FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Outlaws Criminals Murderers And Other Baddies
Quiz about Outlaws Criminals Murderers And Other Baddies

Outlaws, Criminals, Murderers And Other Baddies Quiz


Crime is an eternal source of sensation whether via broadsheet-ballads, the papers or television - broadcasts. How well acquainted are you with the great names in the history of evil-doing?

A multiple-choice quiz by flem-ish. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
flem-ish
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,106
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7933
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: CardoQ (9/10), Guest 172 (8/10), marianjoy (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which of these U.S. States were Bonnie and Clyde shot by the police in 1934? Hint


Question 2 of 10
2. What was Bonnie's surname? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these outlaws was shot by a member of his gang who wanted to claim the reward there was on his head? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these criminals was betrayed by a woman who had made a deal with the FBI and who, though wearing an agreed-upon orange-and-white dress, was later nicknamed the "Lady in Red"? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these characters from Charles Dickens "Oliver Twist" was the guy who led the gang of pickpockets Oliver got involved with? Hint


Question 6 of 10
6. "The Godfather" narrates the story of Don Corleone ( played by Marlon Brando). Which of these becomes Don Corleone's successor ( role played by Al Pacino)? Hint


Question 7 of 10
7. Which Mediterranean island was repeatedly in the news from 1943 till 1950 because of a local "Robin Hood-style" outlaw who wanted his island to separate from the mother-country and become a member of the United States of America? Hint


Question 8 of 10
8. One of France's most famous criminals was Henri Landru, a dealer in second-hand goods, who was guillotined on 25 February 1922 for the murder of some ten women. How had he selected and contacted those women? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these was Pope Alexander VI's supposedly incestuous daughter who also had an incestuous relation with her brother, whom Machiavelli seems to have chosen as the model for his " The Prince"? Hint


Question 10 of 10
10. What was the first name of the Russian monk Rasputin who became notorious for his debauchery and evil influence on Tsar Nicholas II's wife Alexandra? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : CardoQ: 9/10
Feb 16 2024 : Guest 172: 8/10
Feb 16 2024 : marianjoy: 8/10
Feb 14 2024 : Mookie325: 8/10
Feb 13 2024 : Guest 166: 10/10
Feb 02 2024 : Shadman11: 6/10
Jan 31 2024 : Guest 176: 8/10
Jan 26 2024 : 4wally: 8/10
Jan 22 2024 : Guest 92: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which of these U.S. States were Bonnie and Clyde shot by the police in 1934?

Answer: Louisiana

Bonnie Parker (1911-34) and Clyde Barrow (1909-34) were the leaders of a gang in the US who conducted a series of robberies and murders.
2. What was Bonnie's surname?

Answer: Parker

W.H. Bonney a.k.a. Billy the Kid, lived from 1859 till 1881. Pat Garrett was the sheriff who shot him.
3. Which of these outlaws was shot by a member of his gang who wanted to claim the reward there was on his head?

Answer: Jesse Woodson James

Jesse James lived from 1847 till 1882.
Ned Kelly was born in 1855 as the son of an Irish deportee. He was arrested after a failed train robbery and subsequently hanged, in 1880.
Butch Cassidy and the Sundance Kid formed a gang called the Wild Bunch. Butch's real name was Robert Leroy Parker. He was born in 1866. Butch Cassidy and the Sundance Kid went to South-America before they could be arrested. What happened to them there is not really known for sure.
Butch Cassidy is supposed to have died in 1937.
4. Which of these criminals was betrayed by a woman who had made a deal with the FBI and who, though wearing an agreed-upon orange-and-white dress, was later nicknamed the "Lady in Red"?

Answer: John Dillinger

Dick Turpin (1703-1735) was a famous 18th century smuggler and cattle-thief who was hanged at York for horse-stealing and murder.
Al Capone (1899-1947) was Public Enemy Number One in Chicago.
Arthur Daley was a "criminal character" in the ITV series "Minder".
Dillinger lived from 1903 till 1934. He was an armed bank robber based in Indiana. He was shot dead in a police-action in Chicago.
Two women were in Dillinger' company at the time of the police-ambush: Polly Hamilton, Dillinger's girlfriend, and Ana Cumpanas, a.k.a.Anna Sage, a brothel owner who had tried to save herself from deportation charges by tipping off the FBI.They made a deal with her to allow her to stay they reneged on it.
5. Which of these characters from Charles Dickens "Oliver Twist" was the guy who led the gang of pickpockets Oliver got involved with?

Answer: Fagin

Bill Sykes was gangstagirl Nancy's sweetheart.
Jack Dawkins and Artful Dodger (his nickname) are the same person.
Fagin is the Jew whom Dickens portrays as the crook who organises (and profits from) the activities of the Artful Dodger and his fellow crime-kids.
6. "The Godfather" narrates the story of Don Corleone ( played by Marlon Brando). Which of these becomes Don Corleone's successor ( role played by Al Pacino)?

Answer: Michael Corleone

Francesco, Beppe and Felice happen to be the first names of famous Italian cycle-racers: Moser, Saronni, and Gimondi.
7. Which Mediterranean island was repeatedly in the news from 1943 till 1950 because of a local "Robin Hood-style" outlaw who wanted his island to separate from the mother-country and become a member of the United States of America?

Answer: Sicily

The "outlaw" was Salvatore Giuliano, born in Montelepre, on the 16th of November 1922. He supported and funded the "Movement for the Annexation of Sicily to the American Confederation". In July 1950 he was murdered in his sleep. Later the police claimed they had killed him in an armed fight.
8. One of France's most famous criminals was Henri Landru, a dealer in second-hand goods, who was guillotined on 25 February 1922 for the murder of some ten women. How had he selected and contacted those women?

Answer: through ads in the lonely hearts column

His system was to promise marriage to rich lonely women, often widows. He won their confidence, arranged some financial transactions to his own advantage, and then killed them off before any actual marriage could take place. He murdered them at his own house and burned the corpses. The French press gave him the nickname "Bluebeard".
9. Which of these was Pope Alexander VI's supposedly incestuous daughter who also had an incestuous relation with her brother, whom Machiavelli seems to have chosen as the model for his " The Prince"?

Answer: Lucrezia Borgia

Julia Farnese was married to Orsino Orsini, but became the lover of Cardinal Roderigo Borgia, the later Pope Alexander VI.
Their daughter Lucrezia is supposed to have been the lover of both her father and her brother.
Catherina de Medicis (1519-1589) and Isabella d'Este (1474-1539) are prototypes of the cultured "Renaissance Woman", and were important patrons of the arts. They also demonstrated a great talent for diplomacy and politics.
10. What was the first name of the Russian monk Rasputin who became notorious for his debauchery and evil influence on Tsar Nicholas II's wife Alexandra?

Answer: Grigori

Rasputin lived from 1871 till 1916. He claimed he could cure the Tsarina's son who suffered from haemophilia. He was assassinated by a group of Russian noblemen who saw him as a danger to the nation.
Source: Author flem-ish

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us