Quiz about RockPopRB duos from the 50s and 60s
Quiz about RockPopRB duos from the 50s and 60s

Rock/Pop/R&B duos from the 50s and 60s Quiz


You'll see two songs on the left side and you're asked to match them with the appropriate duo on the right.

A matching quiz by khmerbob. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 1950s and '60s Mix

Author
khmerbob
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
403,529
Updated
Jul 04 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
479
Last 3 plays: Guest 206 (3/10), Guest 51 (3/10), TERRYROYHURST (1/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "La Dee Dah", "Lucky Ladybug"  
Jan & Dean
2. "It Was I", "Cherry Pie"  
Billy and Lillie
3. "Surf City", "Dead Man's Curve"  
Peaches & Herb
4. "A World Without Love", "I Go to Pieces"  
Peter and Gordon
5. "Hold On! I'm Comin'", "Soul Man"  
James & Bobby Purify
6. "Yesterday's Gone", "Willow Weep for Me"  
Chad and Jeremy
7. "Let's Fall in Love", "Close Your Eyes"  
Dick and DeeDee
8. "Feel So Good", "Let the Good Times Roll"  
Shirley & Lee
9. "The Mountain's High", "Tell Me"  
Skip and Flip
10. "I'm Your Puppet", "Shake a Tail Feather"  
Sam & Dave






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "La Dee Dah", "Lucky Ladybug"

Answer: Billy and Lillie

Their career (1958-1959) consisted of only three songs, the other one being "The Bell Song". Billy Ford died in 1983.
2. "It Was I", "Cherry Pie"

Answer: Skip and Flip

Recording from 1958 to 1962 they only reached number eleven twice on the US charts. "Cherry Pie" was a rendition of the earlier version by Marvin And Johnny.
3. "Surf City", "Dead Man's Curve"

Answer: Jan & Dean

Jan Berry's career suddenly ended in a car accident in 1966 on "Dead Man's Curve". He was hospitalized until 1968 and had lost many of his abilities. 1963 to 1966 were their best years and they never regained their status. Jan died in 2004. Many fans say that they sounded like the Beach Boys in many of their songs.
4. "A World Without Love", "I Go to Pieces"

Answer: Peter and Gordon

"A World Without Love" hit number one on both the UK and USA charts. Part of the British Invasion, they put out singles and albums from 1964 until 1969.
5. "Hold On! I'm Comin'", "Soul Man"

Answer: Sam & Dave

Starting in 1962 and finishing their duo in 1977, both of these songs reached number one on the US R&B charts. A few of their songs also hit the charts in Britain.
6. "Yesterday's Gone", "Willow Weep for Me"

Answer: Chad and Jeremy

Although from Britain, only "Yesterday's Gone" made the British charts. "Willow Weep for Me" was their only number one hit on the Easy Listening charts.
7. "Let's Fall in Love", "Close Your Eyes"

Answer: Peaches & Herb

They recorded a song, "Love is Strange", made popular in the 50s by Mickey and Sylvia. They continued singing from 1966 until the early 80s.
8. "Feel So Good", "Let the Good Times Roll"

Answer: Shirley & Lee

From 1952 to 1961 they only recorded a dozen songs but the two mentioned hit number one and number two on the US R&B charts. Their duets were characterized by Shirley who seemed to be just a half note off key which made the music very interesting to hear.
9. "The Mountain's High", "Tell Me"

Answer: Dick and DeeDee

Their popularity ran for only a few years from 1961 to 1964 even though they continued together until the end of the decade.
10. "I'm Your Puppet", "Shake a Tail Feather"

Answer: James & Bobby Purify

They recorded from 1966 until 1977 but their popularity waned starting in 1968 and they never reached higher than number five on the Pop charts with their first song "I'm Your Puppet".
Source: Author khmerbob

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 206: 3/10
Jan 14 2023 : Guest 51: 3/10
Jan 13 2023 : TERRYROYHURST: 1/10
Jan 12 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 12 2023 : Guest 109: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 09 2023 : Jacque33747: 4/10
Jan 04 2023 : Chestertom: 10/10
Jan 03 2023 : agentofchaos: 10/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Mix of Farts:

A mix of quizzes by the erudite Old Farts

  1. First Ladies of the United States Very Easy
  2. Sports the Way I Play Them; Part One Very Easy
  3. 1960 in Popular Music Average
  4. Rock/Pop/R&B duos from the 50s and 60s Average
  5. "41 For Freedom": The FBM Submarine Very Easy
  6. Putting the Cat Among the Pigeons Average

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us