Quiz about Motley Crue Trivia
Quiz about Motley Crue Trivia

Motley Crue Trivia Trivia Quiz


This is about the notorious band Motley Crue.

A multiple-choice quiz by sleepyfreak02. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Motley Crue

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
223,448
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2637
Last 3 plays: Guest 104 (6/10), Guest 92 (8/10), Guest 24 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What did Motley Crue want to name the band at first? Hint

Crue
Motley Crew
Motley
Christmas

2. Before Motley Crue, what band was Nikki Sixx in when he was younger? Hint

London
White Horse
Rock Candy
Spiders and Cowboys

3. On VH1's "Least Metal Moments in Rock & Roll" (2004), why did Vince Neil get the number one least Metal Moment? Hint

He did the chicken dance.
He knows how to pilot a helocopter.
He likes to drive race cars.
He left Motley Crue and was replaced by John Corabi.

4. What song did Nikki Sixx write about Donna D'Errico the next morning after their night together? Hint

Confessions
Rocketship
Afraid
Find Myself

5. Which of the band members of Motley Crue did Mick Mars meet first? Hint

Tommy Lee
Jon Corabi
Vince Neil
Nikki Sixx

6. Which two members went to high school together? Hint

Tommy Lee and Nikki Sixx
Tommy Lee and Mick Mars
Vince Neil and Nikki Sixx
Tommy Lee and Vince Neil

7. Which famous rock star had influenced Tommy Lee to play the drums? Hint

Eric Carr
Alex Van Halen
Lars Ulrich
Peter Criss

8. Which 80s hair metal band does Nikki Sixx not like? Hint

Ratt
Faster Pussycat
Pretty Boy Floyd
Poison

9. Which band member got busted for indecent exposure in a hotel? Hint

Vince Neil
Tommy Lee
Mick Mars
Nikki Sixx

10. Which band member races cars? Hint

Vince Neil
Nikki Sixx
Tommy Lee
Mick Mars


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did Motley Crue want to name the band at first?

Answer: Christmas

According to Vince Neil in the 1985 documentary, "Uncensored", Motley Crue was going to be called Christmas when they were first starting out.
2. Before Motley Crue, what band was Nikki Sixx in when he was younger?

Answer: London

Before Motley Crue, Nikki Sixx was previously in a band called London.
3. On VH1's "Least Metal Moments in Rock & Roll" (2004), why did Vince Neil get the number one least Metal Moment?

Answer: He did the chicken dance.

Vince Neil did the chicken dance at October Fest 2004 and received the number one "Least Metal Moment".
4. What song did Nikki Sixx write about Donna D'Errico the next morning after their night together?

Answer: Afraid

According to Nikki Sixx in "The Dirt", Nikki wrote "Afriad" about Baywatch Babe, Donna D'Errico. After their night together, Donna ran out on him the next morning.
5. Which of the band members of Motley Crue did Mick Mars meet first?

Answer: Nikki Sixx

Mick had met Nikki previously before the thought of starting Motley Crue. Nikki worked in a liquor store that Mick Mars had happened to go into.
6. Which two members went to high school together?

Answer: Tommy Lee and Vince Neil

Tommy Lee and Vince Neil went to high school together. Of the band members, they have known each other the longest.
7. Which famous rock star had influenced Tommy Lee to play the drums?

Answer: Peter Criss

According to Tommy, Peter Criss had a never ending drum set. Tommy set up pots and pans and could bang on them all day.
8. Which 80s hair metal band does Nikki Sixx not like?

Answer: Poison

In Nikki's online diary, 2004, Motley Crue was asked to tour with KISS. Poison was an opening band and Nikki said "I do not want to be attached to a fake band like Poison".
9. Which band member got busted for indecent exposure in a hotel?

Answer: Mick Mars

Tommy Lee ran up and down the hallways in a hotel one night. An old lady just happened to peak her head out the door and saw Tommy doing that. The cops soon came and just happened to knock on Mick's door first. The lady was there and said "That's him! He's the man! He has long black hair and tattoos!"
10. Which band member races cars?

Answer: Vince Neil

Vince claimed in Motley Crue's autobiography that he loves to race cars. There is also a picture of him and his son.
Source: Author sleepyfreak02

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 104: 6/10
Feb 05 2023 : Guest 92: 8/10
Feb 02 2023 : Guest 24: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 74: 7/10
Jan 31 2023 : Guest 46: 5/10
Jan 28 2023 : Guest 75: 5/10
Jan 26 2023 : Guest 72: 5/10
Jan 25 2023 : Guest 24: 5/10
Jan 22 2023 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us