FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Meat Loaf
Quiz about Meat Loaf

Meat Loaf Trivia Quiz


Meat Loaf is one of my favourite singers. I hope you enjoy.

A multiple-choice quiz by donna_siggee. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Meatloaf

Author
donna_siggee
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,303
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
365
Last 3 plays: Guest 82 (0/10), Guest 82 (9/10), Guest 90 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name given to Meat Loaf at birth? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the song featuring Cher? Hint


Question 3 of 10
3. In which film did Meat Loaf play the part of Robert 'Bob' Paulson? Hint


Question 4 of 10
4. What part of his did body Meat Loaf break falling off the stage during a concert in Australia in 1985? Hint


Question 5 of 10
5. In what year was "Bat Out of Hell" released? Hint


Question 6 of 10
6. What was Meat Loafs seventh studio album? Hint


Question 7 of 10
7. Who sang "Paradise by the Dashboard Light" with Meat Loaf on the album "Bat out of Hell"? Hint


Question 8 of 10
8. How many parts are there to "Paradise by the Dashboard Light" (not including the baseball broadcast)? Hint


Question 9 of 10
9. What song was used for the B-side of "Two out of Three Ain't Bad"? Hint


Question 10 of 10
10. "Oh baby you're the only thing in this whole world that's pure and good and right And wherever you are and wherever you go there's always gonna be some light" is from which song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 31 2024 : Guest 82: 0/10
May 22 2024 : Guest 82: 9/10
May 21 2024 : Guest 90: 3/10
May 20 2024 : Guest 133: 6/10
May 19 2024 : Guest 67: 7/10
May 11 2024 : Guest 174: 6/10
May 02 2024 : Guest 176: 5/10
Apr 27 2024 : Guest 87: 5/10
Apr 25 2024 : Guest 82: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name given to Meat Loaf at birth?

Answer: Marvin Lee Aday

Meat Loaf was an only child, born in Dallas.
2. What was the name of the song featuring Cher?

Answer: Dead Ringer for Love

The song was from the album "Dead Ringer" which reached number one in the UK. The song itself reached number five and stayed in the charts for 19 weeks.
3. In which film did Meat Loaf play the part of Robert 'Bob' Paulson?

Answer: Fight Club

Bob is killed during a 'Project Mayhem' sabotage attempt.
4. What part of his did body Meat Loaf break falling off the stage during a concert in Australia in 1985?

Answer: His leg

Meat Loaf also fainted on stage while performing in Pittsburgh.
5. In what year was "Bat Out of Hell" released?

Answer: 1977

The album was started in 1972.
6. What was Meat Loafs seventh studio album?

Answer: Welcome to the Neighborhood

The album went platinum in the UK and United States.
7. Who sang "Paradise by the Dashboard Light" with Meat Loaf on the album "Bat out of Hell"?

Answer: Ellen Foley

Ellen Foley recorded on the album but for live performances and even in the music video Karla DeVito was used.
8. How many parts are there to "Paradise by the Dashboard Light" (not including the baseball broadcast)?

Answer: 3

There are three parts, with a baseball broadcast between one and two. Part One "Paradise", Part Two "Let Me Sleep on It", Part Three "Praying for the End of Time".
9. What song was used for the B-side of "Two out of Three Ain't Bad"?

Answer: For Crying Out Loud

Both songs feature on the "Bat Out of Hell" album.
10. "Oh baby you're the only thing in this whole world that's pure and good and right And wherever you are and wherever you go there's always gonna be some light" is from which song?

Answer: Bat Out of Hell

It was released as a single in 1979 and again in 1993.
Source: Author donna_siggee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us