FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Cures BSides and Rarities
Quiz about The Cures BSides and Rarities

The Cure's B-Sides and Rarities Quiz


Many "Cureheads" have stated that some of their favorite songs are B-sides or rarities, as opposed to The Cure's more well-known hits. My recent purchase of The Cure's box set has inspired the creation of this quiz. (All B-sides from the UK/US releases)

A multiple-choice quiz by Morrigan716. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Cure

Author
Morrigan716
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,925
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
525
- -
Question 1 of 15
1. Which of these is a B-side to "The Lovecats"? Hint


Question 2 of 15
2. "The Big Hand" was a B-side to which song? Hint


Question 3 of 15
3. The extended remix of which song is found on the B-side of "Hot Hot Hot!!!"? Hint


Question 4 of 15
4. Which Depeche Mode song did The Cure remake for "For the Masses: An Album of Depeche Mode Songs"? Hint


Question 5 of 15
5. Which of these is a B-side to "Boys Don't Cry"? Hint


Question 6 of 15
6. Which song was on "The Crow" soundtrack? Hint


Question 7 of 15
7. What was the B-side to "Never Enough"? Hint


Question 8 of 15
8. Which song by The Doors did The Cure do a cover of? Hint


Question 9 of 15
9. Which of these was NOT a B-side of "Mint Car"? Hint


Question 10 of 15
10. What was the B-side to "Charlotte Sometimes"? Hint


Question 11 of 15
11. Which is NOT a B-side of "The 13th"? Hint


Question 12 of 15
12. "A Japanese Dream" was the B-side to which song? Hint


Question 13 of 15
13. Which of these was a B-side to "Close to Me"? Hint


Question 14 of 15
14. Which of these B-sides was instrumental? Hint


Question 15 of 15
15. Which song was covered by The Cure on "Stone Free: A Tribute to Jimi Hendrix?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is a B-side to "The Lovecats"?

Answer: Mr. Pink Eyes

Robert Smith of The Cure has stated that "Mr. Pink Eyes" was one of his favorite B-sides because, "I got to dust off my harmonica and go crazy again!....I wrote the words after I caught site of myself in the studio toilet mirror." However, "Mr. Pink Eyes" was an extra B-side to "The Lovecats". The first was "Speak My Language".
2. "The Big Hand" was a B-side to which song?

Answer: A Letter to Elise

This B-side was a favorite of guitarist Porl Thompson and is the reason the "Wish" album has a "big hand" on the cover. The other B-side to "A Letter to Elise" was "A Foolish Arrangement".
3. The extended remix of which song is found on the B-side of "Hot Hot Hot!!!"?

Answer: Hey You!!

"Hey You!" was also released on the cassette version of "Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me", but not on the CD version.
4. Which Depeche Mode song did The Cure remake for "For the Masses: An Album of Depeche Mode Songs"?

Answer: World in My Eyes

The Cure had originally planned on recording "Walking in My Shoes", but it didn't seem right to them, so Robert Smith went off on his own and did "World in My Eyes."
5. Which of these is a B-side to "Boys Don't Cry"?

Answer: Do the Hansa

It has been said that this song was making fun of Hansa Records because they would not sign them.
6. Which song was on "The Crow" soundtrack?

Answer: Burn

Robert Smith says that he wrote the song for "The Crow" because he loved the comic book.
7. What was the B-side to "Never Enough"?

Answer: Harold and Joe

This song was born out of bassist Simon Gallup's obsession with the TV show "Neighbors". Harold Bishop and Joe Mangel were two of the characters.
8. Which song by The Doors did The Cure do a cover of?

Answer: Hello I Love You

"Hello I Love You" was from the Rubaiyat compilation, a various artists tribute celebrating the 40th anniversary of Elektra Records.
9. Which of these was NOT a B-side of "Mint Car"?

Answer: This is a Lie

"This is a Lie" was the B-side of "Gone"/"Strange Attraction".
10. What was the B-side to "Charlotte Sometimes"?

Answer: Splintered in Her Head

"Splintered in Her Head" was recorded the same night as "Charlotte Sometimes". It began with a drumbeat that Robert Smith was "playing around with" and eventually became a song.
11. Which is NOT a B-side of "The 13th"?

Answer: Scared as You

"Scared As You" was an extra B-side from "Friday I'm in Love".
12. "A Japanese Dream" was the B-side to which song?

Answer: Why Can't I Be You?

Robert Smith states that "A Japanese Dream" is about "a trip to Japan...and various aspects of addiction."
13. Which of these was a B-side to "Close to Me"?

Answer: A Man Inside My Mouth

This song, which was rather controversial upon it's release, was the extra B-side to "Close to Me". The other B-side was "Stop Dead".
14. Which of these B-sides was instrumental?

Answer: Another Journey By Train

"Another Journey By Train" was the B-side of "A Forest". It was originally called "Horse Racing" due to sounding like running horses. Soon before release it sounded more like a runaway train.
15. Which song was covered by The Cure on "Stone Free: A Tribute to Jimi Hendrix?

Answer: Purple Haze

The Cure lists Hendrix as one of their biggest influences. Previously The Cure also covered "Foxy Lady" on their first album "Three Imaginary Boys".
Source: Author Morrigan716

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Cure: Thirty Years of True or False Average
2. The Cure Lyrics Average
3. Which Cure Album is This? Average
4. The Cure's Videos Average
5. The Cure B-sides Average
6. Cure Songs Average
7. For Diehard Cure Fans Only! Tough
8. Cure Lyrics Tough
9. The Cure Difficult
10. Boot Camp Clik - underground Hip Hop Average
11. Ace Of Base Tough

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us