FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mixed Lyrical Fun
Quiz about Mixed Lyrical Fun

Mixed Lyrical Fun Trivia Quiz


The lyrics on this quiz is primarilly of the 'rock' genre. Some are Classic Rock, Alternative Rock, and a couple of Punk Rock and Heavy Metal.

A multiple-choice quiz by abbey_rhode. Estimated time: 9 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Song Lyrics for Experts

Author
abbey_rhode
Time
9 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,655
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
14 / 25
Plays
3800
- -
Question 1 of 25
1. 'Hey you, Out there on the road, Always doing what you're told, Can you help me? Hey you, Out there beyond the wall, Breaking bottles in the hall, Can you help me? Hey you, Don't tell me there's no hope at all. Together we stand, divided we fall.' Hint


Question 2 of 25
2. 'Well the weeks went by and Spring turned to Summer And Summer faded into Fall. And it turns out he was a missing person who nobody missed at all.' Hint


Question 3 of 25
3. 'Psychic spies from China. Try to steal your mind's elation. Little girls from Sweden. Dream of silver screen quotations. And if you want these kind of dreams, It's Californication' Hint


Question 4 of 25
4. 'I heard you crying loud, all the way across town. You've been searching for that someone, and it's me out on the prowl. As you sit around feeling sorry for yourself. Don't get lonely now. Dry your whining eyes. I'm just roaming for the moment. Sleazin' my back yard so don't get so uptight.You been thinking about ditching me.' Hint


Question 5 of 25
5. 'No one I think is in my tree, I mean it must be high or low. That is you can't you know tune in but it's all right, That is I think, it's not too bad.Let me take you down, 'cause I'm going to Strawberry Fields. Nothing is real and nothing to get hungabout. Strawberry Fields forever.'

Answer: (Two Words)
Question 6 of 25
6. 'There's a shadow just behind me, shrouding every breath I take. Making every promise empty, pointing every finger at me. Waiting like a stalking butler who upon the finger rests.' Hint


Question 7 of 25
7. 'I can't find the rhyme in all my reason. I've lost sense of time and all seasons.I feel I've been beaten down, By the words of men who have no grounds. I can't sleep beneath the trees of wisdom, When your ax has cut the roots that feed them. Forked tongues in bitter mouths, can drive a man to bleed from inside out. What if you did? What if you lied? What if I avenge? What if eye for an eye?' Hint


Question 8 of 25
8. 'There's a feeling I get when I look to the west, And my spirit is crying for leaving. In my thoughts I have seen, rings of smoke through the trees, and the voices of those who standing looking. Ooh, it makes me wonder, Ooh, it really makes me wonder. And it's whispered that soon if we all call the tune.Then the piper will lead us to reason. And a new day will dawn for those who stand long, and the forests will echo with laughter.'

Answer: (Two Words)
Question 9 of 25
9. 'Games, changes and fears. When will they go from here? When will they stop? I believe that fate, has brought us here. And we should be together....But we're not. I play it off, but I'm dreaming of you.' Hint


Question 10 of 25
10. 'Tonight I'm tangled in my blanket of clouds, dreaming aloud. Things just won't do without you matter of fact....I'm on your back.' Hint


Question 11 of 25
11. 'Sometimes I breathe you in, and I know, you know. And sometimes you take a swim, found your writing on my wall. If my heart's soaking wet.' Hint


Question 12 of 25
12. 'Life is bigger. It's bigger than you, and you are not me. The lengths that I will go to...The distance in your eyes. Oh no I've said too much.' Hint


Question 13 of 25
13. 'Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide, no, escape from reality. Open your eyes, look up to the skies and see. I'm just a poor boy, I need no sympathy. Because I'm easy come, easy go. A little high, little low... Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me.'

Answer: (One Word)
Question 14 of 25
14. 'I'm not gonna lie. I'll not be a gentleman...Behind the boathouse, I'll show you my dark secret. I'm not gonna lie. I want you for mine. My blushing bride. My lover, be my lover, yeah...' Hint


Question 15 of 25
15. 'Hurry hurry hurry before I go insane. I can't control my fingers, I can't control my brain...Oh no oh ho.' Hint


Question 16 of 25
16. 'There must be some kind of way out of here. Said the joker to the thief. There's too much confusion. I can't get no relief. Businessman they drink my wine. Plow men dig my earth. None will level on the line, nobody of it's worth. Hey!' (Remake, not original) Hint


Question 17 of 25
17. 'Down in Mississippi where the sun beats down from the sky...They give it up and they give it up and they give it up, but they never ask why. Daddy was a rollin' rollin' stone. He rolled away one day and he never came home.' Hint


Question 18 of 25
18. 'I have fallen, I have stood up, I've had the patience of a tree. You have trembled, you have stayed still, you have tumbled like a weed. All the mountains, all the deserts, go for miles and miles around. We have driven for years now, baby, just to get back to a place we had already found.' Hint


Question 19 of 25
19. 'Touch your lips just so I know, In your eyes, love, it glows so. I'm bare-boned and crazy for you.' Hint


Question 20 of 25
20. 'Step out the front door like a ghost, into the fog where no one notices the contrast of white on white. And in between the moon and you, the angels get a better view of the crumbling difference between wrong and right.' Hint


Question 21 of 25
21. 'There's a chair in my head on which I used to sit. Took a pencil and I wrote the following on it. Now there's a key where my wonderful mouth used to be. Dig it up, throw it at me. Where can I run to, where can I hide? Who will I turn to? Now I'm in a virgin state of mind.' Hint


Question 22 of 25
22. 'Losing a whole year... I remember you and me used to spend- The whole godd*** day in bed... Losing a whole year...Lying in your room, we'd lay like dogs. The phone would ring like a joke that's left unsaid.' Hint


Question 23 of 25
23. 'I play Russian roulette everyday, a man's sport, with a bullet called life, yeah called life. (Sugar) You know that every time I try to go where I really want to be, It's already where I am, cause I'm already there.(Sugar)' Hint


Question 24 of 25
24. 'Broadway is dark tonight. A little bit weaker than you used to be. Broadway is dark tonight, see the young man sittin' in the old man's bar...Waitin' for his turn to die.' Hint


Question 25 of 25
25. 'In the secret space of dreams, where I dreaming lay amazed. When the secrets all are told, and the petals all unfold.... When there was no dream of mine, you dreamed of me.' Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Hey you, Out there on the road, Always doing what you're told, Can you help me? Hey you, Out there beyond the wall, Breaking bottles in the hall, Can you help me? Hey you, Don't tell me there's no hope at all. Together we stand, divided we fall.'

Answer: Pink Floyd

It's 'Hey You' on the album, 'The Wall.'
2. 'Well the weeks went by and Spring turned to Summer And Summer faded into Fall. And it turns out he was a missing person who nobody missed at all.'

Answer: The Dixie Chicks

'Goodbye Earl' is on the album 'Fly'
3. 'Psychic spies from China. Try to steal your mind's elation. Little girls from Sweden. Dream of silver screen quotations. And if you want these kind of dreams, It's Californication'

Answer: Red Hot Chili Peppers

The song's name is 'Californication', on the album 'Californication'
4. 'I heard you crying loud, all the way across town. You've been searching for that someone, and it's me out on the prowl. As you sit around feeling sorry for yourself. Don't get lonely now. Dry your whining eyes. I'm just roaming for the moment. Sleazin' my back yard so don't get so uptight.You been thinking about ditching me.'

Answer: Green Day

The song is called 'When I Come Around', and it's on the legendary album 'Dookie'
5. 'No one I think is in my tree, I mean it must be high or low. That is you can't you know tune in but it's all right, That is I think, it's not too bad.Let me take you down, 'cause I'm going to Strawberry Fields. Nothing is real and nothing to get hungabout. Strawberry Fields forever.'

Answer: The Beatles

The name of the song is called 'Strawberry Fields Forever', and it's on the album 'The Magical Mystery Tour'
6. 'There's a shadow just behind me, shrouding every breath I take. Making every promise empty, pointing every finger at me. Waiting like a stalking butler who upon the finger rests.'

Answer: Tool

The song is called 'Sober', and I'm not sure what album it's on.
7. 'I can't find the rhyme in all my reason. I've lost sense of time and all seasons.I feel I've been beaten down, By the words of men who have no grounds. I can't sleep beneath the trees of wisdom, When your ax has cut the roots that feed them. Forked tongues in bitter mouths, can drive a man to bleed from inside out. What if you did? What if you lied? What if I avenge? What if eye for an eye?'

Answer: Creed

The Song is called 'What If', on the album 'Human Clay'
8. 'There's a feeling I get when I look to the west, And my spirit is crying for leaving. In my thoughts I have seen, rings of smoke through the trees, and the voices of those who standing looking. Ooh, it makes me wonder, Ooh, it really makes me wonder. And it's whispered that soon if we all call the tune.Then the piper will lead us to reason. And a new day will dawn for those who stand long, and the forests will echo with laughter.'

Answer: Led Zeppelin

This legendary song is 'Stairway to Heaven' on the album 'Led Zeppelin IV'
9. 'Games, changes and fears. When will they go from here? When will they stop? I believe that fate, has brought us here. And we should be together....But we're not. I play it off, but I'm dreaming of you.'

Answer: Macy Gray

Song is called 'I Try' on the album 'On How Life Is'
10. 'Tonight I'm tangled in my blanket of clouds, dreaming aloud. Things just won't do without you matter of fact....I'm on your back.'

Answer: Foo Fighters

This song is called 'Walking After You', on the album 'The Colour and Shape.' The Foo Fighters Later recorded a remake on the X-Files Soundtrack. It's a great song that truly captures Mulder and Scully's relationship.
11. 'Sometimes I breathe you in, and I know, you know. And sometimes you take a swim, found your writing on my wall. If my heart's soaking wet.'

Answer: Tori Amos

This is called 'Hey Jupiter', on the album 'Boys for Pele'
12. 'Life is bigger. It's bigger than you, and you are not me. The lengths that I will go to...The distance in your eyes. Oh no I've said too much.'

Answer: R.E.M.

The song is called 'Losing my Religion', and it's on the album, 'Out of Time'
13. 'Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide, no, escape from reality. Open your eyes, look up to the skies and see. I'm just a poor boy, I need no sympathy. Because I'm easy come, easy go. A little high, little low... Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me.'

Answer: Queen

The Song is called 'Bohemian Rhapsody'.
14. 'I'm not gonna lie. I'll not be a gentleman...Behind the boathouse, I'll show you my dark secret. I'm not gonna lie. I want you for mine. My blushing bride. My lover, be my lover, yeah...'

Answer: The Toadies

The song is called 'Possumn Kingdom' found on the album 'Rubberneck'
15. 'Hurry hurry hurry before I go insane. I can't control my fingers, I can't control my brain...Oh no oh ho.'

Answer: The Ramones

The Song is called 'I Wanna be Sedated', and I'm not sure what album it's orignally on.
16. 'There must be some kind of way out of here. Said the joker to the thief. There's too much confusion. I can't get no relief. Businessman they drink my wine. Plow men dig my earth. None will level on the line, nobody of it's worth. Hey!' (Remake, not original)

Answer: The Jimi Hendrix Experience

The song is 'All Along the Watchtower' (a classic), and it's on several of his albums, including 'Ultimate Experience'
17. 'Down in Mississippi where the sun beats down from the sky...They give it up and they give it up and they give it up, but they never ask why. Daddy was a rollin' rollin' stone. He rolled away one day and he never came home.'

Answer: Sublime

This song is titled 'Same in the End'- and it's on Sublime's self-titled album.
18. 'I have fallen, I have stood up, I've had the patience of a tree. You have trembled, you have stayed still, you have tumbled like a weed. All the mountains, all the deserts, go for miles and miles around. We have driven for years now, baby, just to get back to a place we had already found.'

Answer: Vonda Shepard

This song, 'Wildest Times of the World', can be found on the 1st Ally McBeal Soundtrack.
19. 'Touch your lips just so I know, In your eyes, love, it glows so. I'm bare-boned and crazy for you.'

Answer: The Dave Matthews Band

This song is called 'Crash into Me', and it's on the album. 'Crash'
20. 'Step out the front door like a ghost, into the fog where no one notices the contrast of white on white. And in between the moon and you, the angels get a better view of the crumbling difference between wrong and right.'

Answer: The Counting Crows

The Song is titled 'Round Here', and it's on the album 'August and Everything After'
21. 'There's a chair in my head on which I used to sit. Took a pencil and I wrote the following on it. Now there's a key where my wonderful mouth used to be. Dig it up, throw it at me. Where can I run to, where can I hide? Who will I turn to? Now I'm in a virgin state of mind.'

Answer: K's Choice

The Song is found on the 'Buffy the Vampire Slayer Soundtrack' and the song is called 'Virgin State of Mind'
22. 'Losing a whole year... I remember you and me used to spend- The whole godd*** day in bed... Losing a whole year...Lying in your room, we'd lay like dogs. The phone would ring like a joke that's left unsaid.'

Answer: Third Eye Blind

The song is 'Losing a Whole Year', and it's on the self-titled album.
23. 'I play Russian roulette everyday, a man's sport, with a bullet called life, yeah called life. (Sugar) You know that every time I try to go where I really want to be, It's already where I am, cause I'm already there.(Sugar)'

Answer: System of a Down

The song is on their self-titled album, and it's called 'Sugar'
24. 'Broadway is dark tonight. A little bit weaker than you used to be. Broadway is dark tonight, see the young man sittin' in the old man's bar...Waitin' for his turn to die.'

Answer: Goo Goo Dolls

The song is called 'Broadway', and it's on the album 'Dizzy Up The Girl'
25. 'In the secret space of dreams, where I dreaming lay amazed. When the secrets all are told, and the petals all unfold.... When there was no dream of mine, you dreamed of me.'

Answer: Grateful Dead

The song is titled 'Attics of My Life' and it can be found on the album 'American Beauty'
Source: Author abbey_rhode

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us