Quiz about Doctors Who
Quiz about Doctors Who

Doctor(s), Who ... Trivia Quiz


Doctors perform many wonderful tasks to maintain the health of humans and other animals. This is a match quiz describing what various doctors fix.

A matching quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Occupational Trivia
  8. »
  9. Medical

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
381,225
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1478
Last 3 plays: Guest 72 (10/10), Guest 75 (10/10), Lucifermerlin (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. This is a doctor who provides medical care to infants and children.  
Pediatrician
2. This is a doctor who specializes in the healthcare needs of animals.  
Dentist
3. This is a doctor who performs operations to treat injuries, remove material and organs and rectify deformities.  
Oncologist
4. This is a doctor who specializes in teeth health and oral hygiene.  
Veterinarian
5. This is a doctor who specializes female health problems.  
Surgeon
6. This is a doctor who specializes in heart related problems.  
Audiologist
7. This is a doctor who prevents, diagnoses or treats cancer.  
Gynecologist
8. This is a doctor who specializes in the sense of hearing.   
Cardiologist
9. This is a doctor who specializes in foot health.  
Podiatrist
10. This is a doctor who specializes in the health of skin, nails and hair.  
Dermatologist






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This is a doctor who provides medical care to infants and children.

Answer: Pediatrician

A pediatrician performs various medical procedures on infants and children such as the prevention of infectious diseases, general medical care and immunizations.
2. This is a doctor who specializes in the healthcare needs of animals.

Answer: Veterinarian

A veterinarian can perform various medical related tasks on animals such as surgery, pharmacology, nutrition, artificial insemination, and is concerned with animal physiology and pathology.
3. This is a doctor who performs operations to treat injuries, remove material and organs and rectify deformities.

Answer: Surgeon

A surgeon can specialize in various operations such as repairing broken bones, removing cancerous tumors or cleft palates, reconstruction of facial or body defects and treat complications of heart disease.
4. This is a doctor who specializes in teeth health and oral hygiene.

Answer: Dentist

A dentist diagnoses and prevents problems with the oral cavity. A dentist can fix problems with teeth structures, gums and the lining in the mouth. A dentist can recommend a good program for proper oral hygiene.
5. This is a doctor who specializes female health problems.

Answer: Gynecologist

A gynecologist deals with health related with the female reproductive organs such as the vagina, uterus and ovaries. A gynecologist also deals with health related with the female breasts.
6. This is a doctor who specializes in heart related problems.

Answer: Cardiologist

A cardiologist specializes in heart or circulatory system disorders such as congenital heart defects, heart failure, coronary artery disease and valvular heart disease.
7. This is a doctor who prevents, diagnoses or treats cancer.

Answer: Oncologist

An oncologist can prevent cancers by promoting the reduction of cancer risk factors such as alcohol and tobacco consumption. An oncologist can diagnose through several different screening techniques such as biopsies and endoscopies. An oncologist may treat cancer by surgery or chemotherapy.
8. This is a doctor who specializes in the sense of hearing.

Answer: Audiologist

An audiologist studies hearing loss, balance disorders and communication disorders. Audiologist can work with deaf and mute people to assist in their learning to communicate.
9. This is a doctor who specializes in foot health.

Answer: Podiatrist

A podiatrist studies the ailments and treatments of feet and ankles. A podiatrist treats such problems as athlete's foot, calluses, foot infections and other general foot or ankle injuries.
10. This is a doctor who specializes in the health of skin, nails and hair.

Answer: Dermatologist

A dermatologist treats diseases of the skin, hair and nails. A dermatologist can specialize in acne, hair transplantation and tattoo removal.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 72: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 75: 10/10
Jan 25 2023 : Lucifermerlin: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 15 2023 : lindamclean: 10/10
Jan 10 2023 : Guest 213: 10/10
Jan 06 2023 : Guest 45: 10/10
Dec 30 2022 : avyu: 10/10
Dec 29 2022 : Guest 203: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Shadow's Player Author Challenge quizzes:

This list includes the Player Author Challenge title suggestions. I enjoyed my titles, but I enjoy these quizzes even more.

  1. Oops, I Tweeted Again Easier
  2. Supermen Average
  3. Jokers to the Right of Me Easier
  4. Jokers to the Left of Me Average
  5. Clowns to the Right of Me Easier
  6. My Two Suns Average
  7. I Can't Believe It's Not Better Average
  8. "Pokemon Go" and Me: A Love Story Average
  9. World HIS Story Average
  10. The Tooth is Out There Average
  11. In Memory of Harambe the Gorilla Average
  12. World HERstory Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us