FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heavy Metal Minds
Quiz about Heavy Metal Minds

Heavy Metal Minds Trivia Quiz


Like your music hard? Let's see if you can answer questions from the past and the present. Enjoy!

A multiple-choice quiz by taranoia. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Heavy Metal

Author
taranoia
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,662
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2891
- -
Question 1 of 10
1. What band recorded the song 'Dissident Aggressor'? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the original lead guitarist of Metallica that was fired by the rest of the band right before they hit the big time? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the band that Lita Ford and Joan Jett played in together? Hint


Question 4 of 10
4. Name the band responsible for that annoying 80's hit, 'I'm the Man!'? Hint


Question 5 of 10
5. Who says 'Goodbye to Romance'?

Answer: (Two Words)
Question 6 of 10
6. What was the name of Motley Crue's first album? Hint


Question 7 of 10
7. What is the spiritual belief of Godsmacks lead singer? Hint


Question 8 of 10
8. What band would like to teach you respect? Hint


Question 9 of 10
9. What band sings 'Opticom'? Hint


Question 10 of 10
10. What band 'Bled for Days'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 136: 4/10
Jun 09 2024 : Guest 165: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What band recorded the song 'Dissident Aggressor'?

Answer: Judas Priest

Judas Priest frontman Rob Halford once left the group to form his own band titled Halford.
2. Who was the original lead guitarist of Metallica that was fired by the rest of the band right before they hit the big time?

Answer: Dave Mustaine

Dave Mustaine got over it real quick and found fame with his very own band, - Megadeth.
3. What is the name of the band that Lita Ford and Joan Jett played in together?

Answer: The Runaways

One of The Runaways biggest songs was titled "Cherry Bomb".
4. Name the band responsible for that annoying 80's hit, 'I'm the Man!'?

Answer: Anthrax

Anthrax had several songs where they mixed rap and metal.
5. Who says 'Goodbye to Romance'?

Answer: Ozzy Osbourne

Ozzy's wife, Sharon, is co-founder of the annual mega-metal freakshow tour known as Ozz-Fest.
6. What was the name of Motley Crue's first album?

Answer: Too Fast for Love

The album 'Too Fast for Love' was released on Leathur Records in 1981.
7. What is the spiritual belief of Godsmacks lead singer?

Answer: Wicca

Wicca is a spiritual and peaceful form of witchkraft, also know as white magic.
8. What band would like to teach you respect?

Answer: Pantera

Pantera had a song titled 'Walk' from the 'Vulgar Display of Power' CD, that asked for respect.

"Respect
Walk
What did you say?
Respect
Walk"
9. What band sings 'Opticom'?

Answer: Orgy

It's from the CD, 'Vapor Transmission'.
10. What band 'Bled for Days'?

Answer: Static-X

Static-X were formed in Los Angeles, CA in 1994.
Source: Author taranoia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us