Quiz about Madonna Confessions tour
Quiz about Madonna Confessions tour

Madonna "Confessions" tour Trivia Quiz


2006 saw Madonna take to the stage once again with her "Confessions" tour. She wanted to "turn the world into one big dance floor" and that she did.

A multiple-choice quiz by scotjay. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Madonna

Author
scotjay
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,931
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
749
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 220 (9/10), Guest 86 (7/10), Guest 104 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the opening number? Hint

Into The Groove
Future Lovers
Get Together
Vogue

2. Where did the tour open? Hint

Rome
Miami
Los Angeles
Paris

3. Who directed the tour? Hint

Stuart Price
Madonna
Jamie King
Monte Pitman

4. Which TWO songs from the "Confessions..." album were NOT in the show? Hint

'Push'and 'How High'
'Push' and 'Jump'
'Isaac' and 'How High'
'Let It Will Be 'and 'Isaac'

5. Which song was the Finale? Hint

Holiday
Sorry
Into The Groove
Hung Up

6. Which classic Disco song was mixed with "Music"? Hint

That's The Way I Like It
Disco Inferno
Boogie Wonderland
Shake Your Groove Thing

7. What was written on the back of Madonna's cape? Hint

Confess
Dancing Queen
Disco Diva
Boogie Fever

8. This tour featured the famous "crucifixion scene" that caused controversy the world over.

True
False

9. Which other classic Disco song was mixed with "Future Lovers"? Hint

Boogie Wonderland
Blame It On The Boogie
Night Fever
I Feel Love

10. Where did the tour finish? Hint

Madrid, Spain
Sydney, Australia
Osaka, Japan
Tokyo, Japan


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the opening number?

Answer: Future Lovers

After arriving via a giant disco ball, the show began with this interesting choice from the "Confessions on a Dance Floor" album.
2. Where did the tour open?

Answer: Los Angeles

The tour began in L.A. at the Los Angeles Forum on May 21st 2006.
3. Who directed the tour?

Answer: Jamie King

Jamie King directed and also choreographed the show. Monte Pitman is a longtime member of Madonna's band, and Stuart Price was the musical director.
4. Which TWO songs from the "Confessions..." album were NOT in the show?

Answer: 'Push'and 'How High'

These were the only two songs from the whole album not in the show.
5. Which song was the Finale?

Answer: Hung Up

The show lasted for about 110 minutes and finished with gold balloons falling from the ceiling. (at the inside venues anyway!)
6. Which classic Disco song was mixed with "Music"?

Answer: Disco Inferno

One of the highlights of the show, "Music Inferno" - as it was called - kicked off the last segment of the show.
7. What was written on the back of Madonna's cape?

Answer: Dancing Queen

Madonna donned a light up cape for "Lucky Star" a la the late, great James Brown.
8. This tour featured the famous "crucifixion scene" that caused controversy the world over.

Answer: True

Once again, Madonna caused controversy for her performance of "Live To Tell" when she appeared suspended from a giant mirrored cross wearing a crown of thorns.
9. Which other classic Disco song was mixed with "Future Lovers"?

Answer: I Feel Love

Originally sung by Donna Summer, the bass lines for these two songs are extremely similar.
10. Where did the tour finish?

Answer: Tokyo, Japan

The tour ended in Tokyo on September 21st, 2006.
Source: Author scotjay

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 220: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 86: 7/10
Jan 17 2023 : Guest 104: 4/10
Jan 09 2023 : Guest 24: 5/10
Jan 01 2023 : Guest 31: 6/10
Dec 29 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 71: 4/10
Dec 03 2022 : Guest 31: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us