FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Murders in the Worlds Oldest Profession
Quiz about Murders in the Worlds Oldest Profession

Murders in the World's Oldest Profession Quiz


The killing of prostitutes can be dated back to the famous Jack The Ripper killings, and even prior to that. Here I've compiled ten different prostitute killers from World War II to the present. How many can you get right?

A multiple-choice quiz by burmlvr2478. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
burmlvr2478
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
290,979
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
827
Last 3 plays: Guest 90 (4/10), kstyle53 (10/10), Guest 175 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Not to be confused with Jack The Ripper, Jack The Stripper killed prostitutes in post-war London. His killings were unusual for the fairly non-violent time, as the women were found naked typically under a tree of some sort, missing several teeth from their mouths, although their stockings remained in place. Most of the alleged victims were found in a fairly typical "lover's lane" and prostituting hot spot. What was this area where he found and killed his helpless victims called? Hint


Question 2 of 10
2. Known more commonly as the Riverside Prostitute Killer, William "Bill" Suff killed prostitutes in the Riverside area of California. The prostitutes were tortured and horribly mutilated while still alive. How many women had to suffer this wretched fate at his hands? Hint


Question 3 of 10
3. Charles Albright was a science teacher turned serial killer. He killed prostitutes in the Dallas area and was known for taking what from the bodies? Hint


Question 4 of 10
4. Lorenzo Gilyard killed 13 prostitutes (that we know of) in the late 80's and early 90's and was convicted at the age of 56. His case isn't very well known, but has caused much controversy. This controversy resulted because Gilyard killed three times as many women as Jack The Ripper, and yet he's only received press from local papers until he was featured in a book. Where did Gilyard kill that is now a hot spot for the advocacy of sex workers? Hint


Question 5 of 10
5. Stewart Wilken was one of the worst killers that South Africa had seen in a long time. He wasn't restricted to prostitutes, and would commonly offer young homeless men money in return for sex. He's one of the first killers that killed both middle-aged female prostitutes, and young adolescent boys. What was the method he used to kill both types of victims? Hint


Question 6 of 10
6. Gary Leon Ridgway strangled over 50 women and dumped the bodies around a river. It was this river which led to his nickname by the media. What was this river? Hint


Question 7 of 10
7. The 80's seemed to be one of the major peaks for prostitute killing, and none was happier to help that statistic than Dayton Leroy Rogers, known for his foot fetish. He killed a known eight, and injured dozens more. Few people know that Rogers had a nickname. What was it? Hint


Question 8 of 10
8. Donna R. Perry (born Douglas R. Perry). He killed female prostitutes during the 1990s. His first victim was Yolanda Sapp. She was shot multiple times with a low caliber gun and she was found naked near the Spokane River with hardly anything at the crime scene. When was her body discovered? Hint


Question 9 of 10
9. Robert Pickton acquired the company of several prostitutes and took them to his ranch where he proceeded to kill them and then feed the remains to his pigs. He's thought of in Canada as one of Vancouver's worst killers. How many victims did he have? Hint


Question 10 of 10
10. Wayne Adam Ford felt bad, he really did. Hence the name, the Remorseful Serial Killer. It is unknown whether or not he felt apologetic for killing four prostitutes, or because he got caught. Either way, he feels culpable for something, which is more than can be said for some other killers. In which state did he do his remorseful killings? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 13 2024 : Guest 90: 4/10
Jan 10 2024 : kstyle53: 10/10
Jan 10 2024 : Guest 175: 2/10
Jan 05 2024 : Guest 70: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Not to be confused with Jack The Ripper, Jack The Stripper killed prostitutes in post-war London. His killings were unusual for the fairly non-violent time, as the women were found naked typically under a tree of some sort, missing several teeth from their mouths, although their stockings remained in place. Most of the alleged victims were found in a fairly typical "lover's lane" and prostituting hot spot. What was this area where he found and killed his helpless victims called?

Answer: Gobblers' Gulch

The exact number of Jack The Stripper's victims is unknown, largely due to the fact that all of the victims have minute differences and because the case remains unsolved. Most of the alleged victims were also pregnant and had an STD of some sort, considering the high probability of both in the profession.
2. Known more commonly as the Riverside Prostitute Killer, William "Bill" Suff killed prostitutes in the Riverside area of California. The prostitutes were tortured and horribly mutilated while still alive. How many women had to suffer this wretched fate at his hands?

Answer: 19

Although the killings shocked the area, California has been home to several different killers such as the Zodiac, William Bonin, and the Manson clan. There was a task force set up to catch Suff. The head of it, Detective Bob Creed received much of the public's complaints, to which he replied, "We don't care if they're drug addicts or prostitutes.

They're getting the same resource level as if they were cheerleaders".
3. Charles Albright was a science teacher turned serial killer. He killed prostitutes in the Dallas area and was known for taking what from the bodies?

Answer: Their eyes.

Albright was dubbed "The Dallas Ripper" by the media for taking the women's eyeballs. Prostitutes in the area warned each other about a man matching Albright's description who was looking for rough sex. It was this notification that led police to Albright.
4. Lorenzo Gilyard killed 13 prostitutes (that we know of) in the late 80's and early 90's and was convicted at the age of 56. His case isn't very well known, but has caused much controversy. This controversy resulted because Gilyard killed three times as many women as Jack The Ripper, and yet he's only received press from local papers until he was featured in a book. Where did Gilyard kill that is now a hot spot for the advocacy of sex workers?

Answer: Kansas City, MO

Gilyard mostly strangled his victims and left them out like garbage. His trial consisted of a verdict without a jury (so obviously it was the judge who decided), and was sentenced to life imprisonment.
5. Stewart Wilken was one of the worst killers that South Africa had seen in a long time. He wasn't restricted to prostitutes, and would commonly offer young homeless men money in return for sex. He's one of the first killers that killed both middle-aged female prostitutes, and young adolescent boys. What was the method he used to kill both types of victims?

Answer: He would strangle his victims.

Wilken typically strangled the victims with something that they already had on them, such as pantyhose or a belt. This was mostly out of convenience because he killed on impulse and typically wouldn't plan his attacks.
6. Gary Leon Ridgway strangled over 50 women and dumped the bodies around a river. It was this river which led to his nickname by the media. What was this river?

Answer: The Green River

Ridgway, the Green River Killer, was known for his insatiable sexual appetite, and he seemed to favor prostitutes. He grew up with strict religious beliefs, but he had difficulty controlling the urges he had. Many believe that it was these religious convictions combined with his extreme sexual urges that led him to kill.
7. The 80's seemed to be one of the major peaks for prostitute killing, and none was happier to help that statistic than Dayton Leroy Rogers, known for his foot fetish. He killed a known eight, and injured dozens more. Few people know that Rogers had a nickname. What was it?

Answer: Molalla Forest Killer

He's one of the worst recorded serial killer in Oregon history. His spree lasted from January 1987 to August 1987 before he became careless and was caught.
8. Donna R. Perry (born Douglas R. Perry). He killed female prostitutes during the 1990s. His first victim was Yolanda Sapp. She was shot multiple times with a low caliber gun and she was found naked near the Spokane River with hardly anything at the crime scene. When was her body discovered?

Answer: February 22, 1990

Sapp was the first victim discovered out of the four that Perry killed. Perry underwent gender re-assignment surgery in 2000. None of Sapp's personal effects were found at the scene, just two blankets and a towel.
9. Robert Pickton acquired the company of several prostitutes and took them to his ranch where he proceeded to kill them and then feed the remains to his pigs. He's thought of in Canada as one of Vancouver's worst killers. How many victims did he have?

Answer: 23

Not only is he one of the worst Canadian serial killers, but his trial and investigation cost the government nearly 100 million dollars.
10. Wayne Adam Ford felt bad, he really did. Hence the name, the Remorseful Serial Killer. It is unknown whether or not he felt apologetic for killing four prostitutes, or because he got caught. Either way, he feels culpable for something, which is more than can be said for some other killers. In which state did he do his remorseful killings?

Answer: California

Ford's victims were Patricia Tamez, Tina Gibbs, Lanette White, and an unidentified woman whom he dismembered. All of them beside the Jane Doe were found not dismembered, but strangled.


I'd like to send out a special thank-you to all of my web sources:

www.crimelibrary.com
www.casebook.org
www.cybersleuths.com

Various articles from the following publications:

Toronto Star
New York Times
San Francisco Chronicle
The Observer
Press-Enterprise

And finally Books:

Ted Bundy and I Hunt for the Green River Killer- Robert Keppel
The A to Z Encyclopedia of Serial Killers- Harold Schechter & David Everitt

Thanks again for all of the helpful information!
Source: Author burmlvr2478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us