FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Lifehouse Lyrics Challenge
Quiz about The Lifehouse Lyrics Challenge

The Lifehouse Lyrics Challenge Quiz


This quiz is on the lyrics from the albums "No Name Face" and "Stanley Climbfall". There are a mixture of multiple choice and fill-in-the-blank questions. Enjoy!

A multiple-choice quiz by blurrystar1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Lifehouse

Author
blurrystar1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,431
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
291
- -
Question 1 of 10
1. "_____________ is golden but I think it's gonna _______ me now." What words fit in the blanks?

Answer: (two words- no commas)
Question 2 of 10
2. Which song are these lyrics from? "This time, what I want is you, there is no one else who can take your place." Hint


Question 3 of 10
3. "I cannot pretend that everything makes sense but does it really matter now if I do not know how to figure this thing out." Which song is this from? Hint


Question 4 of 10
4. "Could you let down your hair and be _____________ for a while, just a little while." What is the missing word?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. Which song is this from? "Back in your cage, the only place, where they will leave you alone." Hint


Question 6 of 10
6. This song is called "Anchor". What are the missing lyrics?
"It seems that I lost track of __________ and I can't believe my ______. Would you save me if I _________ out to you?"
Hint


Question 7 of 10
7. "I am walking, changing slowly, I am chasing, climbing closer." Which song is this from? Hint


Question 8 of 10
8. "I'm _____________ even more in love with you, letting go of all I've held on to, I'm standing here until you make me ________, I'm ___________ by a ___________ here with you."
What are the missing lyrics?
Hint


Question 9 of 10
9. "Where did you go, where did you hide, all I can do is watch you pass by." Which song is this from? Hint


Question 10 of 10
10. "If ___________ had a face I think it would kind of _______ like mine." What are the missing lyrics? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "_____________ is golden but I think it's gonna _______ me now." What words fit in the blanks?

Answer: silence kill

"Am I Ever Gonna Find Out" from Lifehouse's second album, "Stanley Climbfall".
2. Which song are these lyrics from? "This time, what I want is you, there is no one else who can take your place."

Answer: Take Me Away

Lifehouse's second album, "Stanley Climbfall", was released in 2002.
3. "I cannot pretend that everything makes sense but does it really matter now if I do not know how to figure this thing out." Which song is this from?

Answer: Unknown

Jason says,
"I wrote that ["Unknown"] with [manager] Jude Cole and [producer] Ron Aniello. I wasn't planning on co-writing with anyone, but Jude had the chorus 'I am falling into grace/To the unknown to where you are/And faith makes everybody scared/It's the unknown, the don't-know/That keeps me hanging onto you.' I really connected to it and it totally fit in with my other lyrics, I wrote the verses to it and the bridge and it all just went together. I like writing with other people now. It depends on the mood I'm in, though. Most of the time I write by myself, but if the mood's right, it's fun to collaborate."
4. "Could you let down your hair and be _____________ for a while, just a little while." What is the missing word?

Answer: transparent

From the song "Trying" on "No Name Face". Jason Wade wrote this song when he was only 15.
5. Which song is this from? "Back in your cage, the only place, where they will leave you alone."

Answer: Simon

"I wrote this about a friend of mine who told me about his childhood. He was telling me how he went to school and was the outcast and everyone picked on him and called him names, and he didn't have one friend. I started feeling the same emotions he must have felt and just started writing these lyrics. I think some of the stuff from [growing up in] Hong Kong might have been related to that, not having any friends at that age and being, as a family, the outcast in a different culture.

The feeling of being alone, of being abandoned, connects to that. So 'Simon' came really easily. I wrote it in about 15 minutes.

These lyrics just poured out and I wrote them down and recorded it on the spot," says Jason.
6. This song is called "Anchor". What are the missing lyrics? "It seems that I lost track of __________ and I can't believe my ______. Would you save me if I _________ out to you?"

Answer: time, mind, reached

Jason talks about the meaning of this song:
"I didn't realize it while I was writing this, but someone pointed out that the stanza: "Hold my hand/While I'm sinking in the sand/No one else would understand/You are my anchor" can be taken two ways: You can love someone, but they can bring you down, too."
7. "I am walking, changing slowly, I am chasing, climbing closer." Which song is this from?

Answer: Anchor

Jason Wade is the singer/songwriter/gutarist in Lifehouse. Other members are Sergio Andrade - bass guitarist, and the two brothers, Rick Woolstenhulme, drummer and Sean Woolstenhulme, guitarist.
8. "I'm _____________ even more in love with you, letting go of all I've held on to, I'm standing here until you make me ________, I'm ___________ by a ___________ here with you." What are the missing lyrics?

Answer: falling, move, hanging, moment

This is the first single released from their debut album. In 2001 "Hanging By A Moment" was the most played song on the radio.
9. "Where did you go, where did you hide, all I can do is watch you pass by." Which song is this from?

Answer: My Precious

Jason Wade was born on July 5, 1980.
Sergio was born on October 17, 1977.
Rick was born on September 20, 1979.
Sean was born on March 1, 1981.
10. "If ___________ had a face I think it would kind of _______ like mine." What are the missing lyrics?

Answer: shame, look

From the song "Sick Cycle Carousel". This is the second single released from "No Name Face".

All quotes are from this site: "Just Another Crown for Lifehouse" (http://letsfeedthesoul.homestead.com)
Source: Author blurrystar1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Lifehouse Songs First Lines Average
2. Lifehouse (Band History) Average
3. Hole and Courtney Love Average
4. Motor City Madman Average
5. Kelly Osbourne Difficult

6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us