FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match the Crime to the Criminal
Quiz about Match the Crime to the Criminal

Match the Crime to the Criminal! Quiz


This quiz is about criminals and their crimes. Match the criminal (or suspected criminal) to the crime listed.

A multiple-choice quiz by bolan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
bolan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
14,187
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
11590
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: ankitankurddit (6/10), Guest 76 (9/10), Guest 70 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which deranged man attempted to assassinate Ronald Reagan in 1981 to impress Jodie Foster? Hint


Question 2 of 10
2. Who was convicted and executed for the kidnapping and murder of Charles Lindbergh, Jr.? Hint


Question 3 of 10
3. Which football player was acquitted of slaughtering his ex-wife in 1995? Hint


Question 4 of 10
4. This madman's shooting spree from the top of a clock tower in Texas precipitated the creation of the modern swat team. Who was he? Hint


Question 5 of 10
5. It started as a simple breaking and entering in the Watergate Building. Which participant in the Watergate Mess served the longest time in prison? Hint


Question 6 of 10
6. This man was tried twice for the attempted murder of his wife, a rich socialite by the name of Sunny. Hint


Question 7 of 10
7. Which boxer was convicted of rape in the early 1990s? Hint


Question 8 of 10
8. This televangelist swindled millions of people and they kept coming back for more. Name the man with the ex-wife that more resembled a painting than a woman. Hint


Question 9 of 10
9. This woman attempted to murder her three children in Oregon, to be with the man she loved. Who is she? Hint


Question 10 of 10
10. This ice cold murderer killed his whole family and then left the area to marry again, with a wife who never learned his true identity until his arrest in 1989. Who is he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : ankitankurddit: 6/10
Feb 20 2024 : Guest 76: 9/10
Feb 19 2024 : Guest 70: 8/10
Feb 18 2024 : AmandaM: 9/10
Feb 17 2024 : Guest 86: 7/10
Feb 17 2024 : rubytops: 8/10
Feb 16 2024 : Guest 203: 7/10
Feb 14 2024 : leishman: 6/10
Feb 13 2024 : Guest 166: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which deranged man attempted to assassinate Ronald Reagan in 1981 to impress Jodie Foster?

Answer: John Hinckley, Jr.

Hinckley was the shooter. He was sent to a mental institution for that incident.
2. Who was convicted and executed for the kidnapping and murder of Charles Lindbergh, Jr.?

Answer: Bruno Hauptmann

Hauptmann was convicted for the crime, though a lot of people think the trial was rigged and doubt of his guilt persists to this day, some sixty plus years after the fact.
3. Which football player was acquitted of slaughtering his ex-wife in 1995?

Answer: O.J. Simpson

Simpson was acquitted after a spectacular trial that was lost more by the inept prosecutors than by evidence. He was later found to be responsible in a civil lawsuit, though he is now refusing to pay.
4. This madman's shooting spree from the top of a clock tower in Texas precipitated the creation of the modern swat team. Who was he?

Answer: Charles Whitman

Charles Whitman murdered at least 14 people with a sniper rifle. Police were ineffective at countering him and his arsenal, finally stopping him mostly by luck.
5. It started as a simple breaking and entering in the Watergate Building. Which participant in the Watergate Mess served the longest time in prison?

Answer: G. Gordon Liddy

Liddy spent about 5 years in prison. The others spent varying times in jail except Nixon, who was given a full pardon by Gerald Ford.
6. This man was tried twice for the attempted murder of his wife, a rich socialite by the name of Sunny.

Answer: Klaus Von Bulow

Klaus was the one fingered in this famous case.
7. Which boxer was convicted of rape in the early 1990s?

Answer: Mike Tyson

He's also proved to have a taste for ears, as he bit off a chunk of Holyfield's and getting himself suspended for a year.
8. This televangelist swindled millions of people and they kept coming back for more. Name the man with the ex-wife that more resembled a painting than a woman.

Answer: Jim Bakker

He was convicted in the swindling and Tammy Faye left him.
9. This woman attempted to murder her three children in Oregon, to be with the man she loved. Who is she?

Answer: Diane Downs

Though it isn't much of a consolation, two of the children survived the shooting and were adopted by the prosecutor; Daniel, the little boy who was shot in the back at close range was confined to a wheelchair. Downs was given life in prison.
10. This ice cold murderer killed his whole family and then left the area to marry again, with a wife who never learned his true identity until his arrest in 1989. Who is he?

Answer: John List

John List was captured in 1989 with the help of the TV show 'America's Most Wanted' and age enhanced sculpting, which was new at the time. List was convicted of murder in 1990.
Source: Author bolan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us