FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Leopold and Loeb
Quiz about Leopold and Loeb

Leopold and Loeb Trivia Quiz


In the 1920s two wealthy college boys decided to kill a random person "for fun". What do you know about this infamous case?

A multiple-choice quiz by IcyDevil27. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Kids Who Kill

Author
IcyDevil27
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,178
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1225
- -
Question 1 of 10
1. What was Leopold's first name? Hint


Question 2 of 10
2. What is Loeb's first name? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of their victim? Hint


Question 4 of 10
4. What famous lawyer defended Leopold and Loeb at their trial?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 10
5. What sentence were they served? Hint


Question 6 of 10
6. What famous philosopher's teachings were both boys obsessed with and even blamed for their behavior? Hint


Question 7 of 10
7. At what age did Richard Loeb graduate college? Hint


Question 8 of 10
8. What was Nathan Leopold's pastime? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the book (about the crime) that Leopold wrote while in prison? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the first prison they were sent to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 23: 10/10
Jan 09 2024 : kstyle53: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Leopold's first name?

Answer: Nathan

His full name is Nathan F. Leopold, Jr.
2. What is Loeb's first name?

Answer: Richard

His full name is Richard Albert Loeb.
3. What was the name of their victim?

Answer: Bobby Franks

Their victim was Bobby Franks, a neighbor of Loeb. Johnny Levinson was their original victim, but escaped because of a dental appointment. Morton D. Ballard was the name they used to rent the car. Finally George Johnson was the name they identified themselves with when calling the Franks family for ransom.
4. What famous lawyer defended Leopold and Loeb at their trial?

Answer: Clarence Darrow

His ghost is said to haunt the building where the trial was held. He was able to ensure that the two boys weren't put to death.
5. What sentence were they served?

Answer: Life plus 99 years

They were served the sentence of "life plus 99 years" for their heinous crime.
6. What famous philosopher's teachings were both boys obsessed with and even blamed for their behavior?

Answer: Frederich Nietzsche

Both boys were obsessed with the teachings of Frederich Nietzsche.
7. At what age did Richard Loeb graduate college?

Answer: 17

Richard Loeb graduated the University of Michigan, Ann Arbor when he was seventeen years of age. Both he and Nathan Leopold attended this college in addition to the University of Chicago.
8. What was Nathan Leopold's pastime?

Answer: Ornithology

Ornithology is the study of birds. While in prison, Leopold wrote a book on the subject.
9. What was the name of the book (about the crime) that Leopold wrote while in prison?

Answer: Life Plus 99 Years

The book's title is "Life Plus 99 Years". Leopold also wrote a book on ornithology while in prison. "The Crime of the Century" was a book on the case, but was not written by Leopold. Babe and Dickie and Leopold and Loeb were two titles I made up.
10. What was the name of the first prison they were sent to?

Answer: Sing Sing Prison

They were first sent to Sing Sing, mainly for their psychiatric workups. Then it was on to Joliet. Neither spent time at "The Rock" or Alcatraz.
Source: Author IcyDevil27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us