Quiz about Ultimate Madonna  Questions
Quiz about Ultimate Madonna  Questions

Ultimate Madonna Questions Trivia Quiz


Calling all popular music fans, do you think you have what it takes to reign supreme in the quiz stakes? Try this Madonna quiz and find out if you've got what it takes...

A multiple-choice quiz by Ringwrong. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Madonna

Author
Ringwrong
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,293
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
2859
Last 3 plays: Guest 109 (24/25), Guest 109 (24/25), Guest 3 (6/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. From which early, lesser-known Madonna track is this line taken: 'Walking down a crowded avenue'? Hint

Gambler
Dress You Up
Burning Up
Angel

2. Which of the following lines has been taken from the 1991 song 'Rescue Me'? Hint

'You don't need diamond rings, or eighteen carat gold'
'Cos the boy with the cold - hard cash is always Mr. Right'
'In the midnight hour, I can feel your power'
'I believe in the power of love'

3. 'This masquerade is getting older' is a line included in which famous Madonna ballad? Hint

One More Chance
Secret
You'll See
Take a Bow

4. Featured on the controversial Blond Ambition Tour: 'Vogue' is one of Madonna's most famous songs; which of the following famous names is not included in the 'Vogue rap'? Hint

Bette Davis
Lana Turner
Marilyn Monroe
Michael Jackson

5. Finish the line to Madonna's 'Ghetto Fabulous' hit Music: 'Don't think of yesterday, and I don't look at the clock _______ ' Hint

Do you like my acid rock?
I like to boogie woogie
I like to dance
I go with the flow

6. Which Madonna song was the theme to the 1994 motion picture 'With Honors' (1994)? Hint

Love Don't Live Here Anymore
This Used To Be My Playground
Crazy For You
I'll Remember

7. The 'American Life' album was released in 2003. Which of the following songs is not included on the record? Hint

Mother and Father
Nothing Really Matters
X-Static Process
Die Another Day

8. This line is from Madonna's 1993 single 'Bad Girl', fill in the missing word: 'I don't want to cause you any ____ but I love you just the same' Hint

pain
problems
harm
trouble

9. Who sang backing vocals on the 1994 hit 'Take A Bow'? Hint

Sting
Babyface
Prince
Elton John

10. Which Madonna hit is this line borrowed from: 'When you're trying hard to be your best, could you be a little less'? Hint

Ray of Light
What It Feels Like For A Girl
Don't Tell Me
American Life

11. Madonna played Eva Peron in the film 'Evita' (1996). Which of the following songs was not included on the film's soundtrack? Hint

Don't Cry For Me Argentina
Another Suitcase in Another Hall
Drowned World
You Must Love Me

12. The 1991 hit 'Justify My Love' was written by Madonna and which other famous singer? Hint

Janet Jackson
Jon Bon Jovi
Vanilla Ice
Lenny Kravitz

13. Which of the following music videos consists of an animation, and does not feature Madonna in person? Hint

Look of Love
Into The Groove
La Isla Bonita
Dear Jessie

14. Which of the following songs featured on the soundtrack to 'Who's That Girl', the 1987 movie starring Madonna? Hint

Live To Tell
Where's The Party?
Causing a Commotion
Open your Heart

15. Finish the line from the song 'Nothing Really Matters': 'Looking at my life, it's very clear to me ___________ ' Hint

I was the only one
Nothing really matters
I'll never be the same
I lived so selfishly

16. From which album is the song 'Fever'? Hint

Like A Prayer
Bedtime Stories
Madonna
Erotica

17. Which of the following videos won Madonna second place in a chart featuring the best pop videos ever made on VH1 recently? Hint

Like a Prayer
Beautiful Stranger
Music
Bedtime Story

18. Which of these songs is dedicated to Madonna's daughter Lourdes? Hint

Ray of Light
Nothing Fails
Sky Fits Heaven
Little Star

19. What was the title of Madonna's second Greatest Hits album? Hint

The Immaculate Collection
GHV2
Madonna
I'm Breathless

20. On which film were the songs 'Now I'm Following You' and 'Sooner or Later' featured? Hint

Dick Tracy
The Next Best Thing
Desperatly Seeking Susan
Evita

21. Which car does Madonna say she drives in her 2003 single 'American Life'? Hint

Mercedes
Ferrari
Mini Cooper
Porsche

22. In which music video does Madonna showcase gothic style makeup and clothes? Hint

Frozen
Substitute For Love
Express Yourself
Hanky Panky

23. With which song about the trials and tribulations of family life did Madonna close her Blond Ambition show? Hint

Bye Bye Baby
Spotlight
Keep It Together
Oh Father

24. In the documentary 'Truth Or Dare', which film star does Madonna famously offend? Hint

Eddie Murphy
Denzel Washington
Kevin Costner
George Clooney

25. What was the name of Madonna's first world tour? Hint

The Virgin Tour
Blond Ambition Tour
The Girlie Show
The Who's That Girl


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which early, lesser-known Madonna track is this line taken: 'Walking down a crowded avenue'?

Answer: Angel

This early, often forgotten Madonna track is from the 'Like a Virgin' album - the album which launched Madonna.
2. Which of the following lines has been taken from the 1991 song 'Rescue Me'?

Answer: 'I believe in the power of love'

Although this song was originaly included on the 'Immaculate Collection' album, Madonna never made a music video to accompany the track when it was released as a single - therefore it has never been one of her most famous songs. It was very popular in clubs, however, mainly due to the song's thumping bassline.
3. 'This masquerade is getting older' is a line included in which famous Madonna ballad?

Answer: Take a Bow

'Take a Bow' is a melancholy ballad about the pressures of fame. Released in 1994, it was number 1 on the Billboard chart in America for many weeks.
4. Featured on the controversial Blond Ambition Tour: 'Vogue' is one of Madonna's most famous songs; which of the following famous names is not included in the 'Vogue rap'?

Answer: Michael Jackson

In the 'Vogue rap' Madonna pays homage to a whole host of stars including, amonst others, James Dean, Ginger Rogers, Fred Astaire, and Joe DiMaggio.
5. Finish the line to Madonna's 'Ghetto Fabulous' hit Music: 'Don't think of yesterday, and I don't look at the clock _______ '

Answer: I like to boogie woogie

The music video for this track featured The Staines Massive's very own Ali G, who played a limosine driver in the video, chaffeuring Madonna and her friends to the hottest nightclubs in town.
6. Which Madonna song was the theme to the 1994 motion picture 'With Honors' (1994)?

Answer: I'll Remember

'With Honours', starring Brendan Fraser and Joe Pesci, is a tale of friendship between two very unlikely people. Although this film was hardly a box office smash, Madonna's contribution to the film, 'I'll Remember', went on to become a successful song.
7. The 'American Life' album was released in 2003. Which of the following songs is not included on the record?

Answer: Nothing Really Matters

Madonna's new album was co-writtten and produced by Mirwas, the genius with whom Madonna has now worked on three of her most successful studio albums.
8. This line is from Madonna's 1993 single 'Bad Girl', fill in the missing word: 'I don't want to cause you any ____ but I love you just the same'

Answer: pain

This song brought Madonna one of her lowest chart positions in her awesome career when it was released in 1993. The music video for the song co-starred actor Christopher Walken, but even this could not bring her chart sucess at this point in her career.
9. Who sang backing vocals on the 1994 hit 'Take A Bow'?

Answer: Babyface

Babyface sang backing vocals on this sombre track, almost turning it into a duet as he echoes Madonna's lines throughout the song.
10. Which Madonna hit is this line borrowed from: 'When you're trying hard to be your best, could you be a little less'?

Answer: What It Feels Like For A Girl

'What It Feels Like For A Girl' had a highly controversial promotional video to go with it when it was released in 2001. The video was directed by Madonna's husband Guy Ritchie, and featured Madonna on a mad road rage with an elderly passenger. The video had restricted viewing times on many music channels.
11. Madonna played Eva Peron in the film 'Evita' (1996). Which of the following songs was not included on the film's soundtrack?

Answer: Drowned World

Although Madonna has not enjoyed much commerical sucess on the silver screen, this all changed when she took on this part in 'Evita'. The film was perfectly cast, and Madonna won awards for her partcipation in the movie.
12. The 1991 hit 'Justify My Love' was written by Madonna and which other famous singer?

Answer: Lenny Kravitz

Lenny Kravitz not only co-wrote and helped to produce this track, he can also be heard singing in the background.
13. Which of the following music videos consists of an animation, and does not feature Madonna in person?

Answer: Dear Jessie

This 1989 video features a cartoon Madonna. The light-hearted, upbeat song is from her 'Like A Prayer' album.
14. Which of the following songs featured on the soundtrack to 'Who's That Girl', the 1987 movie starring Madonna?

Answer: Causing a Commotion

Madonna performed this song on her 'Who's that Girl' World Tour, much to the delight of the thousands of fans that flocked to the concerts.
15. Finish the line from the song 'Nothing Really Matters': 'Looking at my life, it's very clear to me ___________ '

Answer: I lived so selfishly

This song taken from Madonna's 'Ray of Light' album had a spectacular video featuring Madonna dressed as a geisha girl, when it was released in 1999.
16. From which album is the song 'Fever'?

Answer: Erotica

Originally sung by Peggy Lee, Madonna made a cover version of this song in the early 90's. At the time her career was at a low point after the controversy surrounding the release of her 1992 album 'Erotica.'
17. Which of the following videos won Madonna second place in a chart featuring the best pop videos ever made on VH1 recently?

Answer: Like a Prayer

This video caused outrage in 1989 due to its controversial religious content. At the time Madonna had landed the job of being official spokesperson for the soft drink company Pepsi, but they withdrew their offer after viewing this video.
18. Which of these songs is dedicated to Madonna's daughter Lourdes?

Answer: Little Star

'Little Star' is on Madonna's Grammy winning album 'Ray of Light'.
19. What was the title of Madonna's second Greatest Hits album?

Answer: GHV2

The 'Immaculate Collection' was Madonna's first greatest hits album, and 'GHV2' followed almost a decade later. The album includes songs that Madonna released between the years 1992 - 2001.
20. On which film were the songs 'Now I'm Following You' and 'Sooner or Later' featured?

Answer: Dick Tracy

'Dick Tracy' stars Madonna and Warren Beatty. Madonna performed the above songs on tour in 1990 and brought the film to the stage.
21. Which car does Madonna say she drives in her 2003 single 'American Life'?

Answer: Mini Cooper

Madonna filmed a very expensive video for this song, but it immediately caused outrage - even before it had been aired, as it contained images relating to the current war in Iraq. The video was eventually edited to a more appropriate state.
22. In which music video does Madonna showcase gothic style makeup and clothes?

Answer: Frozen

'Frozen' was a huge success and provided Madonna with yet another hit.
23. With which song about the trials and tribulations of family life did Madonna close her Blond Ambition show?

Answer: Keep It Together

'Keep it Together'is probably the most innocent Madonna track- it is not controversial at all, and simply talks about what it's like to grow up in a large family.
24. In the documentary 'Truth Or Dare', which film star does Madonna famously offend?

Answer: Kevin Costner

In the documentary/film Madonna makes nasty comments about Kevin Costner after he comes to visit her in her dressing room following one of 'The Blond Ambition' Tour shows. These comments caused a rift between the two of them up until recently.
25. What was the name of Madonna's first world tour?

Answer: The Who's That Girl

It was in 1987. When Madonna first went out on the road in the early-mid 1980s on the 'Virgin Tour', but that was in the USA and Canada only; she was already one of the biggest stars in the world.
Source: Author Ringwrong

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 109: 24/25
Jan 21 2023 : Guest 109: 24/25
Jan 20 2023 : Guest 3: 6/25
Jan 20 2023 : Guest 70: 3/25
Jan 20 2023 : Guest 31: 6/25
Jan 19 2023 : Guest 86: 24/25
Jan 18 2023 : Guest 45: 6/25
Jan 18 2023 : Guest 165: 0/25
Jan 17 2023 : Guest 104: 10/25

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us