FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fragile Fame
Quiz about Fragile Fame

Fragile Fame Trivia Quiz


"All is ephemeral--fame and the famous as well" (Marcus Aurelius, "Meditations," IV. 35). Fame may last longer than Andy Warhol's 15 minutes, but it is seldom permanent. Of how many of these "famous" persons have you heard? (Intentionally not easy.)

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. 15 Minutes of Fame

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
384,866
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
965
- -
Question 1 of 10
1. What do these five athletes have in common: Richard Parke, Billy Fiske, Clifford Grey, Geoffrey Mason, and Nion Tucker? Hint


Question 2 of 10
2. Robert Shiller, Lars Peter Hansen, Eugene Fama, Alvin Roth, and Lloyd Shadley are linked in what way? Hint


Question 3 of 10
3. In what way did Charles Curtis, George Clinton, George M. Dallas, Thomas R. Marshall serve the United States? Hint


Question 4 of 10
4. Which award did Carol Reed, Robert Zemeckis, Jonathan Demme, and Anthony Minghella all win (in different years)? Hint


Question 5 of 10
5. What do these persons have in common: Mary Coyle Chase, Tad Mosel, Alfred Uhry, and Nilo Cruz? Hint


Question 6 of 10
6. Willie Keeler, Harry Heilman, Bill Terry, and Gary Carter are in which sport's Hall Of Fame? Hint


Question 7 of 10
7. Which state did these men serve as Governor: Benjamin Odell, Charles Whitman, Hugh Carey, and David Patterson? Hint


Question 8 of 10
8. What links Laurie London, Domenico Modugno, and Mark Dinning? Hint


Question 9 of 10
9. In which area did Sherman Minton, Potter Stewart, Lewis Powell, and David Souter achieve fame? Hint


Question 10 of 10
10. What distinction was shared by William Anders, Stuart Roosa, Alfred Worden, and Ron Evans? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What do these five athletes have in common: Richard Parke, Billy Fiske, Clifford Grey, Geoffrey Mason, and Nion Tucker?

Answer: Olympic Gold Medal winners

At the St. Moriz Winter Olympics in 1928, they teamed on US Sled II to win the Gold Medal in the five-man bobsled. The Silver Medal went to US Sled I (Thomas Doe, David Granger, Jennison Heaton, Lyman Hine, and Jay O'Brien). The German II Sled placed third.
2. Robert Shiller, Lars Peter Hansen, Eugene Fama, Alvin Roth, and Lloyd Shadley are linked in what way?

Answer: Nobel Prize winners in Economics

All five were recipients of the Nobel Prize in Economics. Alvin Roth and Lloyd Shadley were co-winers in 2012, and Robert Shiller, Lars Peter Hansen, and Eugene Fama split the award in 2013. All five were Americans.
3. In what way did Charles Curtis, George Clinton, George M. Dallas, Thomas R. Marshall serve the United States?

Answer: As Vice Presidents

All were Vice Presidents. George Clinton served both Thomas Jefferson and James Madison from 1805-1812. George M. Dallas was James K. Polk's VP, 1845-1849. Thomas R. Marshall backed Woodrow Wilson from 1913-1921. And Charles Curtis served Herbert Hoover, 1929-1933.
4. Which award did Carol Reed, Robert Zemeckis, Jonathan Demme, and Anthony Minghella all win (in different years)?

Answer: Academy Award for Best Director

Not only did they win the Oscar for Best Director, their films also won for Best Picture: Carol Reed and "Oliver!" in 1968; Jonathan Demme and "Silence Of The Lambs" in 1991; Robert Zemeckis and "Forrest Gump" in 1994; and Anthony Minghella and "The English Patient" in 1996.
5. What do these persons have in common: Mary Coyle Chase, Tad Mosel, Alfred Uhry, and Nilo Cruz?

Answer: Won Pulitzer Prize for Drama

The Pulitzer Prize for Drama went to Mary Coyle Chase in 1945 for "Harvey." Tad Mosel won in 1961 for "All The Way Home." In 1988, "Driving Miss Daisy" won for Alfred Uhry. And Nilo Cruz won in 2003 for "Anna In The Tropics."
6. Willie Keeler, Harry Heilman, Bill Terry, and Gary Carter are in which sport's Hall Of Fame?

Answer: Baseball

All of these ball players were elected to the Baseball Hall Of Fame by the Baseball Writers Association Of America. Willie Keeler was selected in 1939, Harry Heilman and Bill Terry in 1952, and Gary Carter in 2003.
7. Which state did these men serve as Governor: Benjamin Odell, Charles Whitman, Hugh Carey, and David Patterson?

Answer: New York

Benjamin Odell was Governor from 1901-1904. Charles Whitman served from 1915-1918. Hugh Carey held office from 1975-1982. And David Patterson was in office from 2008-2010.
8. What links Laurie London, Domenico Modugno, and Mark Dinning?

Answer: A Number One One-Hit Wonder on the US Billboard Hot 100

All three topped the US Billboard Hot 100 chart at Number One: Laurie London with "He's Got The Whole World (In His Hands)" and Domenico Modugno with "Nel Blu Dipinto Di Blu," both in 1958; and Mark Dinning with "Teen Angel" in 1960.
9. In which area did Sherman Minton, Potter Stewart, Lewis Powell, and David Souter achieve fame?

Answer: Law

All four were United States Supreme Court Justices. Sherman Minton, appointed by Harry Truman, served from 1949 until he retired in 1956. Dwight Eisenhower named Potter Stuart who served from 1958 until 1981 when he retired. Lewis Powell was nominated by Richard Nixon and sat on the bench from 1972-1987, when he retired. And David Souter, appointed by George H.W. Bush, was a Justice from 1990 until his retirement in 2009.
10. What distinction was shared by William Anders, Stuart Roosa, Alfred Worden, and Ron Evans?

Answer: US Apollo astronauts

All were astronauts in the Apollo Space Program. William Anders was on Apollo 8; Stuart Roosa was with Apollo 14; Alfred Warden flew with Apollo 15; and Ron Evans was part of Apollo 17.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Celebrity Celebration:

Five different quizzes on celebrities.

  1. Celebrities Among The Living Average
  2. Among the Living Average
  3. Great Recluses Very Easy
  4. Fragile Fame Average
  5. Every Tom (But Not Dick or Harry) Easier

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us