FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Left Handed Legends
Quiz about Left Handed Legends

Left Handed Legends Trivia Quiz


Over the years there have been many famous left handed people. Can you guess who they are?

A multiple-choice quiz by Danweber. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Other People
  8. »
  9. Left Handed

Author
Danweber
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,760
Updated
Mar 07 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
926
Last 3 plays: Guest 170 (7/10), Guest 47 (9/10), Fiona112233 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which president of the United States of America was assassinated in Ford's Theatre? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the lead singer of Nirvana? Hint


Question 3 of 10
3. Who painted the Mona Lisa? Hint


Question 4 of 10
4. Which famous leftie founded Microsoft with Paul Allen? Hint


Question 5 of 10
5. Which Brazilian Formula 1 driver was tragically killed in the Italian Grand Prix at Imola in 1994? Hint


Question 6 of 10
6. Which talk show host is the Chairwoman and CEO of Harpo Productions? Hint


Question 7 of 10
7. Which movie star played John McClane in the "Die Hard" movies? Hint


Question 8 of 10
8. Which American president is famous for playing the saxophone and infamous for his relations with Monica Lewinski? Hint


Question 9 of 10
9. Which actress is the daughter of Jon Voight and appeared in the "Tomb Raider" movies? Hint


Question 10 of 10
10. Which comedic actor portrayed Ron Burgundy in Anchorman? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 03 2024 : Guest 170: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 47: 9/10
Mar 25 2024 : Fiona112233: 10/10
Mar 15 2024 : toddruby96: 10/10
Mar 02 2024 : Guest 91: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which president of the United States of America was assassinated in Ford's Theatre?

Answer: Abraham Lincoln

President Abraham Lincoln was assassinated by John Wilkes Booth at Ford's Theater in Washington D.C on 15 April 1865.
2. Who was the lead singer of Nirvana?

Answer: Kurt Cobain

Kurt Cobain was the tortured lead singer of Nirvana who committed suicide in 1994. After his death drummer, Dave Grohl founded the Foo Fighters whilst Novoselic formed Sweet 75 and Eyes Adrift.
3. Who painted the Mona Lisa?

Answer: Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci painted the Mona Lisa. He wasn't only a great artist but was also a noted inventor.

The Mona Lisa is a portrait of a woman thought to be Lisa Gherardini, the wife of Francesco del Gioncondo. It is permanently on display at the Musée du Louvre in Paris.
4. Which famous leftie founded Microsoft with Paul Allen?

Answer: Bill Gates

Bill Gates founded Microsoft together with Paul Allen.

Microsoft is the biggest personal-computor software company in the world; they most famous product being Microsoft Windows.
5. Which Brazilian Formula 1 driver was tragically killed in the Italian Grand Prix at Imola in 1994?

Answer: Ayrton Senna

Ayrton Senna won 41 grand prix in his career. He was killed at the San Marino Grand Prix at Imola on 01 May 1994. This particular Grand Prix will also be remembered for the death of Roland Ratzenberger who was killed in qualifying.
6. Which talk show host is the Chairwoman and CEO of Harpo Productions?

Answer: Oprah Winfrey

Oprah Winfrey is best known for the Oprah Winfrey Show which aired from 1986 to 2011.

She was known to always give the audience gifts during the show and on the season premiere in 2004, she gave each member of the audience a new car!
7. Which movie star played John McClane in the "Die Hard" movies?

Answer: Bruce Willis

Bruce Willis appeared as John McClane in the "Die Hard" movies. Soem of his other more notable roles was Dr. Malcolm Crowe in the "Sixth Sense", Harry Stamper in "Armaggedon" and James Cole in 12 Monkeys.
8. Which American president is famous for playing the saxophone and infamous for his relations with Monica Lewinski?

Answer: Bill Clinton

Bill Clinton was the 42nd President of the United States of America from 1993 to 2001.

His presidency was marred by controversy, with allegations of sexual misconduct and extramarital relationships with Monica Lewinsky and Gennifer Flowers.
9. Which actress is the daughter of Jon Voight and appeared in the "Tomb Raider" movies?

Answer: Angelina Jolie

Angelina Jolie is an actress, film director and screenwriter.

She won an Oscar for best supporting actress for her performance in "Girl Interrupted" in 1999.
10. Which comedic actor portrayed Ron Burgundy in Anchorman?

Answer: Will Ferrell

Will Ferrell is a U.S. comedian who has appeared in many hilarious movies. These include "Old School", "Blades of Glory" and "Step Brothers".
Source: Author Danweber

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us