FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Swedish Music
Quiz about Swedish Music

Swedish Music Trivia Quiz


Well do you know any Swedish music? Take this quiz and learn some!

A multiple-choice quiz by gabba. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. International Music
  8. »
  9. Scandinavian Music

Author
gabba
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
41,407
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
600
Last 3 plays: Guest 86 (9/10), Guest 148 (0/10), Guest 89 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Easy one, two girls and two guys. Names: Agnetha, Benny, Bjorn and Anne-frid, which band is it?

Answer: (Read the question closely)
Question 2 of 10
2. These Swedes have had hits like: 'The Sign' and 'Beautiful life'. Who are they? Hint


Question 3 of 10
3. They took on the world with the massive hit 'Love Fool', which band? Hint


Question 4 of 10
4. This Swedish band had a hit in the 70s that got hot again with the Tarrantino movie 'Reservoir dogs'. The song is 'Hooked on a feeling', what's the bands name? Hint


Question 5 of 10
5. 'Joyride' and 'It must have been love' is two of the hits by this duo. What duo?

Answer: (one word)
Question 6 of 10
6. One of the most talented rock-guitarrists hails from Sweden. He is a hardrocker and have made it big in Japan. Who is he? Hint


Question 7 of 10
7. This mostly instrumental band from the 60s played in the same vein as The Shadows. They played in space costumes in the beginning of their career. Who are they? Hint


Question 8 of 10
8. A Swedish duo from the 60s once jammed with Jimi Hendrix. Which duo? Hint


Question 9 of 10
9. A-Teens are Swedish and the A in their name once stood for what? Hint


Question 10 of 10
10. Backstreet Boys, among others goes to Sweden to record their music. What's the name of the famous studio? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 23 2024 : Guest 86: 9/10
Jun 19 2024 : Guest 148: 0/10
Jun 05 2024 : Guest 89: 5/10
Jun 05 2024 : Guest 77: 9/10
Jun 03 2024 : Guest 78: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Easy one, two girls and two guys. Names: Agnetha, Benny, Bjorn and Anne-frid, which band is it?

Answer: Abba

2. These Swedes have had hits like: 'The Sign' and 'Beautiful life'. Who are they?

Answer: Ace of Base

3. They took on the world with the massive hit 'Love Fool', which band?

Answer: Cardigans

4. This Swedish band had a hit in the 70s that got hot again with the Tarrantino movie 'Reservoir dogs'. The song is 'Hooked on a feeling', what's the bands name?

Answer: Blue Swede

Hogga-chagga-hogga-hogga-hogga-chagga!
5. 'Joyride' and 'It must have been love' is two of the hits by this duo. What duo?

Answer: Roxette

6. One of the most talented rock-guitarrists hails from Sweden. He is a hardrocker and have made it big in Japan. Who is he?

Answer: Yngwie J Malmsteen

7. This mostly instrumental band from the 60s played in the same vein as The Shadows. They played in space costumes in the beginning of their career. Who are they?

Answer: The Spotnics

8. A Swedish duo from the 60s once jammed with Jimi Hendrix. Which duo?

Answer: Hansson and Carlsson

9. A-Teens are Swedish and the A in their name once stood for what?

Answer: Abba

They changed it when they stopped recording Abba songs. They were Abba Teens.
10. Backstreet Boys, among others goes to Sweden to record their music. What's the name of the famous studio?

Answer: Cheiron

Source: Author gabba

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us