Quiz about Rock You Like A Hurricane
Quiz about Rock You Like A Hurricane

Rock You Like A Hurricane Trivia Quiz


It's All About The U! The Scorpions wanted to "Rock You Like A Hurricane", but how well do know these famous University of Miami alumni (aka The Hurricanes)?

A multiple-choice quiz by GBfan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Other U.S. States

Author
GBfan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
382,323
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
618
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. After Al Pacino and Michelle Pfeiffer, Miami alum, Steven Bauer was the third name on the marquee as Manny Ribera in what 1980s classic movie? Hint

Scarface
Scent Of A Woman
Grease 2
From Justin To Kelly

2. "The Rock" aka Dwayne Johnson was a backup defense tackle on the football team. Which future NFL Hall of Famer started over Dwayne? Hint

Ray Lewis
Jimmy Wilkerson
Stone Cold Steve Austin
Warren Sapp

3. This one is "sly" and a little rambunctious, which Hurricane attendee wrote and starred in an Academy Award winning film from 1976. He was later nominated for an Oscar in 2015 as Best Supporting Actor in "Creed". Hint

Robert DeNiro
Michael P. Jordan
Sylvester Stallone
Morgan Freeman

4. Which of these Latin singers did NOT attend the University of Miami? Hint

Prince Royce
Gloria Estefan
Jon Secada
Enrique Iglesias

5. 'White Rabbit', 'Somebody To Love', 'We Built This City' , Woodstock, female singer. Hint

Trisha Yearwood
Madonna
Grace Slick
Pat Benatar

6. ESPN broadcasters Dan LeBatard and Suzi Kolber are both graduates of the University of Miami (aka "The U"). Surprisingly, the university is not in Miami but what Florida city? Hint

Coral Gables
Gainesville
Tallahassee
Liberty City

7. An honorary graduate who left early for the major leagues became the center of the steroid scandal era. What former Seattle Mariner and New York Yankee played shortstop for the Hurricanes? Hint

Mark McGwire
Jose Conseco
Sammy Sosa
Alex Rodriguez

8. A member of the NBA Hall of Fame, Ricky Barry played for the Golden State Warriors and the Houston Rockets. One of the greatest free throw shooters in NBA history, what was so unique about Rick's free throw shooting style? Hint

He closed his eyes when shooting
He was right handed but shot left handed
He always hummed "La Bamba" before each shot
He shot them underhand (granny style)

9. America's most decorated Olympic diver also attended the University of Miami. Who is this four-time Gold Medalist in the 1984 and 1988 Games? Hint

Greg Louganis
Nemo Phillips
Michael Phelps
Vince Wolfork

10. Which alumnus of the University of Miami ran for President of the U.S. in 2016? He was the 4th man left standing and even won three Republican primaries. Hint

Al Golden
Bernie Sanders
Ted Cruz
Marco Rubio


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After Al Pacino and Michelle Pfeiffer, Miami alum, Steven Bauer was the third name on the marquee as Manny Ribera in what 1980s classic movie?

Answer: Scarface

Steven Bauer also played Don Eladio in AMC's "Breaking Bad". The Cuban born actor became friends with Ray Liotta in college.
2. "The Rock" aka Dwayne Johnson was a backup defense tackle on the football team. Which future NFL Hall of Famer started over Dwayne?

Answer: Warren Sapp

Rumors of marijuana use "clouded" Warren Sapp on draft day. He slipped until late in the first round, a steal for the Tampa Bay Buccaneers.
3. This one is "sly" and a little rambunctious, which Hurricane attendee wrote and starred in an Academy Award winning film from 1976. He was later nominated for an Oscar in 2015 as Best Supporting Actor in "Creed".

Answer: Sylvester Stallone

Sly Stallone was born on July 6, 1946 in New York City. After attending a high school for troubled youth, Sylvester attended college in Switzerland before transferring to the University of Miami where he studied drama. Sly still owns a mansion on Miami Beach.
4. Which of these Latin singers did NOT attend the University of Miami?

Answer: Prince Royce

Jon Secada got his big break in the music industry by first singing back-up vocals for Gloria's band, The Miami Sound Machine. Enrique is the son of the legendary crooner, Julio Iglesias.
5. 'White Rabbit', 'Somebody To Love', 'We Built This City' , Woodstock, female singer.

Answer: Grace Slick

The lead singer for the Jefferson Airplane and later the Jefferson Starship attended the University of Miami in 1958-1959.
6. ESPN broadcasters Dan LeBatard and Suzi Kolber are both graduates of the University of Miami (aka "The U"). Surprisingly, the university is not in Miami but what Florida city?

Answer: Coral Gables

It's blasphemy to answer Tallahassee or Gainesville here. Those are the cities where Miami's two biggest rival schools are located, Florida State and the University of Florida.
7. An honorary graduate who left early for the major leagues became the center of the steroid scandal era. What former Seattle Mariner and New York Yankee played shortstop for the Hurricanes?

Answer: Alex Rodriguez

Alex is a 14 time All-Star and has won the MVP award three times. The youngest MLB player to hit 500 home runs is a major donor to the University of Miami athletic department.
8. A member of the NBA Hall of Fame, Ricky Barry played for the Golden State Warriors and the Houston Rockets. One of the greatest free throw shooters in NBA history, what was so unique about Rick's free throw shooting style?

Answer: He shot them underhand (granny style)

Named one of the "50 Greatest NBA Players of All-Time", Rick has become a famous broadcaster after he retired. His son, Brent Barry, played in the NBA and won the 1996 NBA Slam Dunk contest.
9. America's most decorated Olympic diver also attended the University of Miami. Who is this four-time Gold Medalist in the 1984 and 1988 Games?

Answer: Greg Louganis

Greg attended but didn't graduate from the University of Miami. He transferred to the University of California, Irvine where he graduated with a degree in Drama. Since his retirement he's become an advocate for LGBT rights.
10. Which alumnus of the University of Miami ran for President of the U.S. in 2016? He was the 4th man left standing and even won three Republican primaries.

Answer: Marco Rubio

Rubio won the primary vote in Minnesota, Puerto Rico, and the District of Columbia, but his loss to Donald Trump in Rubio's home state, Florida, ended his run for President.
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us