Quiz about Famous South Dakotans
Quiz about Famous South Dakotans

Famous South Dakotans Trivia Quiz


South Dakota is a small state, but it is the home state of several famous people. How many famous South Dakotans do you know?

A multiple-choice quiz by raidersruleall. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Other U.S. States

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,981
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
544
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Let's start off with an easy one. Which South Dakotan is one of the best emcees of all time and hosted "The Price is Right" for 35 years? Hint

Dick Neuhardt
Pat Sajak
Ray Combs
Bob Barker

2. Which long-time manager of the Detroit Tigers was born in South Dakota? Hint

Ron Gardenhire
Joe Torre
Sparky Anderson
Tommy Lasorda

3. Which of "Charlie's Angels" was born in South Dakota? Hint

Cheryl Ladd
Farrah Fawcett
Jaclyn Smith
Kate Jackson

4. Which of these Native Americans with a weather-themed name was born in South Dakota and fought in the Battle of Little Bighorn? Hint

Thunder-and-Lightning Bull
Sunshine Longhorse
Rain-in-the-Face Hunkpapa
Cloudy-Camps Little Bear

5. Which famous South Dakotan has an NFL stadium named after him and once ran for President? Hint

Raymond James
Curly Lambeau
Edward Jones
Hubert H. Humphrey

6. Which South Dakotan has been involved with NBC News since 1973? Hint

Dan Rather
Harry Smith
Walter Cronkite
Tom Brokaw

7. Which South Dakotan ran for the presidency in 1972? Hint

George McGovern
Gary Hart
George Wallace
Gerald Ford

8. Which long-time host of "Entertainment Tonight" was born in South Dakota? Hint

Mark Steines
Mary Hart
Kevin Frazier
Leeza Gibbons

9. Which South Dakotan was an NFL quarterback and punter from 1949-1960, an NFL coach for almost 15 years, and is nicknamed "The Dutchman"? Hint

Larry Csonka
James Oglethorpe
Tom Barnett
Norm Van Brocklin

10. Which famous mystery writer was from South Dakota? Hint

Joseph Hansen
James Patterson
Agatha Christie
James King


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let's start off with an easy one. Which South Dakotan is one of the best emcees of all time and hosted "The Price is Right" for 35 years?

Answer: Bob Barker

Bob Barker lived on the Rosebud Indian Reservation in South Dakota for most of his youth.
2. Which long-time manager of the Detroit Tigers was born in South Dakota?

Answer: Sparky Anderson

Sparky Anderson was born in Bridgewater, South Dakota. He coached the Detroit Tigers from 1979-1995.
3. Which of "Charlie's Angels" was born in South Dakota?

Answer: Cheryl Ladd

She was born Cheryl Jean Stoppelmoor in Huron, South Dakota.
4. Which of these Native Americans with a weather-themed name was born in South Dakota and fought in the Battle of Little Bighorn?

Answer: Rain-in-the-Face Hunkpapa

Rain-in-the-Face was born in the Dakota River in 1835. He was part of the group of Indians that defeated George Armstrong Custer at the Battle of Little Bighorn in 1876.
5. Which famous South Dakotan has an NFL stadium named after him and once ran for President?

Answer: Hubert H. Humphrey

Humphrey was born in Wallace, South Dakota. He ran for the presidency in 1968 and has the Hubert H. Humphrey Metrodome (Minnesota Vikings) named after him.
6. Which South Dakotan has been involved with NBC News since 1973?

Answer: Tom Brokaw

Brokaw was born in Webster, South Dakota and graduated from the University of South Dakota.
7. Which South Dakotan ran for the presidency in 1972?

Answer: George McGovern

McGovern was born in Avon, South Dakota. He also ran for the presidency in 1968 and 1984, but he failed to secure the Democratic nomination each of these years.
8. Which long-time host of "Entertainment Tonight" was born in South Dakota?

Answer: Mary Hart

She was born Mary Johanna Harum in Madison, South Dakota. She has hosted "Entertainment Tonight" since the early 1980s. She also competed in the 1970 Miss America pageant as Miss South Dakota, finishing in the top ten.
9. Which South Dakotan was an NFL quarterback and punter from 1949-1960, an NFL coach for almost 15 years, and is nicknamed "The Dutchman"?

Answer: Norm Van Brocklin

Van Brocklin was born in Parade, South Dakota. He played for the Los Angeles Rams and the Philadelphia Eagles during his career, and he coached for the Minnesota Vikings and the Atlanta Falcons.
10. Which famous mystery writer was from South Dakota?

Answer: Joseph Hansen

Hansen was born in Aberdeen, South Dakota. He was a homosexual, and his daughter had a sex change.
Source: Author raidersruleall

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us