FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Motor City Madman
Quiz about Motor City Madman

Motor City Madman Trivia Quiz


Rocking for six consecutive decades, Ted Nugent is an American music legend. What do you know about him?

A multiple-choice quiz by wangdang. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P

Author
wangdang
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,607
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
199
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Ted has appeared on many television shows as himself over the years. On which one of these shows did he play someone other than himself? Hint

That 70s Show
Aqua Teen Hunger Force
The Simpsons
Miami Vice

2. In 1968, Ted's band, The Amboy Dukes, had a top ten hit. What was the name of the song? Hint

Journey to the Center of the Mind
Why is a Carrot More Orange than an Orange?
Killer Rabbit
Parade of Wild Animals

3. The iconic concert jam, "Great White Buffalo", is critical of what? Hint

Herds of bison
Native Americans
Hunting
The white man

4. What Chuck Berry classic did Ted cover with The Amboy Dukes? Hint

Johnny B Goode
Maybelline
Long live Rock and Roll
Back in the USA

5. In the Ted Nugent anthem, "Stranglehold", what is Ted's follow up to 'Some people say you gotta die someday'? Hint

But we'll meet again in hell
I got news, you never got to go
But we'll meet again in heaven
I'm not going without a fight

6. What did cowboys wear in one of the tracks on Ted's self-titled 1975 album? Hint

Leather vests and blue jeans
Dusty leather and six guns
Snakeskin and high heeled boots
Stetsons and bandanas

7. On the "Free-for-All" album, what studio vocalist sang two tracks for Ted, then went on to enjoy great success as a solo rock act? Hint

Lionel Ritchie
Peter Frampton
Meat Loaf
Huey Lewis

8. As an elite guitarist, Ted has never shied away from including instrumental only music on his albums. Which two instrumental hits became staples of the legendary live concerts that Ted is famous for? Hint

"Assassination" and "Anarchy"
"Revolutions" and "Revelations"
"Superstitious" and "Spellbound"
"Hibernation" and "Homebound"

9. On again, off again, singer/guitarist Derek St. Holmes co-wrote (with bassist Rob Grange) and sang what popular Ted Nugent party song? Hint

Why Stop At Two?
Good Friends and a Bottle of Wine
Hey Baby
Boozin'

10. In what is arguably Ted's signature concert jam song, he describes Nadine as a what? Hint

Sexy and mean
Messed up scene
Teenage queen
Not very clean


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ted has appeared on many television shows as himself over the years. On which one of these shows did he play someone other than himself?

Answer: Miami Vice

In an ironic twist, the anti-drug rocker played a fictional drug dealer.
2. In 1968, Ted's band, The Amboy Dukes, had a top ten hit. What was the name of the song?

Answer: Journey to the Center of the Mind

This is ironic, as the song's theme alludes to LSD use, and Ted openly condemns alcohol and illegal drug use.
3. The iconic concert jam, "Great White Buffalo", is critical of what?

Answer: The white man

As an avid outdoors-man and hunter, Ted has great respect for the natural lifestyle of the original native American people.
4. What Chuck Berry classic did Ted cover with The Amboy Dukes?

Answer: Maybelline

Chuck Berry was a huge influence on Ted's guitar style. One of Ted's concert staples was a cover of Chuck Berry's "Carol".
5. In the Ted Nugent anthem, "Stranglehold", what is Ted's follow up to 'Some people say you gotta die someday'?

Answer: I got news, you never got to go

This was part of a spoken verse by Ted, while the lyrics were sung by Derek St. Holmes.
6. What did cowboys wear in one of the tracks on Ted's self-titled 1975 album?

Answer: Snakeskin and high heeled boots

Ted has never shied away from expressing his contempt for posers and hypocrites. The song "Snakeskin Cowboys" is one example of Ted expressing such opinions.
7. On the "Free-for-All" album, what studio vocalist sang two tracks for Ted, then went on to enjoy great success as a solo rock act?

Answer: Meat Loaf

Meat Loaf became most famous for his number one hit, "Paradise By The Dashboard Lights", from the "Bat Out Of Hell" album.
8. As an elite guitarist, Ted has never shied away from including instrumental only music on his albums. Which two instrumental hits became staples of the legendary live concerts that Ted is famous for?

Answer: "Hibernation" and "Homebound"

Many guitar legends, like Eric Johnson and Joe Satriani, regularly include instrumental only tracks on their albums. Ted was a trail blazer in this regard.
9. On again, off again, singer/guitarist Derek St. Holmes co-wrote (with bassist Rob Grange) and sang what popular Ted Nugent party song?

Answer: Hey Baby

Ted and Derek have had an on again, off again, musical relationship for decades.
10. In what is arguably Ted's signature concert jam song, he describes Nadine as a what?

Answer: Teenage queen

"Wang Dang Sweet Poontang" was the second track on the "Cat Scratch Fever" album.
Source: Author wangdang

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Hole and Courtney Love Easier
2. Kelly Osbourne Difficult

6/9/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us