FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More On The Hag
Quiz about More On The Hag

More On The "Hag" Trivia Quiz


OK, by popular demand I am creating another Merle Haggard quiz. Thank you to all of your wonderful notes praising my last quiz, and I hope I don't disappoint with this one. Enjoy everyone.

A multiple-choice quiz by CowboyChevy4x4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Merle Haggard

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
254,240
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1634
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "As Deanrow swerved and missed a car, I felt a mighty hand, somehow _ _ had worked again". What song is this? Hint


Question 2 of 10
2. "C.C Waterback" is a "good ole boys" type song sung by Merle and who else? Hint


Question 3 of 10
3. "The captain just gave us our orders, and mom we will follow them through, so I'll finish this letter the first chance I get, so for now I'll just say I love you...." Which song is this? Hint


Question 4 of 10
4. "When the president goes to the White House and does what he says he'll do..." Can you name this tune? Hint


Question 5 of 10
5. "And just about the time it gets real busy, here comes this guy in a strip down model A..." Which song is this? Hint


Question 6 of 10
6. "But you locked me out of your mind, left me standing here behind..." Which song is this? Hint


Question 7 of 10
7. "I'd like to hold my head up, and be proud of who I am..." Which song is this? Hint


Question 8 of 10
8. "Cause I got _ _, a jukebox, and a bar stool..." What's the song? Hint


Question 9 of 10
9. "It's a heavy hundred pound cotton sack, between here and Waco...." Name that tune. Hint


Question 10 of 10
10. "Reasons to Quit" is another duet, sung by Merle and who else? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 09 2024 : Guest 174: 4/10
Apr 16 2024 : Guest 146: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "As Deanrow swerved and missed a car, I felt a mighty hand, somehow _ _ had worked again". What song is this?

Answer: Mama's Prayers

Another "Hag" song with a bit of reality in it. While on tour one night, the driver of the bus swerved to miss a drunk driver that was in their lane, and shook everyone up enough to cause Merle to write this song. If you listen to the song it is a tribute to his mother, and how she always prayed for him, and how he always knew that God was with him thanks to his mother.
2. "C.C Waterback" is a "good ole boys" type song sung by Merle and who else?

Answer: George Jones

..."C.C Waterback, and one tequila sunrise, one's for my aching head, the other's for my bloodshot eyes..." Nothing like a good Haggard and Jones song to get the redneck blood pumping, and the alcohol flowing. This is one of the many songs put out by this legendary country duo.
3. "The captain just gave us our orders, and mom we will follow them through, so I'll finish this letter the first chance I get, so for now I'll just say I love you...." Which song is this?

Answer: Soldier's Last Letter

..."Then the mother's old hands began to tremble, as she fought against tears in her eyes, but they came unashamed, for there was no name, and she knew that her soldier had died..." If this song don't jerk a tear from your eye, then you have no heart.

A moving song about a mother receiving a final letter from her son in the Vietnam war, but instead of sorrow, she feels pride in her son for the sacrifice he made for his country. The song ends with the mother praying to God to watch over all the sons fighting, and to keep America free.

A very relevant song for today, wouldn't you say.
4. "When the president goes to the White House and does what he says he'll do..." Can you name this tune?

Answer: Rainbow Stew

... "Well I'll be drinking that free bubble up, and eating that rainbow stew..." Just another fun loving, feel good song from the "Hag".
5. "And just about the time it gets real busy, here comes this guy in a strip down model A..." Which song is this?

Answer: Harold's Super Service

...."And he'd say gimme fifty cents worth of regular, check my oil too if you don't mind, put some air in my tires wont ya mister, and wash my windows too if you have time"... Merle has a live album on which he does a bunch of impersonations, and performs this song for the one and only time on an album, about a guy who works at a service station, and the one customer who always bugs him.

This question is really for the die hard true Merle Haggard fan, so cudos to you if you got it right.
6. "But you locked me out of your mind, left me standing here behind..." Which song is this?

Answer: Silver Wings

...."Silver wings, shining in the sunlight..." Another classic "Hag" song, and one of my favorite karaoke songs to do, and yes, I said karaoke.
7. "I'd like to hold my head up, and be proud of who I am..." Which song is this?

Answer: Branded Man

... "Now I'm a branded man out in the cold..." Another classic, and you get the feeling he was getting tired of all the questions about his prison time when he wrote this.
8. "Cause I got _ _, a jukebox, and a bar stool..." What's the song?

Answer: Swinging Doors

Another great drinking song by the legend himself, about sitting in a tavern after the big heartbreak of losing that special someone, and what every guy has probably felt like doing half the time.
9. "It's a heavy hundred pound cotton sack, between here and Waco...." Name that tune.

Answer: One Row At A Time

..."working my way back home, one row at a time..." One of Merle's songs dealing with farming and its hardships. He is truly a blue collar hero.
10. "Reasons to Quit" is another duet, sung by Merle and who else?

Answer: Willie Nelson

Willie and Merle made an album with this song on it, and is another good ole drinkin' song.
Source: Author CowboyChevy4x4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Merle Haggard - The Okie From Muskogie Average
2. Merle Haggard Tough
3. Tulare Dust Average
4. A Tribute To The Hag Average

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us