Quiz about Smiths Lyrics
Quiz about Smiths Lyrics

Easy Music Trivia: Smiths Lyrics | 15 Questions


A quiz to identify the lyrics of the most poetic and wonderful band ever...The Smiths.

A multiple-choice quiz by KatieK54. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Smiths

Author
KatieK54
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
72,287
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
1608
Last 3 plays: Guest 47 (11/15), Guest 193 (10/15), Guest 86 (15/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Why do I give valuable time to people who don't care if I ___________?'

Answer: (Three or Four Words)
2. 'Lord knows it would be the first time.' Hint

Is It Really So Strange?
Please Please Let Me Get What I Want
This Charming Man
Some Girls are Bigger Than Others

3. 'There are times when I could have murdered her, but I would hate anything to happen to her.' Hint

Girlfriend in a Coma
Last Night I Dreamt that Somebody Loved Me
What She Said
You Just Haven't Earned It Yet, Baby

4. 'Don't try to wake me, in the morning, because I will be gone.' Hint

These Things Take Time
The Boy with a Thorn in His Side
Asleep
Never Had No One Ever

5. 'But I'm afraid, it doesn't make me smile.' Hint

This Night Has Opened My Eyes
William It Was Really Nothing
Back To the Old House
That Joke Isn't Funny Anymore

6. 'My only weakness is, well nevermind, nevermind.' Hint

I Want the One I Can't Have
Shoplifters of the World Unite
Unhappy Birthday
Panic

7. 'It says nothing to me about my life.' Hint

Ask
London
Death of a Disco Dancer
Panic

8. What solo song of Morrissey's states: 'I am now of your central mind's landscape, whether you care or do not.' Hint

The Boy With a Thorn in His Side
Half a Person
Unloveable
The More You Ignore Me

9. 'Is it wrong not to always be glad?' Hint

Reel Around the Fountain
Rubber Ring
Sheila Take a Bow
Paint a Vulgar Picture

10. 'I won't say no, how could I?' Hint

Panic
Hand in Glove
Bigmouth Strikes Again
Ask

11. 'The rocks below say throw your white body down, but I'm going to meet the one I love...at last.' Hint

Shakespear's Sister
This Charming Man
Girl Afraid
Girlfriend in a Coma

12. 'They were born, and then they lived, and then they died...it seems so unfair I want to die.' Hint

Panic
The Queen is Dead
Meat is Murder
Cemetery Gates

13. 'If a double decker bus crashes into us, to die by your side, is such a heavenly way to die.' Hint

Accept Yourself
That Joke Isn't Funny Anymore
There is a Light That Never Goes Out
A Rush and a Push and The Land is Ours

14. 'I may feel slightly sad but I won't cry.' Hint

Still Ill
Accept Yourself
Unhappy Birthday
I Started Something I Couldn't Finish

15. 'You shut your mouth, how can you say, I go about things the wrong way.' Hint

That Joke Isn't Funny Anymore.
Bigmouth Strikes Again
How Soon is Now
Still Ill


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Why do I give valuable time to people who don't care if I ___________?'

Answer: Live or I Die

A very sad song, but fits any person in a depressive mood.
2. 'Lord knows it would be the first time.'

Answer: Please Please Let Me Get What I Want

The instrumental part at the end is very reminiscent of the art museum scene in 'Ferris Bueller's Day Off.'
3. 'There are times when I could have murdered her, but I would hate anything to happen to her.'

Answer: Girlfriend in a Coma

This song played on 'Dawson's Creek.'
4. 'Don't try to wake me, in the morning, because I will be gone.'

Answer: Asleep

On the 'The World Won't Listen' CD.
5. 'But I'm afraid, it doesn't make me smile.'

Answer: That Joke Isn't Funny Anymore

On the 'Meat is Murder' CD.
6. 'My only weakness is, well nevermind, nevermind.'

Answer: Shoplifters of the World Unite

On the 'Hatful of Hollow' CD.
7. 'It says nothing to me about my life.'

Answer: Panic

On the 'Louder than Bombs' CD.
8. What solo song of Morrissey's states: 'I am now of your central mind's landscape, whether you care or do not.'

Answer: The More You Ignore Me

Quoted in the movie 'Dream for an Insomniac.'
9. 'Is it wrong not to always be glad?'

Answer: Sheila Take a Bow

On the 'Louder Than Bombs' CD.
10. 'I won't say no, how could I?'

Answer: Ask

On the 'The World Won't Listen' CD.
11. 'The rocks below say throw your white body down, but I'm going to meet the one I love...at last.'

Answer: Shakespear's Sister

On the 'The World Won't Listen' CD.
12. 'They were born, and then they lived, and then they died...it seems so unfair I want to die.'

Answer: Cemetery Gates

On the 'Louder than Bombs' CD.
13. 'If a double decker bus crashes into us, to die by your side, is such a heavenly way to die.'

Answer: There is a Light That Never Goes Out

This is my absolute favorite quote ever by the Smiths.
14. 'I may feel slightly sad but I won't cry.'

Answer: Unhappy Birthday

On the 'Strangeways, Here We Come' CD.
15. 'You shut your mouth, how can you say, I go about things the wrong way.'

Answer: How Soon is Now

Probably the most famous Smiths song.
Source: Author KatieK54

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 47: 11/15
Jan 25 2023 : Guest 193: 10/15
Jan 21 2023 : Guest 86: 15/15
Jan 19 2023 : Guest 86: 10/15
Jan 10 2023 : Guest 24: 15/15
Dec 27 2022 : Guest 93: 12/15
Dec 20 2022 : Guest 93: 14/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us