Quiz about Keeping Up with the Joneses
Quiz about Keeping Up with the Joneses

Keeping Up with the Joneses Trivia Quiz


The name JONES comes from the English and Welsh meaning "John's son". The expression "keeping up with the Joneses" comes from a comic strip originating in 1913. Can you match the correct Jones to the clue that?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Same Surname

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
390,936
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
661
Last 3 plays: Guest 174 (10/10), yyoung (10/10), kdjohn53 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Bandleader and musician   
Shirley Jones
2. James Bond girl   
James Earl Jones
3. American golfer   
Jennifer Jones
4. Academy Award for Best Actress   
Davy Jones
5. British footballer and actor   
Jim Jones
6. She's a Lady   
Tom Jones
7. The Partridge Family   
Spike Jones
8. Jonestown massacre   
Bobby Jones
9. American actor   
Vinnie Jones
10. The Monkees  
Grace Jones






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bandleader and musician

Answer: Spike Jones

Spike Jones (1911-1965) was an American musician and bandleader. He was known for playing popular songs but then adding whistles, gunshots, comedy vocals and cowbells to name just a few. His unusual act appeared in a number of movies and on television.
2. James Bond girl

Answer: Grace Jones

Grace Jones is a Jamaican model, singer, songwriter and actress. She has appeared in a number of stage productions and in movies. She played the role of May Day in the James Bond movie "A View to a Kill" (1985) opposite Roger Moore.
3. American golfer

Answer: Bobby Jones

Bobby Jones (1902-1971) was an American lawyer and also an amateur golfer. During his career he won numerous amateur titles and although he only ever competed as an amateur won nine professional tournaments. These professional wins included the US Open (1923,1926 and 1929-30), the British Open (1926-7 and 1930). In 1930 he won the US Open, British Open, US Amateur and British Amateur.
4. Academy Award for Best Actress

Answer: Jennifer Jones

Jennifer Jones (1919-2009) was an American actress who starred in over 20 movies in a career spanning 1939 to 1974. She was nominated five times for an Academy Award winner once for her role of Bernadette Soubirous in the biographical movie drama of 1943 "The Song of Bernadette". The film won four Academy Awards.
5. British footballer and actor

Answer: Vinnie Jones

Vinnie Jones is an British actor and a former professional footballer. He won the FA Cup with Wimbledon FC in 1988 and represented Wales on nine occasions. He had the reputation as a hard man on the football field and thus adopted similar roles when he began his acting career.

His first starring role was of Big Chris in the 1998 movie "Lock, Stock and Two Smoking Guns". Since then he has appeared in a number of other movies and on television.
6. She's a Lady

Answer: Tom Jones

"She's a Lady" reached number two on the US Billboard Hot 100 list in 1971. The song was written by Paul Anka and performed by Tom Jones. Tom Jones is actually Sir Thomas John Woodward and was born in Wales. He has had a string of international hits including "It's Not Unusual", "What's New Pussycat", "Delilah" and "Green, Green Grass of Home".
7. The Partridge Family

Answer: Shirley Jones

Shirley Jones is an American singer and actress of stage, film and television. She appeared in musical films such as "Oklahoma!", "Carousel" and "The Music Man". In the 1960 movie "Elmer Gantry" she won the Academy Award for Best Supporting Actress for her role as the prostitute Lulu Bains. From 1970-1974 she played the role of Shirley Partridge, the widowed mother of five children in the situation comedy TV series "The Partridge Family".
8. Jonestown massacre

Answer: Jim Jones

Jim Jones (1931-1978) was an American religious leader. Under the leadership of Jim Jones the People's Temple established a settlement in a remote area of Guyana in South America. The settlement became known as Jonestown. A total of over 900 people died, including nearly three hundred children, in a mass suicide by poisoning on November 18, 1978. Jones himself died from a self inflicted gunshot wound to the head.
9. American actor

Answer: James Earl Jones

James Earl Jones is an American actor and has a career starting from 1953. He has won a Tony Award, Emmy Awards and was nominated for an Academy Award for Best Actor in the 1970 movie "The Great White Hope". He has been heard in a number of movies with his voice roles including Darth Vader in "Star Wars" and as Mufasa in "The Lion King".
10. The Monkees

Answer: Davy Jones

Davy Jones (1945-2012) was an English musician, actor and singer-songwriter. He played the role of the Artful Dodger in the London and Broadway stage productions of "Oliver!". However, he is also known as one of the members of the band The Monkees who also starred in the TV series of the same name (1966-1968).

The Monkees consisted of four members and Davy Jones was the only non-American in the group. The other members were Micky Dolenz, Michael Nesmith and Peter Tork.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 174: 10/10
Jan 27 2023 : yyoung: 10/10
Jan 27 2023 : kdjohn53: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 77: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 68: 3/10
Jan 24 2023 : federererer: 10/10
Jan 04 2023 : Buddy1: 10/10
Dec 23 2022 : Guest 207: 10/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Surnames Galore!:

These 15 quizzes are about the similarities and differences in surnames. Can you identify the correct surname in each of the quizzes?

  1. People With The Same Surname: Part 1 Average
  2. Are they a King or are they a Queen? Very Easy
  3. Mixture of Kings and Queens Very Easy
  4. Are they Black or are they White? Very Easy
  5. Are they a Gray or a Grey? Easier
  6. Are they Green or are they Greene Easier
  7. They are all named JOHNSON Average
  8. Keeping Up with the Joneses Very Easy
  9. They are all named JACKSON Very Easy
  10. Are they a Mac or a Mc? Very Easy
  11. Are they a MacDonald, Macdonald or McDonald? Average
  12. Are they Robertson or Robinson Easier

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us