FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Born on Christmas Day
Quiz about Born on Christmas Day

Born on Christmas Day Multiple Choice Quiz | Mixed People


These questions are about people born on December 25th.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. People by Birthday

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,569
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
553
- -
Question 1 of 10
1. American actor Humphrey Bogart was born December 25, 1899. Who co-starred with Bogart in his only Academy Award winning performance for Best Actor? Hint


Question 2 of 10
2. Hall-of-fame professional baseball player Rickey Henderson was born December 25, 1958. On May 1, 1991, Henderson stole the 939th base of his career breaking whose record? Hint


Question 3 of 10
3. Anwar El Sadat was born December 25, 1918. With whom did Sadat jointly win the 1978 Nobel Peace Prize? Hint


Question 4 of 10
4. Robert Leroy Ripley was born December 25, 1890. For what occupation is Mr. Ripley most remembered? Hint


Question 5 of 10
5. British actress Georgia Moffett was born December 25, 1984. Which television show connects Moffett with her father Peter Davison and 2011 husband David Tennant? Hint


Question 6 of 10
6. Scottish singer Annie Lennox was born December 25, 1954. What 1980s band did Lennox form with David Stewart? Hint


Question 7 of 10
7. American television personality "Boston Rob" Mariano was born December 25, 1975. For what genre of television is "Boston Rob" most famous? Hint


Question 8 of 10
8. American television producer Rick Berman was born December 25, 1945. Beginning in 1987, Berman became associated with which television franchise? Hint


Question 9 of 10
9. Canadian sports executive Sam Pollock was born December 25, 1925. For which National Hockey League team did Pollock serve as General Manager for 14 years, winning nine championships? Hint


Question 10 of 10
10. Actress Sissy Spacek was born December 25, 1949. For which 1982 movie starring Jack Lemmon was Sissy nominated for an Academy Award for Best Actress? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American actor Humphrey Bogart was born December 25, 1899. Who co-starred with Bogart in his only Academy Award winning performance for Best Actor?

Answer: Katharine Hepburn

Bogart is a riverboat captain who is persuaded by a missionary, played by Katharine Hepburn, to attack an enemy warship during World War I in the classic film "The African Queen". With all the iconic roles that Bogart played over the years, it is difficult to believe he won only one Oscar.

(The spelling "Katharine" is correct).
2. Hall-of-fame professional baseball player Rickey Henderson was born December 25, 1958. On May 1, 1991, Henderson stole the 939th base of his career breaking whose record?

Answer: Lou Brock

Brock, also a Hall-of-Famer, played most of his career for the St. Louis Cardinals. Henderson was more than a base stealer finishing his career with the record for homer runs to lead off a game with 81.
3. Anwar El Sadat was born December 25, 1918. With whom did Sadat jointly win the 1978 Nobel Peace Prize?

Answer: Menachim Begin

Sadat and Begin won the Nobel Peace Prize for the Egypt-Israel Peace Treaty. With the treaty, Egypt became the first Arab state to officially recognize Israel. Although remembered for witnessing the pact, Jimmy Carter did not receive the Nobel Peace Prize until 2002.
4. Robert Leroy Ripley was born December 25, 1890. For what occupation is Mr. Ripley most remembered?

Answer: Cartoonist

"Ripley's Believe It or Not!" cartoons feature bizarre and strange events and items. Beginning in the 1920s, the franchise was eventually adapted to include television, books and museums.
5. British actress Georgia Moffett was born December 25, 1984. Which television show connects Moffett with her father Peter Davison and 2011 husband David Tennant?

Answer: Doctor Who

"Doctor Who" is a British science fiction show following the adventures of The Doctor, a Time Lord, as he wanders the universe. In 2008, Moffett appeared as The Doctor's artificially created daughter in the episode "The Doctor's Daughter" with future husband David Tennant (the 10th Doctor). Peter Davison, her father, played the 5th Doctor from 1981 to 1984. "Doctor Who" celebrated its 50th anniversary on November 23, 2013.
6. Scottish singer Annie Lennox was born December 25, 1954. What 1980s band did Lennox form with David Stewart?

Answer: Eurythmics

The bands second album "Sweet Dreams (Are Made of This)" was their commercial breakthrough. The Eurythmics split up in 1990 as Lennox and Stewart concentrated on solo careers but has reunited on occasion with new material. The band has sold over 75 million records worldwide.
7. American television personality "Boston Rob" Mariano was born December 25, 1975. For what genre of television is "Boston Rob" most famous?

Answer: Reality Shows

Rob Mariano competed multiple times in both "Survivor" and "The Amazing Race". He won "Survivor: Redemption Island" and finished second to his future wife Amber Brkich in "Survivor: All Stars". Brkich and Mariano also finished in second place in "The Amazing Race 7".
8. American television producer Rick Berman was born December 25, 1945. Beginning in 1987, Berman became associated with which television franchise?

Answer: Star Trek

As series creator Gene Roddenberry's health deteriorated, Berman was selected to take over the Star Trek franchise during the third season of "The Next Generation". He held the position until 2006. He co-created other shows in the Star Trek family including "Deep Space Nine", "Voyager" and "Enterprise".
9. Canadian sports executive Sam Pollock was born December 25, 1925. For which National Hockey League team did Pollock serve as General Manager for 14 years, winning nine championships?

Answer: Montreal Canadiens

Pollock's strategy of stock piling draft choices and then using trades to manipulate the standings of other teams to benefit the Canadiens' fortunes resulted in a hockey dynasty. He routinely almost gave away players to other teams to make sure the draft choices his team possessed would be as high as possible. Pollock also served as CEO and Chairman of the Toronto Blue Jays baseball team from 1995-2000.

He died in 2007 at the age of 81.
10. Actress Sissy Spacek was born December 25, 1949. For which 1982 movie starring Jack Lemmon was Sissy nominated for an Academy Award for Best Actress?

Answer: Missing

Spacek and Lemmon play the wife and father of a missing American during the 1973 Chilean coup. Based on a true story, the pair are blocked at every avenue while trying to find out what happened to their loved one. Spacek lost the Oscar that year to Meryl Streep for "Sophie's Choice".
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us