FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Died on Christmas Day
Quiz about Died on Christmas Day

Died on Christmas Day Trivia Quiz


These questions are about people who died on Christmas Day. Kris Kringle is not suspected in any of the deaths.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Famous Deaths - Difficult

Author
Robert907
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
861
- -
Question 1 of 10
1. American actor Dean Martin died December 25, 1995. What is the name of the secret agent that Martin played in a series of four movies from 1966-1969? Hint


Question 2 of 10
2. American comedian W.C. Fields died December 25, 1946. In which 1941 comedy film, written by Fields, did he play himself? Hint


Question 3 of 10
3. American musician James Brown died December 25, 2006. In what movie was Brown's 1985 recording "Living in America" prominently featured? Hint


Question 4 of 10
4. French explorer Samuel de Champlain died December 25, 1635. By what name is Champlain generally referred? Hint


Question 5 of 10
5. Actress Eartha Kitt died December 25, 2008. Best remembered as Catwoman on the 1960s television series "Batman", for which Christmas novelty song was Kitt the original recorder of in 1953? Hint


Question 6 of 10
6. Czech writer Karel Capek died December 25, 1938. What is the name of the play for which Capek is credited with introducing the word 'robot'? Hint


Question 7 of 10
7. Major League Baseball manager Billy Martin died December 25, 1989. How many different times did Martin manage the New York Yankee franchise? Hint


Question 8 of 10
8. Nicolae Ceausescu died December 25, 1989. Ceausescu was the last Communist leader of which nation? Hint


Question 9 of 10
9. Spanish artist Joan Miró died December 25, 1983. What style of painting, also made famous by Salvador Dali, best describes Joan Miró's work? Hint


Question 10 of 10
10. British actor Charlie Chaplin died December 25, 1977. In 1919, Chaplin was one of the founding members of United Artists. Which of these legends was NOT one of Chaplain's partners in the founding of United Artists? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American actor Dean Martin died December 25, 1995. What is the name of the secret agent that Martin played in a series of four movies from 1966-1969?

Answer: Matt Helm

Irving Allen, the former partner of James Bond producer Albert Broccoli, produced the movies based on the character created by Donald Hamilton in a series of 27 books. Martin's Helm was created to mirror his off screen persona and only had a passing resemblance to the agent in the novels.
2. American comedian W.C. Fields died December 25, 1946. In which 1941 comedy film, written by Fields, did he play himself?

Answer: Never Give a Sucker an Even Break

The movie was to be the last starring film of Fields' career. In it he plays a surreal version of himself showing his trademark sense of humour (there really was no plot to speak of). Fields began his career as a juggler and eventually became an unlikely movie star. He was best remembered for his contempt for dogs, children and women. The other choices are films by the Marx Brothers.
3. American musician James Brown died December 25, 2006. In what movie was Brown's 1985 recording "Living in America" prominently featured?

Answer: Rocky IV

Brown sings the song as Apollo Creed enters the ring to fight the Russian champion Ivan Drago. Creed dies during the fight, setting the stage for Rocky's battle with Drago.
4. French explorer Samuel de Champlain died December 25, 1635. By what name is Champlain generally referred?

Answer: The Father of New France

In 1608, Champlain established the settlement that is now Quebec City. He was the first European to make accurate maps of the St. Lawrence River and Great Lakes area of North America.
5. Actress Eartha Kitt died December 25, 2008. Best remembered as Catwoman on the 1960s television series "Batman", for which Christmas novelty song was Kitt the original recorder of in 1953?

Answer: Santa Baby

The song has been covered by a great many artists including Mae West, Madonna, Taylor Swift, Kylie Minogue as well as the Pussycat Dolls.
6. Czech writer Karel Capek died December 25, 1938. What is the name of the play for which Capek is credited with introducing the word 'robot'?

Answer: R.U.R.

R.U.R.(Rossum's Universal Robots) was written in 1920 and introduced the world to the term 'robot'. The story takes place in a factory that builds artificial people. Humanity is eventually extinguished as the robots rebel. ('Robot' is derived from the Czech word "robotnik" meaning "slave").
7. Major League Baseball manager Billy Martin died December 25, 1989. How many different times did Martin manage the New York Yankee franchise?

Answer: 5

Martin managed five different teams quickly gaining the reputation for turning poorly performing teams into playoff contenders very quickly. His famous temper and reputed alcohol abuse invariably led to his departure. His love-hate relationship with Yankee owner George Steinbrenner led to five different turns as the manager of the New York franchise.
8. Nicolae Ceausescu died December 25, 1989. Ceausescu was the last Communist leader of which nation?

Answer: Romania

Nicolae Ceausescu was the General Secretary of the Romanian Communist Party from 1965 until his death in 1989. His regime became more and more brutal and repressive resulting in the Romanian Revolt of 1989. Ceausescu and his wife Elena were tried and convicted on multiple charges of mass murder and were executed by firing squad on December 25, 1989.
9. Spanish artist Joan Miró died December 25, 1983. What style of painting, also made famous by Salvador Dali, best describes Joan Miró's work?

Answer: Surrealism

The movement began in 1924 fueled by a manifesto from the founder Andre Breton. Although difficult to define, surrealism has come to represent any fantastic, weird or semi-real imagery.
10. British actor Charlie Chaplin died December 25, 1977. In 1919, Chaplin was one of the founding members of United Artists. Which of these legends was NOT one of Chaplain's partners in the founding of United Artists?

Answer: Buster Keaton

United Artists was formed with the intention of controlling their own interests rather than relying upon the powerful commercial studios.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us