Quiz about Birthplaces of some Famous American Poets
Quiz about Birthplaces of some Famous American Poets

Birthplaces of some Famous American Poets Quiz


Haven't you ever wondered where American poets such as Frost, Hughes, and Ezra Pound were born?

A multiple-choice quiz by jaknife1200. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors
  8. »
  9. Poets

Author
jaknife1200
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,365
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
516
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This St. Louis born American poet is claimed also by the British as a poet. This person wrote one odd little poem about some "love song". Who was this poet? Hint

Ezra Pound
Wallace Stevens
Countee Cullen
T.S. Eliot

2. This poet hails from Reading, Pennsylvania. He wrote such poems as "The Anecdote of the Jar" and "The Emperor of Ice-Cream". Who was this poet? Hint

Robert Frost
William Carlos Williams
Gertrude Stein
Wallace Stevens

3. This poet created a type of poem which might drive grammar mavens over the edge. He was born in Cambridge, Massachusetts. Who was this poet? Hint

e. e. cummings
John Dos Passos
Ezra Pound
Zora Neale Hurston

4. Robert Frost was born in California.

True
False

5. This midwestern born poet came to be considered the "head" of the Harlem Renaissance movement. Who was this poet? Hint

Langston Hughes
Zora Neale Hurston
Countee Cullen
Frederick Douglass

6. The creator of this line from a famous poem, "I saw the best minds of my generation destroyed by madness", was born in Newark, New Jersey.
Who is this poet?
Hint

Sylvia Plath
Allen Ginsberg
Philip Larkin
Ezra Pound

7. This author of a poem about a red wheelbarrow was born in Rutherford, New Jersey. He was also the author of works about a town in New Jersey called "Paterson". Who was this poet? Hint

Allen Ginsberg
Hart Crane
Jean Toomer
William Carlos Williams

8. Hilda Doolittle was born in the Pennsylvania town which has the same name as Jesus Christ's birthplace. Where is it? Hint

Bethlehem
New York City
Jerusalem
York

9. This poet who wrote "Annabel Lee" was born in Richmond, Virginia in 1809. Who is it? Hint

Robert Frost
Walt Whitman
Edgar Allan Poe
Ralph Waldo Emerson

10. "We Real Cool" author, Gwendolyn Brooks was born in this Kansas state capital. What is it? Hint

Wichita
Topeka
Salina
Augusta


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This St. Louis born American poet is claimed also by the British as a poet. This person wrote one odd little poem about some "love song". Who was this poet?

Answer: T.S. Eliot

The "love song" I referred to in the question is "The Love Song of J. Alfred Prufrock".
2. This poet hails from Reading, Pennsylvania. He wrote such poems as "The Anecdote of the Jar" and "The Emperor of Ice-Cream". Who was this poet?

Answer: Wallace Stevens

Wallace Stevens wrote a wonderful poem called "Sunday Morning". It's probably my favorite of his works.
3. This poet created a type of poem which might drive grammar mavens over the edge. He was born in Cambridge, Massachusetts. Who was this poet?

Answer: e. e. cummings

e.e. cummings' (yes, he liked to spell his name like that) poems are interesting yet hard to understand at times because of the lack of any punctuation and very odd word choices in his poetry.
4. Robert Frost was born in California.

Answer: True

It was a little tricky but it's actually true. He was born in California and only moved to New England when he was 11 years old.
5. This midwestern born poet came to be considered the "head" of the Harlem Renaissance movement. Who was this poet?

Answer: Langston Hughes

Hughes is easily considered the most famous poet of the Harlem Renaissance with poems such as "Dream Deferred", "I, Too", and, my favorite, "Mother to Son".
6. The creator of this line from a famous poem, "I saw the best minds of my generation destroyed by madness", was born in Newark, New Jersey. Who is this poet?

Answer: Allen Ginsberg

Ginsberg was considered the Beat Generations most eloquent and persistent spokesperson.
7. This author of a poem about a red wheelbarrow was born in Rutherford, New Jersey. He was also the author of works about a town in New Jersey called "Paterson". Who was this poet?

Answer: William Carlos Williams

I love "The Little Red Wheelbarrow" by Williams. I think his poetry is some of the better poetry in the early 20th century.
8. Hilda Doolittle was born in the Pennsylvania town which has the same name as Jesus Christ's birthplace. Where is it?

Answer: Bethlehem

H.D. wrote a nice little poem called "Helen" about Helen of Troy.
9. This poet who wrote "Annabel Lee" was born in Richmond, Virginia in 1809. Who is it?

Answer: Edgar Allan Poe

Poe is an earlier American poet born in 1809. Other early American poets are Whitman and Emerson.
10. "We Real Cool" author, Gwendolyn Brooks was born in this Kansas state capital. What is it?

Answer: Topeka

Brooks is a late poet of the 20th century, like Ginsberg. "We Real Cool" is one of Brooks' more famous poems.
Source: Author jaknife1200

This quiz was reviewed by FunTrivia editor fringe before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us