FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock N Roll Songs
Quiz about Rock N Roll Songs

Rock N' Roll Songs Trivia Quiz


This quiz is on many well known songs with rock and (n') roll in the title. Good luck.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Bands and Singers in Songs

Author
diamondjim68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,086
Updated
Jul 21 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
905
- -
Question 1 of 10
1. This song was originally released by Chuck Berry, then covered by The Beatles and The Beach Boys. What song is it?

Answer: (Four Words)
Question 2 of 10
2. Which of these songs was originally released by the Rolling Stones? Hint


Question 3 of 10
3. 'Rock And Roll' was from which of these rock groups? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of a popular Kiss anthem? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these singers likes 'Rock N' Roll Girls'? Hint


Question 6 of 10
6. 'Old Time Rock N' Roll' was a rock anthem by Bob Seger.


Question 7 of 10
7. Which of these female rockers sang 'I Love Rock N' Roll'? Hint


Question 8 of 10
8. Which singer was responsible for the hit 'It's Still Rock N' Roll To Me'? Hint


Question 9 of 10
9. What song was from Huey Lewis and the News? Hint


Question 10 of 10
10. What singer informed us that 'You Can't Kill Rock And Roll'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : bananapeel39: 7/10
May 18 2024 : Guest 136: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This song was originally released by Chuck Berry, then covered by The Beatles and The Beach Boys. What song is it?

Answer: Rock And Roll Music

'Rock And Roll Music' was written and originally performed by Chuck Berry. It was released as a single and included on his 1957 album 'One Dozen Berrys'. The Beatles recorded a cover of the song and released it on their 'Beatles '65' album (1964). The Beach Boys released their version on their 1976 album '15 Big Ones'.
2. Which of these songs was originally released by the Rolling Stones?

Answer: It's Only Rock N' Roll

'It's Only Rock n' Roll' was the title track of their 1974 album of the same name. The song was written in guitarist Ron Wood's house. Singer Mick Jagger claimed the title was a well-known phrase by rock journalists.
3. 'Rock And Roll' was from which of these rock groups?

Answer: Led Zeppelin

'Rock And Roll' was from their fourth untitled album. They also used this song as the opening number or as the encore to their live shows.
4. What was the name of a popular Kiss anthem?

Answer: Rock N' Roll All Nite

'Rock N' Roll All Nite' was from their 1975 album 'Dressed To Kill'. Their single version was from their first live album 'Alive'. It remains as one of the group's most popular songs.
5. Which of these singers likes 'Rock N' Roll Girls'?

Answer: John Fogerty

John Fogerty was originally in the group Creedence Clearwater Revival. 'Rock N' Roll Girls' was from his 1985 album 'Centerfield'.
6. 'Old Time Rock N' Roll' was a rock anthem by Bob Seger.

Answer: True

'Old Time Rock N' Roll' was written by George Jackson and Tommy Jones. Seger changed some of the lyrics. However, he didn't take any songwriting credit. The song was a nostalgic look at the music of the generation.
7. Which of these female rockers sang 'I Love Rock N' Roll'?

Answer: Joan Jett

Jett released the song as the title track of her 1981 album. The song went to number one on the American Billboard Charts for seven weeks.
8. Which singer was responsible for the hit 'It's Still Rock N' Roll To Me'?

Answer: Billy Joel

'It's Still Rock N' Roll To Me' was from his 1980 album 'Glass Houses'. The song was his first number one hit on the American Billboard charts.
9. What song was from Huey Lewis and the News?

Answer: The Heart Of Rock N' Roll

'The Heart Of Rock N' Roll' was from the group's 1984 album 'Sports'. The lyric of the song 'the heart of rock n' roll is still beating' was originally meant as 'the heart of rock n' roll is in Cleveland'.
10. What singer informed us that 'You Can't Kill Rock And Roll'?

Answer: Ozzy Osbourne

'You Can't Kill Rock N' Roll' was from Ozzy Osbourne's 1981 album 'Diary Of A Madman'. The song was about the spirit of rock and how it's here to stay.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us