FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Motley Crue Quizzes, Trivia and Puzzles
Motley Crue Quizzes, Trivia

Motley Crue Trivia

Motley Crue Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Fun Trivia
21 Motley Crue quizzes and 230 Motley Crue trivia questions.
1.
  Motley Crue "Dr. Feelgood"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another of my favorite Motley Crue albums is the band's 1989 album, "Dr. Feelgood". See if you can name these songs.
Average, 10 Qns, LilSpikey, Mar 18 06
Average
LilSpikey
4053 plays
2.
  Motley Crue "Girls, Girls, Girls"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the lyrics of Motley Crue's fourth album, "Girls, Girls, Girls". See how much you remember about the music of the orignal rock 'n roll bad boys.
Average, 10 Qns, LilSpikey, Apr 15 06
Average
LilSpikey
3186 plays
3.
  "Motley Crue: The Dirt"    
Multiple Choice
 10 Qns
Motley Crue did it all. They lived fast and almost died young. This quiz is about their autobiographical book, "Motley Crue: The Dirt."
Average, 10 Qns, resdog, May 24 08
Average
resdog
4085 plays
4.
  Motley Crue: Nikki Sixx   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Motley Crue Bassist Nikki Sixx.
Average, 10 Qns, resdog, Mar 17 18
Average
resdog
Mar 17 18
5288 plays
5.
  The Ultimate Motley Crue Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy this quiz that is all about Motley Crue's songs, albums and themselves!
Average, 10 Qns, sableka, May 22 13
Average
sableka
1033 plays
6.
  Motley Crue Mania    
Multiple Choice
 15 Qns
For all those who fondly recall Motley Crue in their prime. If the 80's are your genre, this is the quiz for you!
Average, 15 Qns, jennyjenjen31, Mar 31 10
Average
jennyjenjen31
5429 plays
7.
  Motley Crue Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the notorious band Motley Crue.
Average, 10 Qns, sleepyfreak02, Mar 10 10
Average
sleepyfreak02
2762 plays
8.
  Motley Lyrics and Crue Tunes    
Multiple Choice
 20 Qns
This is for all you diehard CRUE fans! I'll give you the lyrics, you name the song OR I'll give you the song you name the album it came from. Some are easy some require some serious CRUE knowledge! All songs are from the band's first 6 releases. Have Fun
Average, 20 Qns, NIKKIbutterfly, Aug 01 10
Average
NIKKIbutterfly
4014 plays
9.
  The Crue Rules!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These are lyrics to songs by my favorite band, Motley Crue. See if you can guess which songs go with the lyrics. Have fun!
Tough, 10 Qns, scarygirl11, Oct 09 09
Tough
scarygirl11 gold member
567 plays
10.
  All about the Crue- Motley Crue   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about my favorite band- hope you enjoy it!
Difficult, 10 Qns, cruegirl4life, May 31 17
Difficult
cruegirl4life
2208 plays
trivia question Quick Question
What is the name of the band's box set that features all of their songs?

From Quiz "A Mötley Quiz on a Mötley Crüe"




11.
  Best 80's Hair Band - Motley Crue   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All about the Crue! My most favorite band ever! Albums, dates, and members!
Tough, 10 Qns, staybrutal99, Jun 24 11
Tough
staybrutal99
450 plays
12.
  Mötley Crüe "Shout at the Devil"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on "Shout At The Devil", my favorite Crüe album. This is on the re-released album, not the original version. Enjoy!
Tough, 10 Qns, Starwarsfreak1, Oct 13 07
Tough
Starwarsfreak1
950 plays
13.
  A Motley Match-Up!    
Match Quiz
 10 Qns
Rock Icons Motley Crue have given us fans a full library of awesome songs during their career! See if you can match the song with the album in which it originally appeared.
Tough, 10 Qns, scarygirl11, May 28 16
Tough
scarygirl11 gold member
178 plays
14.
  Tough Crüe Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
The Crüe is back and better than ever. Now let's see how much you know about them.
Tough, 10 Qns, Starwarsfreak1, Nov 11 05
Tough
Starwarsfreak1
1078 plays
15.
  Mötley Crüe: Vince Neil    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on Mötley Crüe front man Vince Neil. Enjoy!
Tough, 10 Qns, Starwarsfreak1, Jul 18 06
Tough
Starwarsfreak1
826 plays
16.
  Motley Lyric Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Time for some Motley lyric trivia. I hope you listened closely.
Tough, 10 Qns, Starwarsfreak1, Jun 08 06
Tough
Starwarsfreak1
1350 plays
17.
  A Mötley Quiz on a Mötley Crüe    
Multiple Choice
 10 Qns
It's time for one motley quiz. This quiz is all about Mötley Crüe, the world's most notorious rock band.
Average, 10 Qns, Starwarsfreak1, Dec 23 20
Average
Starwarsfreak1
Dec 23 20
1504 plays
18.
  Motley Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Lyrics from just about every Motley Crue album. Enjoy!
Tough, 10 Qns, Sleepyfreak02, Dec 25 08
Tough
Sleepyfreak02
671 plays
19.
  Mötley Crüe 1981-2011: 30 Years of Decadence    
Multiple Choice
 15 Qns
My favourite and one of the world's greatest hair bands of all time, Motley Crue, 1981-2011.
Average, 15 Qns, blazerfan004, Mar 15 12
Average
blazerfan004
252 plays
20.
  Very Motley Lyrics!    
Multiple Choice
 10 Qns
Motley Crue lyrics.
Tough, 10 Qns, ComeOnAndDance, Jul 15 06
Tough
ComeOnAndDance
1246 plays
21.
  Quaternary    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about Mötley Crüe's 1994 EP 'Quaternary'.
Tough, 10 Qns, MissFuriana, Mar 18 12
Tough
MissFuriana
155 plays

Motley Crue Trivia Questions

1. What album was the song "Without You" on?

From Quiz
The Ultimate Motley Crue Quiz

Answer: Dr. Feelgood

"Dr. Feelgood" was released in 1989, with the record label Elektra. Their producer was Bob Rock, and the length of the album was 45:07.

2. What year was Motley Crue's first album released in the U.S? Which album was it?

From Quiz Best 80's Hair Band - Motley Crue

Answer: 1981, "Too Fast for Love"

Motley Crue was formed January 17, 1981. They had their first album, "Too Fast for Love", self-produced and it was released on Leathür. The album was released in November of 1981. They sold 20,000 copies of the album, and on August 20th, 1982 they were ready for tour!

3. "You know that I seem to make romantic dreams Up in lights, fallin' off the silver screen" Guess which great song these lyrics are from.

From Quiz The Crue Rules!

Answer: Home Sweet Home

'Home Sweet Home' is off the Motley Crue album 'Theatre of Pain', which was released on June 21, 1985. Tommy Lee plays both the drums and the piano on this beautiful ballad. It reached number six on the U.S. Billboard charts on June 5, 1995.

4. What song is this from? "What's right for you, ain't right for everyone Ain't right for everyone"

From Quiz Motley Lyrics

Answer: Stick To Your Guns

This is a never released track from "Too Fast For Love". It is on the box set, "Music To Crash Your Car To".

5. How many different members were in Motley Crue from 1981-1992?

From Quiz All about the Crue- Motley Crue

Answer: seven

The band started out in 1981 with O'Dean on vocals, Greg Leon playing guitar, Nikki Sixx playing bass guitar and Tommy Lee playing drums. They then made a change later that year and cut Greg Leon replacing him with Robin on guitar. Then that year they made another switch that lasted until 1992 with the four rockstars we all know as Motley Crue. Mick Mars- guitar, Nikki Sixx- bass guitar, Vince Neil- vocals and Tommy Lee- drums.

6. What song is this from? "But with you by my side, you're the reason I'm alive. But with you in my life, you're the reason I'm alive."

From Quiz Motley Crue "Dr. Feelgood"

Answer: Without You

Motley Crue officially became a band in January 1981. Tommy Lee and Nikki Sixx had played together in bands before. They met Mick Mars through a newspaper ad. Vince Neil was playing with a band called Rock Candy when he met the others.

7. What song is this from? "Going way too fast, gonna burn and crash. Valentine's in London found me in the trash."

From Quiz Motley Crue "Girls, Girls, Girls"

Answer: Dancing on Glass

Tommy Lee and Nikki Sixx had been playing in bands together when they met Mick Mars through an ad in a newspaper. They met Vince Neil when he was playing with a band called Rock Candy. In his early days, Vince was famous for wearing all white when he performed. Motley Crue officially became a band in January of 1981.

8. What did Motley Crue want to name the band at first?

From Quiz Motley Crue Trivia

Answer: Christmas

According to Vince Neil in the 1985 documentary, "Uncensored", Motley Crue was going to be called Christmas when they were first starting out.

9. What is Vince's birth name?

From Quiz Mötley Crüe: Vince Neil

Answer: Vince Neil Wharton

He was born Febuary 8, 1961 in Hollywood, California. He was born Vince Neil Wharton but later dropped his last name to become known only as Vince Neil.

10. Who is credited with reciting the opening narration "In The Beginning"?

From Quiz Mötley Crüe "Shout at the Devil"

Answer: Allister Fiend

The narration was written by Nikki Sixx. Tom Werman was this album's producer. He produced the Crüe's next two albums also.

11. Which song are the following lyrics from: "With his six string knife And his street wise pride The boy was a man before his time."?

From Quiz Motley Lyric Trivia

Answer: On with the Show

This song is off their debut album "Too Fast For Love".

12. After Nikki found out his mom had been admitted to a mental hospital, he went to visit her. As soon as he entered the room she asked if he wrote that song about her. What song was it?

From Quiz Tough Crüe Trivia

Answer: Looks That Kill

Nikki never admitted if he had or not. I read this in the band's autobiography "The Dirt".

13. Where is Motley Crue from?

From Quiz A Mötley Quiz on a Mötley Crüe

Answer: Los Angeles

Some of their first gigs were played on the Sunset Strip.

14. "When she laughs/ she's got the power of a child in her eyes..."

From Quiz Motley Lyrics and Crue Tunes

Answer: Starry Eyes

This is one of my all-time favorite Motley songs! All four of these songs are from Motley Crue's debut album, "Too Fast For Love".

15. What was Nikki Sixx's birth name?

From Quiz Motley Crue: Nikki Sixx

Answer: Frank Ferrana, Jr.

While Nikki's mom was giving birth to him, the nurse asked his father, Frank Ferrano, what he wanted to name him. Going against Nikki's mom's wishes, he named his son "Frank Ferrano, Jr."

16. What song begins with these lyrics: "You say our love is like dynamite..."

From Quiz The Ultimate Motley Crue Quiz

Answer: Too Young To Fall In Love

"Too Young To Fall In Love" was released on the album "Shout At The Devil" in 1983. The song was written by their bassist Nikki Sixx, and was released as a single in 1984. It reached number 90 on the Billboard Hot 100, and number 26 on Mainstream Rock tracks.

17. What was the time period when John Corabi was Motley's singer instead of Vince Neil?

From Quiz Best 80's Hair Band - Motley Crue

Answer: 1992 - 1997

Vince Neil left Motley because he started Indy Racing. He came up with Vince Neil Racing, because he loved the sport so much. Vince left racing in 1992 when he crashed his car in a race in Long Beach. Then Neil started a new solo career. In 1997 both Neil's and Motley's careers were going down, so they joined up again in 1997. You can hear John Corabi singing on the album "Motley Crue".

18. Which track do the following lyrics appear in? 'It's like a bullet without a gun'.

From Quiz Quaternary

Answer: Father

John Corabi was Mötley Crüe's vocalist for the album 'Mötley Crüe' and the EP 'Quarternary'. They were both released in 1994. In 1997, Vince Neil returned as the band's vocalist.

19. "I knew it all along, I'd have to write this song Too young to fall in love, guess we knew it all along" Which Motley Crue song is this?

From Quiz The Crue Rules!

Answer: Don't Go Away Mad (Just Go Away)

This song was the fourth single from the Crue's fifth album, 'Dr. Feelgood'. The album was released in 1989. It made it to number 19 on the Billboard Hot 100 in 1990.

20. What song is this from? "Fight for the black shark See what evil brings Can't you see we're out for blood Love from a shotgun License to kill Can't you see we're out for blood"

From Quiz Motley Lyrics

Answer: Red Hot

"Red Hot" is from "Shout At The Devil" (1983). A very underrated song!

21. Which song starts with these lyrics? "She's got an alligator bag, top hat to match, dressed in black on black."

From Quiz Motley Crue "Dr. Feelgood"

Answer: Same ol' Situation

On Motley Crue's "Greatest Hits" album, "Dr. Feelgood" was the album with the most featured songs. The songs were "Kickstart My Heart", "Dr. Feelgood", "Same ol' Situation", "Don't Go Away Mad", and "Without You".

22. Which song starts with these lyrics? "Uptown, downtown, haven't seen your face around. Paper says you shot a man, trigger-happy punk down in Chinatown."

From Quiz Motley Crue "Girls, Girls, Girls"

Answer: Five Years Dead

The first nine months they were a band, Motley Crue lived in a run-down slum in Los Angeles. As Vince described in the band's memoir, "The Dirt", the house was always full of guests and unspeakably filthy. They didn't even clean up the backyard after the Los Angeles Department of Health Services showed up, complaining about all the rats that were living in the garbage. The chapter in "The Dirt" that described the house is totally nasty, but very funny at the same time.

23. What band did Vince play in prior to joining Mötley Crüe?

From Quiz Mötley Crüe: Vince Neil

Answer: Rockandi

He was in this band for quite some time while in high school. At their first concert they performed "I Want You to Want Me" by Cheap Trick, "Sweet Emotion" by Aerosmith and "Smokin' in the Boy's Room" by Brownsville Station. He would later leave the band for Mötley Crüe after the guitar player cut his hair and said he was going to become a new wave band.

24. Which song is written about the band's original manager, Allan Coffman?

From Quiz Mötley Crüe "Shout at the Devil"

Answer: Bastard

Allan Coffman was the brother-in-law of Mick's friend Stick. Coffman had no experience in the music business at all but still decided to sign the band.

25. Finish this lyric: "Some like the violence Some like...".

From Quiz Motley Lyric Trivia

Answer: submission

This lyric is from "Louder Than Hell" off of their third album "Theatre of Pain". This song's original title was "Hotter Than Hell" but the band thought louder described them better.

26. Vince was sentenced to 30 days in jail for his vehicle accident. He was left out early on good behavior. How many days early was he let out?

From Quiz Tough Crüe Trivia

Answer: 11

He said it was like a luxury prison. He only served 19 days. He was ordered to pay over 2 million in restitution and serve community service.

27. What is the name of the band's box set that features all of their songs?

From Quiz A Mötley Quiz on a Mötley Crüe

Answer: Music to Crash Your Car To

It includes all of the band's studio albums. Two volumes were already released with the third on the way.

28. On what album did the song "Time for Change" appear?

From Quiz Motley Lyrics and Crue Tunes

Answer: Dr. Feelgood

This song was one of the two beautiful ballads on the "Dr. Feelgood" album, the other one being "Without You".

This is category 7677
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.