FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about First Ladies of the United States
Quiz about First Ladies of the United States

First Ladies of the United States Test | U.S. Government


There are many quizzes about US presidents, but fewer about their wives. I will give you the given birth name of ten First Ladies. Can you match them to their husbands?

A multiple-choice quiz by thegiantbrain. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.S. Government
  8. »
  9. U.S. First Ladies

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,439
Updated
Jul 15 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1704
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: dana27 (10/10), tuttufrutti57 (9/10), Guest 68 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Eleanor Rosalynn Smith was born in Plains, Georgia, in 1927. Which former governor of Georgia and future US president did she marry in 1946?
Hint


Question 2 of 10
2. Thelma Catherine Ryan was born in Nevada, and grew up in Los Angeles, California. Which president did she marry in 1940, who was born in Yorba Linda, California? Hint


Question 3 of 10
3. Laura Lane Welch met her future husband at a mutual friend's barbeque party in
Austin, Texas. Who is this future president, who is also the son of a former president?
Hint


Question 4 of 10
4. Hillary Diane Rodham graduated from Yale Law School, where she met her future husband. Which future president was a former Attorney General and governor of Arkansas? Hint


Question 5 of 10
5. Mamie Geneva Doud met this future president while he was a lieutenant at Fort Sam Houston, in San Antonio, Texas. Who did she marry in 1916 when she was 19 and he was 25? Hint


Question 6 of 10
6. Anne Frances Robbins was also the first lady of California when her husband was governor. Who was her husband, who was also the president of the Screen Actors Guild? Hint


Question 7 of 10
7. Claudia Alta Taylor was born in Karnack, Texas. Her future husband was a Senator from Texas and elected vice president in 1960. Who did she marry in 1940? Hint


Question 8 of 10
8. Elizabeth Ann Bloomer was raised in Grand Rapids, Michigan. Which future president did she marry in 1948 while he was campaigning for congress from
Michigan?
Hint


Question 9 of 10
9. Jacqueline Lee Bouvier married a senator from Massachusets in 1953. He was the
first Roman Catholic president. Who is this future president from a prominent
Irish-American family?
Hint


Question 10 of 10
10. Barbara Pierce was the wife of a future president and the mother of another future president. Who was her husband? Hint





Most Recent Scores
May 22 2024 : dana27: 10/10
May 22 2024 : tuttufrutti57: 9/10
May 21 2024 : Guest 68: 10/10
May 20 2024 : mcpoorboy: 9/10
May 20 2024 : jfarrell005: 10/10
May 18 2024 : Kat1982: 7/10
May 15 2024 : Guest 104: 10/10
May 15 2024 : Guest 32: 10/10
May 01 2024 : Becca1983: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Eleanor Rosalynn Smith was born in Plains, Georgia, in 1927. Which former governor of Georgia and future US president did she marry in 1946?

Answer: Jimmy Carter

Eleanor Rosalynn Smith was born in Plains, Georgia, the eldest of four children. Their families were acquainted. but Rosalynn did not date Jimmy Carter until 1945, when he was home on leave from the navy. They were married in Plains in 1946.
2. Thelma Catherine Ryan was born in Nevada, and grew up in Los Angeles, California. Which president did she marry in 1940, who was born in Yorba Linda, California?

Answer: Richard Nixon

Thelma Catherine Ryan was born in Nevada and grew up in Los Angeles, California. Upon entering College, she dropped her first name Thelma and started using Pat or Patricia. This was not a legal change, only her personal preference. Richard Nixon asked Pat to marry him on their first night out. They courted for two years and eventually were married in 1940.
3. Laura Lane Welch met her future husband at a mutual friend's barbeque party in Austin, Texas. Who is this future president, who is also the son of a former president?

Answer: George W. Bush

Laura Welch was born in Midland Texas. She earned a bachelors degree in education and a masters degree in library science. She met George W. Bush at a mutual friend's barbeque and were married after a three month courtship.
4. Hillary Diane Rodham graduated from Yale Law School, where she met her future husband. Which future president was a former Attorney General and governor of Arkansas?

Answer: Bill Clinton

Hillary Rodham had been the first lady of Arkansas when Bill Clinton was governor of Arkansas. She was first lady when Bill Clinton was president from 1993 - 2001. After being first lady she was elected to the senate from New York in 2000, and sought the nomination for president in 2008. She was appointed Secretary of State in the Barack Obama administration.
5. Mamie Geneva Doud met this future president while he was a lieutenant at Fort Sam Houston, in San Antonio, Texas. Who did she marry in 1916 when she was 19 and he was 25?

Answer: Dwight Eisenhower

Mamie Geneva Doud, the daughter of a meatpacking executive, was born in Boone, Iowa. Her family had a winter home in San Antonio, Texas and it was there that
she met lieutenant Dwight Eisenhower, when he was stationed at Fort Sam Houston in San Antonio. They were married in 1916, and she began the life of a military officer's wife.
6. Anne Frances Robbins was also the first lady of California when her husband was governor. Who was her husband, who was also the president of the Screen Actors Guild?

Answer: Ronald Reagan

Anne Frances Robbins was born in New York. Her parents divorced soon after her birth and she spent part of her childhood in Maryland. Her mother married Loyal Davis and he formally adopted her and her name was legally changed to Nancy Davis. She was first lady of California when her husband was governor of California.

She was first lady when Ronald Reagan was president of the United States.
7. Claudia Alta Taylor was born in Karnack, Texas. Her future husband was a Senator from Texas and elected vice president in 1960. Who did she marry in 1940?

Answer: Lyndon Baines Johnson

Claudia Alta Taylor was born in Karnack, Texas, the daughter of a wealthy business man. She used part of her inheritance to buy a radio station in 1943, in Austin, Texas. In 1952 she purchased a television station, also in Austin. She was a successful businesswoman, and was the first president's wife to become a millionare in her own right.
8. Elizabeth Ann Bloomer was raised in Grand Rapids, Michigan. Which future president did she marry in 1948 while he was campaigning for congress from Michigan?

Answer: Gerald Ford

Elizabeth Ann Bloomer was born in Chicago, Illinois. She was raised in Grand Rapids, Michigan. She attended Bennington school of Dance in Bennington, Vermont, where she studied dance under choreographers Martha Graham and Hanya Holm. She worked as a fashion model and dancer. She married Gerald Ford in 1948, while he was campaigning for Congress.
9. Jacqueline Lee Bouvier married a senator from Massachusets in 1953. He was the first Roman Catholic president. Who is this future president from a prominent Irish-American family?

Answer: John F. Kennedy

Jacqueline Lee Bouvier was born in Southampton, New York the daughter of a wealthy wall street broker. Her parents divorced in 1940 and in 1942 her mother married Hugh D. Auchincloss, an heir to Standard Oil. She attended Vassar College in New York, and the University of Grenoble in France. She met John Kennedy at a social dinner party and they were married in 1953.
10. Barbara Pierce was the wife of a future president and the mother of another future president. Who was her husband?

Answer: George H. W. Bush

Barbara Pierce was born in Flushing, New York, the daughter of Marvin Pierce the future president of McCall corporation, a publishing company. She was the fourth cousin, four times removed, of Franklin Pierce, the fourteenth president. She was the wife of George H. W. Bush the forty-first president and the mother of George W. Bush, the forty-third president.
Source: Author thegiantbrain

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Mix of Farts:

A mix of quizzes by the erudite Old Farts

  1. First Ladies of the United States Very Easy
  2. Sports the Way I Play Them; Part One Very Easy
  3. 1960 in Popular Music Average
  4. Rock/Pop/R&B duos from the 50s and 60s Average
  5. "41 For Freedom": The FBM Submarine Very Easy
  6. Putting the Cat Among the Pigeons Average

5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us