Quiz about Madonna Music
Quiz about Madonna Music

Madonna Music Trivia Quiz


I've done many searchs about Madonna, so it won't be easy! Just concentrate, good luck.

A multiple-choice quiz by Agrias. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Madonna

Author
Agrias
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
248,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1584
Last 3 plays: Guest 104 (5/10), Guest 31 (9/10), Guest 45 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Madonna released a book after the album "Erotica". Name that book. Hint

Madonna's Book
Erotica
Sex
Fever

2. Complete this lyric: " ..A man ____________ I've learned my lesson well, hope I live to tell the secret I have learned.." Hint

is nothing but a man
can tell a thousand lies
can lie to you
can tell a hundred lies

3. The album "Like a Prayer" had many songs, they were: "Like a Prayer", "Like a Virgin", "Spanish Eyes", "Oh Father", "Act of Contrition" and some more.

True
False

4. In the movie "Vision Quest" Madonna had two songs on the soundtrack; one of them later was included in the album "Something to Remember". Name these songs. Hint

"Crazy for You" and "Ray of Light"
"Like a Prayer" and "Like a Virgin"
"Crazy for You" and "You Must Love Me"
"Gambler" and "Crazy for You"

5. In the album "True Blue" there was a song in which Madonna dressed as a Spanish girl. Name that song. Hint

Buenos Aires
Spanish Eyes
La Isla Bonita
La Isla Preferida

6. Is this lyric correct? " ..when you call my name, it's like a little prayer, I'm down on my feet, I wanna take you there.."

Yes
No

7. The album "Music", released in the US in 2000, had many songs. However, not all the songs got a clip. Which two of these songs, from that album, had a video clip? Hint

"Hung Up and "Sorry"
"Gone" and "Like a Prayer"
"Music" and "What It Feels Like for a Girl"
"Like a Virgin" and "American Life"

8. What are the three initials of Madonna's birth name? Hint

MLC
CML
MCL
None Of these

9. Fill in the space the correct word for this song lyric. "Don't put me off 'cause I'm on fire and I can't _________ my desire" Hint

hold
bench
control
quench

10. There is a song that includes a remix of "La Isla Bonita" and "Viva Forever". The music "Viva Forever" is from which band? Hint

Shakira
Madonna
Prince
Spice Girls


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Madonna released a book after the album "Erotica". Name that book.

Answer: Sex

It was made of steel/iron and it had many naked photos of famous people.
2. Complete this lyric: " ..A man ____________ I've learned my lesson well, hope I live to tell the secret I have learned.."

Answer: can tell a thousand lies

Madonna made this song for a famous film "At Close Range" in which Sean Penn (her ex husband) was an important character. This music is also in her "True Blue" album.
3. The album "Like a Prayer" had many songs, they were: "Like a Prayer", "Like a Virgin", "Spanish Eyes", "Oh Father", "Act of Contrition" and some more.

Answer: False

The album "Like a Prayer" was released in 1989. The song "Like a Virgin" was from a previous album called "Like a Virgin". The other songs were correct.
4. In the movie "Vision Quest" Madonna had two songs on the soundtrack; one of them later was included in the album "Something to Remember". Name these songs.

Answer: "Gambler" and "Crazy for You"

This movie was produced in 1985. It was Madonna's first movie. (not counting "A Certain Sacrifice")
5. In the album "True Blue" there was a song in which Madonna dressed as a Spanish girl. Name that song.

Answer: La Isla Bonita

"Spanish Eyes" is from the album "Like a Prayer". "Buenos Aires" is from the album "Evita". "La Isla Preferida" doesn't exist.
6. Is this lyric correct? " ..when you call my name, it's like a little prayer, I'm down on my feet, I wanna take you there.."

Answer: No

It's not "feet", it's knees".
7. The album "Music", released in the US in 2000, had many songs. However, not all the songs got a clip. Which two of these songs, from that album, had a video clip?

Answer: "Music" and "What It Feels Like for a Girl"

"Music" , "Gone" and "What It Feels Like for a Girl" are the only songs that belong to this album. All the others belong to other albums.
8. What are the three initials of Madonna's birth name?

Answer: MLC

Madonna's complete birth name is Madonna Louise Ciccone.
9. Fill in the space the correct word for this song lyric. "Don't put me off 'cause I'm on fire and I can't _________ my desire"

Answer: quench

This song is called "Burning Up". It is in her first album called "Madonna", released in 1983.
10. There is a song that includes a remix of "La Isla Bonita" and "Viva Forever". The music "Viva Forever" is from which band?

Answer: Spice Girls

It was from the second Spice Girls album called "Spice Up Your Life" It's also a funny remix.
Source: Author Agrias

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 17 2023 : Guest 104: 5/10
Jan 01 2023 : Guest 31: 9/10
Dec 31 2022 : Guest 45: 7/10
Dec 14 2022 : Guest 172: 8/10
Dec 05 2022 : Guest 45: 2/10
Dec 04 2022 : Guest 71: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Madonna Part 1 Tough
2. What Madonna Album Is This? Average
3. Madonna Part 2 Average
4. Ultimate Madonna Questions Average
5. "Vogue" by Madonna Average
6. Madonna Music (3) Average
7. MadonnaRama! Tough
8. Like a Madonna Quiz Difficult
9. Madonna's Men Average
10. Madonna Chart History Very Difficult
11. Madonna Albums Average
12. Name that Madonna Tune Tough

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us