no falling stars to catch that day!)
Hint


Question 3 of 10
3. Which singer, born Francesco Paolo LoVecchio in 1913, recorded the hit version of "I Believe" in 1953? Hint


Question 4 of 10
4. Which most famous of all Rock and Roll singers recorded his version of "I Believe" for his 1957 Christmas album?

Answer: (5, 7 - first name and surname, or surname only)
Question 5 of 10
5. "I Believe" was a track on which very young singer's debut album, "Over the Rainbow", in 2007? Hint


Question 6 of 10
6. Which member of a famous family singing group sang "I Believe" on his 1973 album, "A Time For Us"? Hint


Question 7 of 10
7. A slight diversion from "I Believe" to ask which world known and beloved British comedian recorded a beautifully sung parody version in 1965 with the title, "I'll Never Know"? Hint


Question 8 of 10
8. Another slight diversion here! Which beloved trumpeter sang his version of "I Believe" way back in 1947? (Same title, different song) Hint


Question 9 of 10
9. Robson and Jerome recorded their version of "I Believe" in 1995. On which British television series did they become famous and first sing? Hint


Question 10 of 10
10. Which lady of Country Music who admits to spending a lot of money to look cheap has also recorded "I Believe"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : GBfan: 9/10
Jul 02 2024 : Guest 173: 6/10
Jun 17 2024 : Guest 136: 4/10
May 31 2024 : Hayes1953: 9/10
May 21 2024 : Mikeytrout44: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Irish band, consisting of two brothers and a male friend, released "I Believe" as their first single in 1964?

Answer: The Bachelors

Brothers Con and Dec Cluskey formed The Harmonichords in 1957. They played harmonicas along with John Stokes who they had known for some time, due to his activity in the music scene in Dublin, Ireland. John Stokes bought a guitar and learned to play it as he believed that only playing the harmonica would limit the group's popularity. The three of them gradually introduced singing to their act too and by the time that they renamed themselves, The Bachelors produced the beautiful tight harmonies for which they became known.

"I Believe" peaked at number two in both the Irish and UK charts. "Chapel in the Moonlight" was probably my favourite single of theirs.
2. Which singer's name is missing from the 1953 album title "I Believe - Songs of All Faiths Sung by ____ ____"? (There must have been no falling stars to catch that day!)

Answer: Perry Como

"I Believe - Songs of All Faiths" was recorded in 1953 by Pierino Ronald "Perry" Como (1912 to 1921). It was his first album of all original recordings.

Although Perry Como was an Italian Catholic, the album covered songs from other faiths as well, including two tracks sung in Hebrew, "Kol Nidre" and "Eli, Eli".
3. Which singer, born Francesco Paolo LoVecchio in 1913, recorded the hit version of "I Believe" in 1953?

Answer: Frankie Laine

Francesco Paolo LoVecchio aka Frankie Laine (1913 to 2007) was an actor and song-writer as well as a singer who can not be pinned down to one genre. In a career that lasted for more than seventy years, he used his powerful voice to great effect in Jazz, Pop, Country, Folk and Gospel as well as his most famous Country and Western TV and film themes.

Frankie Avalon was born Francis Thomas Avallone in 1940. Frank Sinatra was born Francis Albert Sinatra in 1915. Frankie Valli was born Francesco Stephen Castelluccioin 1934.
4. Which most famous of all Rock and Roll singers recorded his version of "I Believe" for his 1957 Christmas album?

Answer: Elvis Presley

Although he was known as the king of rock and roll, Elvis Presley sang songs in many genres of music. The 1957 Christmas album covered the genres of Christmas, pop, gospel, as well as rock and roll.
5. "I Believe" was a track on which very young singer's debut album, "Over the Rainbow", in 2007?

Answer: Connie Talbot

Connie Talbot (born 2000) appeared in the first season final of "Britain's Got Talent" in 2007 aged only six. The little girl with the big voice was rejected by Sony, the recording company associated with the show, due to her age. Since being rejected she has released several albums and gained millions of followers through her official YouTube channel.
6. Which member of a famous family singing group sang "I Believe" on his 1973 album, "A Time For Us"?

Answer: Donny Osmond

This was a track on the album "A Time for Us" released in 1973. More than forty years later, Donny is still active in the music scene.
7. A slight diversion from "I Believe" to ask which world known and beloved British comedian recorded a beautifully sung parody version in 1965 with the title, "I'll Never Know"?

Answer: Benny Hill

Alfred Hawthorne "Benny" Hill (1924 to 1992) started out on radio at the end of WWll and first appeared on television in the 1950s. He was mostly known for his TV comedy shows, but also appeared in several films, produced several albums and even appeared as Nick Bottom in a televised version of "A Midsummer Night's Dream" by William Shakespeare.

"I'll Never Know" asks several unanswerable questions. My favourite one is after extolling his wife's beauty when he asks why God spoiled it by putting a tongue in her mouth!

Fred Scuttle and James Pond were two recurring characters that Benny Hill portrayed on his TV shows.
8. Another slight diversion here! Which beloved trumpeter sang his version of "I Believe" way back in 1947? (Same title, different song)

Answer: Louis Armstrong

Louis Armstrong (1901 - 1971) also known as "Satchmo" was a jazz trumpeter with a distinctive smoky voice. He recorded my favourite James Bond film song, "We Have All the Time in the World" for "On Her Majesty's Secret Service", in 1969 when he was too ill to play his trumpet.

The three wrong answers were all trumpeters too.
9. Robson and Jerome recorded their version of "I Believe" in 1995. On which British television series did they become famous and first sing?

Answer: Soldier Soldier

"Soldier Soldier" followed the fortunes of the men and officers of the King's Own Fusiliers for seven series from 1991 to 1997.

In the fourth series in 1994, Fusilier Dave Tucker and Sergeant Paddy Garvey (Robson Green and Jerome Flynn) sang "Unchained Melody" at a wedding when the entertainment did not arrive. This led to requests that the actors produce a record which they reluctantly did. The single stayed at number one on the British chart for seven weeks.
10. Which lady of Country Music who admits to spending a lot of money to look cheap has also recorded "I Believe"?

Answer: Dolly Parton

On 25th November, 2014 Dolly Tweeted, "I've always been misunderstood because of how I look... Don't judge me by the cover 'cause I'm a real good book! ;)"
Source: Author lonely-lady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series LL's Music Quizzes:

I have written a few mixed music quizzes and here they all are on my first Quiz List. Enjoy!

  1. Fear of the Dark Easier
  2. I Believe Easier
  3. Tea For Two Average
  4. Sing Me A Zoo Average
  5. "Paperback Writer" and other Beatles songs Average
  6. Rick Astley's "Never Gonna Give You Up" Easier
  7. The Great Pretender Average

7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us