Quiz about Whos That Girl Why Its Madonna
Quiz about Whos That Girl Why Its Madonna

Who's That Girl? Why It's Madonna... Quiz


Get into the groove with this quiz on interesting facts on the Material Girl and her music...Good luck and enjoy.

A multiple-choice quiz by meow765. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Madonna

Author
meow765
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,282
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
284
Last 3 plays: Guest 79 (5/10), Guest 99 (9/10), Guest 24 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was Madonna's self-titled debut album released? Hint

November 1982
July 1983
April 1985
January 1984

2. There were only two songs on Madonna's debut album that she did NOT compose the lyrics for, nor did she contribute to their lyrics; which two songs were these? Hint

"Borderline" and "Holiday"
"Borderline" and "Lucky Star"
"Lucky Star" and "Physical Attraction"
"Holiday" and "Physical Attraction"

3. What was Madonna's first U.K. Singles number one hit? Hint

Lucky Star
Papa Don't Preach
Like a Virgin
Into the Groove

4. In which music video, featuring her dog Chiquita, can you see Madonna wearing skintight black leather outfits? Hint

Like a Prayer
Secret
Beautiful Stranger
Human Nature

5. Which of these Grammy awards did Madonna NOT win in 1999? Hint

Best Female Pop Vocal Performance
Best Dance Recording
Best Recording Package
Best Pop Album

6. What was Madonna's longest-running U.S. Billboard Hot 100 number one hit song of the 1990s? Hint

This Used to Be My Playground
Vogue
Take a Bow
Frozen

7. Madonna's last studio album of the eighties was the worldwide success "Like a Prayer". The album reached number one on many album charts worldwide. On which of these album charts did the album NOT peak at number one? Hint

U.S. Billboard 200
Australian Albums Chart
U.K. Albums Chart
Italian Albums Chart

8. Which of these singles from Madonna's "Like a Prayer" album was released in 1990 in the U.S.? Hint

Cherish
Dear Jessie
Express Yourself
Keep It Together

9. How old did Madonna turn on her birthday when she married actor Sean Penn? Hint

27
23
20
30

10. In the year 2000, Madonna released an album called "Music". The album topped the U.S. Billboard 200 chart a few weeks after it was released. Madonna was not the first female artist to have a number one Billboard 200 album titled "Music". What other female artist topped the chart in 1972 with another album called "Music"? Hint

Joni Mitchell
Diana Ross
Karen Carpenter
Carole King


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Madonna's self-titled debut album released?

Answer: July 1983

Madonna's self-titled debut album was released in the summer of '83. The album had classic, old-school Madonna hit songs like "Lucky Star", "Borderline" and "Holiday".
2. There were only two songs on Madonna's debut album that she did NOT compose the lyrics for, nor did she contribute to their lyrics; which two songs were these?

Answer: "Borderline" and "Holiday"

A Warner Brothers producer named Reggie Lucas wrote the lyrics to "Borderline". He also contributed to the lyrics of "Physical Attraction". Madonna's self-titled debut album peaked on the Billboard 200 album chart at number eight in the autumn of '84 after a long, slow climb up the charts over a year.
3. What was Madonna's first U.K. Singles number one hit?

Answer: Into the Groove

"Into the Groove" was used as the soundtrack for the movie "Desperately Seeking Susan", in which Madonna played the role of Susan. The music video for the song had clips from the movie itself.
4. In which music video, featuring her dog Chiquita, can you see Madonna wearing skintight black leather outfits?

Answer: Human Nature

The music video for "Human Nature" was shot in two days in May of 1995. The song did not quite make the top 40 on the U.S. Billboard Hot 100, but did successfully make it on the U.S. Billboard Hot Dance Club Play chart, peaking at number two.
5. Which of these Grammy awards did Madonna NOT win in 1999?

Answer: Best Female Pop Vocal Performance

The 1999 Grammy award winner for Best Female Pop Vocal Performance was Celine Dion for the song "My Heart Will Go On". The song was heard in the movie "Titanic".
6. What was Madonna's longest-running U.S. Billboard Hot 100 number one hit song of the 1990s?

Answer: Take a Bow

"Take a Bow" was number on on the U.S. Billboard Hot 100 chart for seven weeks! It was number one for the whole month of March in 1995.
7. Madonna's last studio album of the eighties was the worldwide success "Like a Prayer". The album reached number one on many album charts worldwide. On which of these album charts did the album NOT peak at number one?

Answer: Australian Albums Chart

"Like a Prayer" actually peaked at number four on the Australian Albums chart. About half the songs (six of eleven) on the album were released as singles in the U.S. and had great to fair success on the Billboard Hot 100 chart.
8. Which of these singles from Madonna's "Like a Prayer" album was released in 1990 in the U.S.?

Answer: Keep It Together

"Keep It Together" was released as a single near the end of January of 1990 and peaked at number eight on the U.S. Billboard Hot 100 singles chart. All the other five singles from the album were released in 1989.
9. How old did Madonna turn on her birthday when she married actor Sean Penn?

Answer: 27

They got married on August 16th, 1985, which was Madonna's 27th birthday. The marriage only lasted a few years.
10. In the year 2000, Madonna released an album called "Music". The album topped the U.S. Billboard 200 chart a few weeks after it was released. Madonna was not the first female artist to have a number one Billboard 200 album titled "Music". What other female artist topped the chart in 1972 with another album called "Music"?

Answer: Carole King

Madonna's album included the hit songs "What It Feels Like for a Girl", "Don't Tell Me" and of course the title-track. Carole King's album released almost thirty years earlier has a dozen tracks including a hit song called "Sweet Seasons".
Source: Author meow765

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 79: 5/10
Jan 12 2023 : Guest 99: 9/10
Jan 09 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 94: 0/10
Jan 02 2023 : Guest 31: 8/10
Dec 29 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 71: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Madonna Billboard Number Ones Easier
2. Madonna's Albums Average
3. Ultimate Madonna Questions Average
4. What Madonna Album Is This? Average
5. Madonna Trivia Difficult
6. Madonna's Music Average
7. "Vogue" by Madonna Average
8. Madonna Music (3) Average
9. Madonna Music Average
10. Madonna in the Charts Tough
11. Madonna "Confessions" tour Average
12. Madonna Part 1 Tough

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us