Quiz about Madonna Music 2
Quiz about Madonna Music 2

Madonna Music (2) Trivia Quiz


My second quiz about Madonna. This time it's a little harder! Just concentrate and good luck.

A multiple-choice quiz by Agrias. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Madonna

Author
Agrias
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,557
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
897
Last 3 plays: Guest 104 (6/10), Guest 31 (10/10), Guest 94 (0/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The album "Who's that Girl" was released in the US, in 1987. Which song WAS NOT on it? Hint

True Blue
24 Hours
Causing a Commotion
Who's that Girl

2. Madonna's first album was released in 1983.

True
False

3. Complete this lyric: "I'm a ____, and I will take you by surprise...____ I'll aim this straight between your eyes". Hint

Woman
Joker
God
Gambler

4. What's the name of this song? "My name is Dita, I'll be your mistress tonight, I'll be your loved one darling, turn off the light..." Hint

Erotica
Erotica (Sex Book Single)
Erotica (Night Club Remix)
Deeper and Deeper

5. Is this lyric from Madonna? "You're just too good to be true...Can't take my eyes off you...You'd be like Heaven to touch..."

Yes
No

6. What's the name of the film, in which Madonna had a song on the soundtrack called "American Pie"? Hint

Vision Quest
The Next Best Thing
Evita
It didn't apeared in any film!

7. What's the name of the film in which Madonna had a song called "Fever" ? Hint

Girl 6
Evita
It didn't appear in any film!
Vision Quest

8. When was Madonna born? Hint

August 15, 1958
August 16, 1959
August 16, 1958
August 16, 1957

9. In which clip from a famous song, did Madonna kiss a "God"? Hint

Spanish Eyes
Like a Prayer
Oh Father
Open your Heart

10. Complete this lyric "...
"Then we can keep our love alive, and when it falls we won't let it die, it doesn't matter if you win or lose, it's how you play the game so__
___ __
____..."
Hint

can't live without you
I'll stay with you
get into the groove
let me love you


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The album "Who's that Girl" was released in the US, in 1987. Which song WAS NOT on it?

Answer: True Blue

Although it was a great album, it didn't sell as much has the one before, "True Blue".
2. Madonna's first album was released in 1983.

Answer: True

It was called "Madonna" and it had the following songs: "Lucky Star", "Boderline", "Burning up", "I Know It", "Holiday", "Think Of Me", "Physical Attraction", "Everybody", "Burning Up [12" Version]", and "Lucky Star ["New" Mix]".
3. Complete this lyric: "I'm a ____, and I will take you by surprise...____ I'll aim this straight between your eyes".

Answer: Gambler

Madonna made this song for the video "Vision Quest" in 1985.
4. What's the name of this song? "My name is Dita, I'll be your mistress tonight, I'll be your loved one darling, turn off the light..."

Answer: Erotica (Sex Book Single)

This music was made for the "Sex Book" edition. The "Erotica (Night Club Remix)" was a simple remix from the original album music. "Deeper and Deeper" is from the album "Erotica".
5. Is this lyric from Madonna? "You're just too good to be true...Can't take my eyes off you...You'd be like Heaven to touch..."

Answer: NO

The name of the song is "Can't Take My Eyes Off Of You" and it was performed by Boys Town Gang, among many other artists.
6. What's the name of the film, in which Madonna had a song on the soundtrack called "American Pie"?

Answer: The Next Best Thing

Released in 2000, many famous actors were in it. For instance: Madonna, Rupert Everett, Benjamin Bratt, etc.
7. What's the name of the film in which Madonna had a song called "Fever" ?

Answer: It didn't appear in any film!

"Fever" is a song from the album "Erotica", and it had a clip. Nothing else.
8. When was Madonna born?

Answer: August 16, 1958

Named Madonna Louise Veronica Ciccone, she's now a star, known all over the world.
9. In which clip from a famous song, did Madonna kiss a "God"?

Answer: Like a Prayer

The songs "Like a Prayer", "Spanish Eyes" and "Oh Father" were from the album "Like a Prayer" However only like "Like a Prayer was related to a "God". "Open your Heart" was from the album "True Blue", nothing to do with it.
10. Complete this lyric "... "Then we can keep our love alive, and when it falls we won't let it die, it doesn't matter if you win or lose, it's how you play the game so__ ___ __ ____..."

Answer: get into the groove

This song was from the album "Who's that Girl". The song's called "Causing a Commotion".
Source: Author Agrias

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 17 2023 : Guest 104: 6/10
Jan 01 2023 : Guest 31: 10/10
Dec 31 2022 : Guest 94: 0/10
Dec 29 2022 : Guest 98: 8/10
Dec 28 2022 : Guest 71: 2/10
Dec 04 2022 : Guest 71: 7/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us