Quiz about Madonna  the Queen of the Universe
Quiz about Madonna  the Queen of the Universe

Madonna - the Queen of the Universe Quiz


Let's see if you know Madonna enough to correctly answer all the questions! There's only one Queen! Have fun!

A multiple-choice quiz by EmCiccone. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Madonna

Author
EmCiccone
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,174
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
248
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (1/10), Guest 94 (2/10), Guest 31 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "If I was a painter I'd be __________."

Who is Madonna singing about in one of her bonus tracks called "Super Pop"?
Hint

Michelangelo
Pablo Picasso
Frida Kahlo
Salvador Dalí

2. In 2013 Terry Richardson did a photoshoot with Madonna for what magazine? Hint

Vogue
Harper's Bazaar
Vanity Fair
Q

3. During Her MDNA Tour, one of Madonna's children joined Her onstage. Which one? Hint

Lourdes
Mercy
David
Rocco

4. What is Madonna's "Secret Project" about? Hint

Revolution of Love
Fame
Black kids suffering from hunger
Dancers and artists from the street

5. At the New York premiere of the Secret Project Madonna sang a song called ________. Hint

Between The Bars
Freedom
Masterpiece
Promise To Try

6. Madonna finally personally joined one of social networks on February 10 2013. What network am I talking about? Hint

Twitter
Facebook
Reddit
Instagram

7. In 1994 Madonna appeared on the catwalk at Jean Paul Gaultier's fashion show with a baby-carriage. What was in there?
Hint

Baby
Puppy
Vibrator
Puppet of J. P. Gaultier

8. What is Lady Gaga like, according to Madonna in a 2012 interview? Hint

cool as hell
interesting
reductive
badass

9. What book is Madonna reading in Her documentary called "I'm Going To Tell You A Secret"? Hint

Whatever you think, think the opposite
Zohar
Joan of Arc
Bible

10. There is a special store in Paris dedicated to Madonna. What is its name? Hint

In Bed With Madonna
Queen's castle
Lucky Records
Material Store


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "If I was a painter I'd be __________." Who is Madonna singing about in one of her bonus tracks called "Super Pop"?

Answer: Frida Kahlo

Frida Kahlo (1907 - 1954) was a famous Mexican painter who is best known for her self-portraits and her complicated life. Madonna Herself owns a couple of original paintings by Frida, who is Madonna's favorite artist of all time.
2. In 2013 Terry Richardson did a photoshoot with Madonna for what magazine?

Answer: Harper's Bazaar

In this photoshoot Madonna's wearing Her infamous "grills" (I personally loved them) and the November issue included the first autobiography written by Madonna Herself.
3. During Her MDNA Tour, one of Madonna's children joined Her onstage. Which one?

Answer: Rocco

Madonna's son Rocco was a dancer on the MDNA Tour who had a chance to show his skills during "Papa Don't Preach", "Like A Prayer" and "Celebration". His sister Lola was working for Her mom as an assistant in the wardrobe department.
4. What is Madonna's "Secret Project" about?

Answer: Revolution of Love

Madonna, Steven Klein and the dancers from the MDNA Tour made a short black and white movie that you can find on Madonna's official youtube channel. Madonna wants to start a revolution of love and the project is about tolerance, freedom of speech and expression, racism, sexism, discrimination etc. We all can join Her revolution and fight for Freedom! (artforfreedom.com)
5. At the New York premiere of the Secret Project Madonna sang a song called ________.

Answer: Between The Bars

"Between The Bars" is a song written and composed by Elliott Smith - American singer, songwriter and musician.
6. Madonna finally personally joined one of social networks on February 10 2013. What network am I talking about?

Answer: Instagram

Yes, even Madonna couldn't resist the power of the internet and She (thank God!) posted Her first photo on the Instagram with a nice message: "Cheers _ ! I'm on instagram".
7. In 1994 Madonna appeared on the catwalk at Jean Paul Gaultier's fashion show with a baby-carriage. What was in there?

Answer: Puppy

This puppy was given by Madonna to Her publicist Liz Rosemberg right after the show. The doggie died on August 19, 2013.
8. What is Lady Gaga like, according to Madonna in a 2012 interview?

Answer: reductive

During an interview with Cyntia Nixon from 2012 Madonna described Gaga's behavior as "reductive"... this term is now very popular among Madonna's fans.
9. What book is Madonna reading in Her documentary called "I'm Going To Tell You A Secret"?

Answer: Zohar

Zohar is a spiritual text that explains the secrets of the Bible, the Universe and every aspect of life. According to ancient kabbalists, the Zohar is the greatest gift we can give or to receive in this world, so it must be treated with the utmost respect. That respect can only be shown through our sincerity and devotion when approaching its teachings.
10. There is a special store in Paris dedicated to Madonna. What is its name?

Answer: Lucky Records

The record store "Lucky Records" was opened in 1991 and in addition too Madonna there are many international and French artists from 50s to the present. however, Madonna is the most important artist in the shop where you can buy many collectible items.
Source: Author EmCiccone

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 107: 1/10
Jan 03 2023 : Guest 94: 2/10
Jan 02 2023 : Guest 31: 5/10
Dec 29 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 71: 4/10
Dec 22 2022 : Guest 61: 5/10
Dec 03 2022 : Guest 99: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Madonna Billboard Number Ones Easier
2. Madonna's Albums Average
3. Ultimate Madonna Questions Average
4. What Madonna Album Is This? Average
5. Madonna Trivia Difficult
6. Madonna's Music Average
7. "Vogue" by Madonna Average
8. Madonna Music (3) Average
9. Madonna Music Average
10. Madonna in the Charts Tough
11. Madonna "Confessions" tour Average
12. Madonna Part 1 Tough

1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us