FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lifehouse Band History
Quiz about Lifehouse Band History

Lifehouse (Band History) Trivia Quiz


This is general trivia about Lifehouse, my favorite band. I avoided having random lyrics questions because those are not very interesting.

A multiple-choice quiz by Jessrond. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Lifehouse

Author
Jessrond
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,993
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
111
- -
Question 1 of 10
1. What was Lifehouse's name before they were Lifehouse? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Lifehouse's fifth CD?
Hint


Question 3 of 10
3. What was Lifehouse's song that was released for Allstate's teen driving program? Hint


Question 4 of 10
4. Name their first four studio albums in chronological order. Hint


Question 5 of 10
5. Which band member is the newest addition to the group? Hint


Question 6 of 10
6. Which band member is no longer with the group? Hint


Question 7 of 10
7. What was their CD called under their old name? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these songs is not a Lifehouse song? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these songs was not released as a single? Hint


Question 10 of 10
10. What movie did not feature any Lifehouse or Jason Wade songs in the film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Lifehouse's name before they were Lifehouse?

Answer: Blyss

Lifehouse was named Blyss when they started in 1996. Many of the songs on their demo album as Blyss made it onto their first
Lifehouse album.
2. What is the name of Lifehouse's fifth CD?

Answer: Smoke and Mirrors

"Smoke and Mirrors" is Lifehouse's fifth album. Its first single, "Halfway Gone", was released in October 2009 on Itunes.
3. What was Lifehouse's song that was released for Allstate's teen driving program?

Answer: From Where you Are

"From Where you Are" was originally released for Allstate's Teen Driving program. This song was dedicated to a friend of Lifehouse's lead singer who died in a car accident. It is also the first song since 1972 to be made specifically for an advertisement.
4. Name their first four studio albums in chronological order.

Answer: No Name Face, Stanley Climbfall, Lifehouse, Who We Are

"No Name Face" came out in 2000, "Stanley Climbfall" in 2002, "Lifehouse" in 2005, "Who We Are" in 2007, "Smoke & Mirrors" in 2009. Their was also an Itunes Live CD for sale online in 2005 which featured live versions of several of their more popular songs.
5. Which band member is the newest addition to the group?

Answer: Ben Carey

Though Ben has been touring with Lifehouse since 2004, he was not announced as an official member of the band until April 11, 2009. He plays guitar for the band.
6. Which band member is no longer with the group?

Answer: Sergio Andrade

Sergio left the band in April 2004. He founded Lifehouse along with Jason when they knew each other in Los Angeles.
7. What was their CD called under their old name?

Answer: Diff's Lucky Day

"Diff's Lucky Day" was Blyss's first and only album. The title represents Diff (a member of Blyss) and his conversion to Christianity.

"Songs about God" is not an album that I am aware of. "Lead Sales Paper Anchor" is an Atreyu album, and "No Dice" is High Like Five's EP.
8. Which of these songs is not a Lifehouse song?

Answer: All of You

"All of You" is sometimes listed as a Lifehouse song on file-sharing programs, despite it actually being a Vertical Horizon song. The others listed are all Lifehouse songs, though "Joshua" and "May" were first released as Blyss songs.
9. Which of these songs was not released as a single?

Answer: Quasimodo

"Quasimodo" was on the "No Name Face" album, but did not get any radio play. "Hanging By a Moment" was a chart-topper, while "Broken" and "Spin" had moderate success. Other singles include "Breathing," "Sick Cycle Carousel," "Whatever it Takes," and "First Time."
10. What movie did not feature any Lifehouse or Jason Wade songs in the film?

Answer: The Time Traveler's Wife

"The Time Traveler's Wife" had a Lifehouse song in the trailer, but not in the actual film. "Win a Date with Tad Hamiltion" had "Days Go By" which was later released on Lifehouse's third CD. "Shrek" had a Jason Wade solo song, "You Belong To Me." "Bratz" used actual Lifehouse music.
Source: Author Jessrond

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Lifehouse Lyrics Challenge Average
2. Lifehouse Songs First Lines Average
3. Hole and Courtney Love Average
4. Motor City Madman Average
5. Kelly Osbourne Difficult

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us