Quiz about Like a Madonna Quiz
Quiz about Like a Madonna Quiz

Like a Madonna Quiz


This is the first quiz I have created. Hopefully I did a decent job. I attempted to create questions I have not seen before in other Madonna quizzes. Sorry to any other creators if I have duplicated a question.

A multiple-choice quiz by promise2try. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Madonna

Author
promise2try
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
94,643
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2276
Last 3 plays: Guest 79 (3/10), Guest 99 (9/10), Guest 95 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Quentin Tarantino et. al. film does Madonna appear in? Hint

"From Dusk 'Till Dawn"
"Pulp Fiction"
"Four Rooms"
"True Romance"

2. What actor has appeared in the most films with Madonna? Hint

Sean Penn
Warren Beatty
Tie between Beatty and Banderas
Antonio Banderas

3. Who are Madonna's two long time back up singers? Hint

Donna Delory & Niki Harris
Donna Delary & Niki Ferris
Donna Delory & Niki Ferris
Donna Delary & Niki Harris

4. What song do Madonna's long time back up singers help perform on the album "Ray of Light"? Hint

"Nothing Really Matters"
"Frozen"
"The Power of Goodbye"
"To Have and Not to Hold"

5. What title did Madonna's Official, Authorized Fan Magazine, which started in 1991, adopt after three issues? Hint

"MLC"
"ICON"
"Like a Fanzine"
there is no official fanzine

6. To whom did Madonna dedicate her "Like a Prayer" album? Hint

Her Father
Her Mother
Her entire family
All those who thought she would never make it

7. What is the very last song performed during the "Drowned World Tour" (including encores)? Hint

"Holiday"
"Drowned World/Substitute for Love"
"Gone"
"Music"

8. At which city was Madonna threatened with arrest for "simulating masturbation" during the "Blonde Ambition" tour? Hint

Toronto
Dallas
London
Rome

9. What children's book did Madonna contribute to, for charity? Hint

"Cinderella"
"The Emperor's New Clothes"
"Hansel & Gretel"
"The Velveteen Rabbit"

10. Which movie has Madonna NOT had a song appear on all versions of the official Soundtrack? Hint

"Die Another Day"
"With Honors"
"Vision Quest"
"A League of Their Own"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Quentin Tarantino et. al. film does Madonna appear in?

Answer: "Four Rooms"

Madonna plays Elspeth, part of a coven, in the "Missing Ingredient" segment of this 1995 film.
2. What actor has appeared in the most films with Madonna?

Answer: Antonio Banderas

She is in both "Four Rooms", "Evita" and "Truth or Dare" with Antonio Banderas. Sean Penn is in "Shanghi Surprise", Warren Beatty was in films, "Dick Tracy" and "Truth or Dare".
3. Who are Madonna's two long time back up singers?

Answer: Donna Delory & Niki Harris

Both Niki Harris and Donna Delory have been around since the early days, making appearances in many albums, several tours, and the "Vogue" video.
4. What song do Madonna's long time back up singers help perform on the album "Ray of Light"?

Answer: "Nothing Really Matters"

This is the only song on this album that Niki and Donna are given credit for as back up singers.
5. What title did Madonna's Official, Authorized Fan Magazine, which started in 1991, adopt after three issues?

Answer: "ICON"

"ICON" is the only official, authorized fanzine. It started in 1991 as "Like a Fanzine" but by the third issue changed to "ICON". It is published four times a year and each issue includes, among other things, a letter from Madonna.
6. To whom did Madonna dedicate her "Like a Prayer" album?

Answer: Her Mother

The liner notes from her fifth official release, not including soundtracks, reads simply "This album is dedicated to my mother who taught me how to pray."
7. What is the very last song performed during the "Drowned World Tour" (including encores)?

Answer: "Music"

"Holiday" was the last song performed before the encore. I know when The End came up on the screen I was wishing there was more :-)
8. At which city was Madonna threatened with arrest for "simulating masturbation" during the "Blonde Ambition" tour?

Answer: Toronto

This scene is played out in "Truth or Dare". The police come to the Sky Dome to deliver the news. Madonna goes ahead with the show as scripted; no police action was taken.
9. What children's book did Madonna contribute to, for charity?

Answer: "The Emperor's New Clothes"

The book was done as a benefit for the Starbright Foundation in 1998. Madonna wrote and narrated the section for The Empress. Other contributors were Harrison Ford, Nathan Lane, Dr. Ruth Westheimer, Penny Marshall, Robin Williams, Rosie O'Donnell and Gen. H. Norman Schwartzkopf among others.
10. Which movie has Madonna NOT had a song appear on all versions of the official Soundtrack?

Answer: "A League of Their Own"

This is somewhat of a trick question. "This Used to be my Playground" did appear in the movie "A League of Their Own", but it is not on the official soundtrack. "With Honors" has "I'll Remember", "Die Another Day"-"Die Another Day", and "Vision Quest" has both "Crazy for You" and "Gambler".
Source: Author promise2try

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 79: 3/10
Jan 12 2023 : Guest 99: 9/10
Jan 06 2023 : Guest 95: 6/10
Jan 01 2023 : Guest 31: 7/10
Dec 29 2022 : Guest 98: 9/10
Dec 28 2022 : Guest 71: 2/10
Dec 10 2022 : Guest 37: 7/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us