FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Women who Kill
Quiz about Women who Kill

Women who Kill Trivia Quiz


Are women "the fairer sex"? You may not think so after you take this quiz on women who kill. All of these women testify to the fact that the female is the deadliest of the species.

A multiple-choice quiz by nikshijay. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
nikshijay
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,884
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
2924
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (9/15), Guest 166 (10/15), Guest 94 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. She is considered Britain's worst female mass murderer. Poison was her weapon of choice. She killed both adults and children. She was born in 1832 and was hanged in 1873. Who is she? Hint


Question 2 of 15
2. This fair maiden weighed 300 pounds, but her partner and Romeo loved her so much that his last words were "I love her." The two were a pair of lonely hearts killers in the United States during the 1950s. Who is she? Hint


Question 3 of 15
3. This lovely was known as Florida's own Black Widow. She poisoned two husbands and drowned her paralyzed son, as well as tried to blow up a boyfriend's car. She was born in 1934 and executed in 1998. Who is she? Hint


Question 4 of 15
4. This lady shot her three children, killing one and wounding the other two. Her alibi was that a shaggy headed man stopped her on the way home from a friend's house, and shot her children and then shot her in the arm. This took place in Oregon in 1983. Who is she? Hint


Question 5 of 15
5. This interesting lady not only poisoned her husband, mother and daughter, she also poisoned the police officer who was calling on her to investigate break-ins in her house in Alabama. An excellent TV movie was made with Judith Light about her life. She was born in 1933 and died in 1987. What is her name? Hint


Question 6 of 15
6. Lizzie Borden was found guilty of the murder of her father and stepmother.


Question 7 of 15
7. Myra Hindley and Ian Brady caused a lot of terror in England during their crime spree in the 1960s. What nickname were they known as? Hint


Question 8 of 15
8. Schenectady, New York's contribution to women killers is this lady who, from 1972 to 1985, had 9 children die. 8 of them are suspected of being smothered by her in a classic case of Munchausen's Syndrome by Proxy. Who is she? Hint


Question 9 of 15
9. Another bizarre case of Munchausen's occured in Texas during the early 80s. This deadly angel of mercy is suspected in the deaths of at least 10 deaths in San Antonio and 8 cases in Bexar County. What is her name? Hint


Question 10 of 15
10. Women who kill sometimes claim abuse at the hands of men as their reason to kill. This scary lady has been dubbed America's first female serial killer. She is a former lesbian prostitute whose life story reads like a horror story, including a pregnancy at 14, facial scarring from a fire and being an unwanted child. She was convicted of killing four of the six men she was tried for and sentenced to death in Florida, finally paying the ultimate price in the 2000s. Who is she? Hint


Question 11 of 15
11. Our next fair maiden was known as "The Trunk Murderess." On October 19, 1931, a baggage man for the Los Angeles station of Southern Pacific reported a bad smell coming from two trunks. When a young blond woman came to claim them she was told to open them. When she left to get the key and never returned, the trunks were opened to find a nude body of a female in one and a dismembered corpse of a female in the other. Who was the blond woman who killed these two rivals? Hint


Question 12 of 15
12. Our next lady hails from Germany, where she was a devoted follower of Adolf Hitler. She was camp supervisor at Auschwitz beginning in 1942 where she constantly abused prisoners both physically and mentally. She was hanged December 13, 1945 by the British. Who is she? Hint


Question 13 of 15
13. This was the young woman who killed Marat during the French Revolution, simply because she felt he was a foul beast and innocent people were dying because of him. What is her name? Hint


Question 14 of 15
14. In 1994, this young mother made headlines when she said her car was carjacked along with her two sons, Michael and Alex. She stirred up old feelings of racism when she said a black man took them. Turns out she dumped the car, with the boys, into a lake in South Carolina. Who is this "Mommie Dearest"? Hint


Question 15 of 15
15. Our last lovely comes from England who was left alone to face the music after her partner in crime and husband hung himself in 1995 to avoid trial. She was convicted of brutally sexually assaulting, raping, and murdering her own 16 year old daughter among other things. Who was this loving mother? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 98: 9/15
Feb 13 2024 : Guest 166: 10/15
Feb 09 2024 : Guest 94: 11/15
Feb 02 2024 : Guest 176: 7/15
Jan 26 2024 : jackseleven: 2/15
Jan 26 2024 : Dizart: 14/15
Jan 23 2024 : Guest 104: 7/15
Jan 14 2024 : Guest 73: 14/15
Jan 12 2024 : Guest 90: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. She is considered Britain's worst female mass murderer. Poison was her weapon of choice. She killed both adults and children. She was born in 1832 and was hanged in 1873. Who is she?

Answer: Mary Ann Cotton

Mary Ann is suspected of killing four husbands and eight children. She also swindled several men out of cash and goods.
2. This fair maiden weighed 300 pounds, but her partner and Romeo loved her so much that his last words were "I love her." The two were a pair of lonely hearts killers in the United States during the 1950s. Who is she?

Answer: Martha Beck

Martha was a nurse in Florida when she met Raymond Fernandez through a lonely hearts club. He was surprised to find himself in love with this rather large sized woman. Their scam was to swindle money and goods from lonely women. It is believed that the first killing was due to Martha's jealousy. They were both electrocuted in the US in 1951.
3. This lovely was known as Florida's own Black Widow. She poisoned two husbands and drowned her paralyzed son, as well as tried to blow up a boyfriend's car. She was born in 1934 and executed in 1998. Who is she?

Answer: Judias Ann Lou Buenoano

Judias insured all of her victims before killing them. She also took her paralyzed son out in a canoe with her younger son. Alas, it tipped over and only she and her younger, healthy son made it to land. In March 1998 she became the first woman electrocuted in Florida.
4. This lady shot her three children, killing one and wounding the other two. Her alibi was that a shaggy headed man stopped her on the way home from a friend's house, and shot her children and then shot her in the arm. This took place in Oregon in 1983. Who is she?

Answer: Diane Downs

Diane did all of this because of a lover named Lew Lewiston, who didn't want any children. She thought by getting rid of them that he would come back to her. Her one daughter, Cheryl, died after suffering two gunshots. Her daughter Christie Ann testified that her mother had shot them while in the car listening to the song "Hungry like the Wolf." In 1986 the two surviving children, Christie and Danny, were adopted by the DA who prosecuted their mother, Fred Hugi.
5. This interesting lady not only poisoned her husband, mother and daughter, she also poisoned the police officer who was calling on her to investigate break-ins in her house in Alabama. An excellent TV movie was made with Judith Light about her life. She was born in 1933 and died in 1987. What is her name?

Answer: Audrey Marie Hilley

Marie Hilley didn't succeed in killing her daughter, although she did get away with her husband's and mother's death. She also disappeared for a while before resurfacing in New Hampshire as her own twin sister. She was sentenced to life in prison, but escaped and died of exposure on the porch of her childhood home in 1987.
6. Lizzie Borden was found guilty of the murder of her father and stepmother.

Answer: False

There have been several theories regarding other suspects, although I think the most likely is Lizzie. A theory regarding Lizzie as having a form of epilepsy and killing her stepmother in a seizure is interesting, but not proven.
7. Myra Hindley and Ian Brady caused a lot of terror in England during their crime spree in the 1960s. What nickname were they known as?

Answer: The Moors Murderers

Ian was a Nazi worshipper and Myra would dress up in black leather outfits and pose with a whip like Nazi SS officers. These two were truly sick whackos. They taped the death sounds of one small victim and this was played in court.
8. Schenectady, New York's contribution to women killers is this lady who, from 1972 to 1985, had 9 children die. 8 of them are suspected of being smothered by her in a classic case of Munchausen's Syndrome by Proxy. Who is she?

Answer: Marybeth Tinning

Marybeth's explanation was because "she was not a good mother." People who suffer from this disorder seek attention by deliberately harming those who are in their care. She was sentenced to 20 years to life.
9. Another bizarre case of Munchausen's occured in Texas during the early 80s. This deadly angel of mercy is suspected in the deaths of at least 10 deaths in San Antonio and 8 cases in Bexar County. What is her name?

Answer: Genene Jones

Genene was a licensed vocational nurse who possibly suffered from Munchausen's. Witnesses who were around when she resuscitated the victims testified that she was trembling and very excited. She also subjected herself to several operations and hospital stays. She was sentenced to 99 years in prison for the San Antonio slayings and 60 years for the Bexar County slayings.
10. Women who kill sometimes claim abuse at the hands of men as their reason to kill. This scary lady has been dubbed America's first female serial killer. She is a former lesbian prostitute whose life story reads like a horror story, including a pregnancy at 14, facial scarring from a fire and being an unwanted child. She was convicted of killing four of the six men she was tried for and sentenced to death in Florida, finally paying the ultimate price in the 2000s. Who is she?

Answer: Aileen Carol Wuornos

Aileen was a truly scary figure, although her life history does read truly horrifying. She claimed her victims attempted to rape her and she blacked out during the killings. She confessed to all six killings to save her then lover, Tyria Moore. In a really bizarre twist to this case, in 1991 Aileen was legally adopted by Arlene Pralle, who said Jesus had told her to write Aileen.
11. Our next fair maiden was known as "The Trunk Murderess." On October 19, 1931, a baggage man for the Los Angeles station of Southern Pacific reported a bad smell coming from two trunks. When a young blond woman came to claim them she was told to open them. When she left to get the key and never returned, the trunks were opened to find a nude body of a female in one and a dismembered corpse of a female in the other. Who was the blond woman who killed these two rivals?

Answer: Winnie Ruth Judd

Winne Ruth slew Agnes LeRoi and Hedvig Samuelson, known as Anne and Sammy, because of a love affair she was having. Her husband was arriving in town and it is suggested that Anne was going to tell on her and that was the motive for the killing. In May 1952 her death sentence was commuted and if she could prove her sanity, she could very possibly be released from the state mental facility where she was imprisoned.
12. Our next lady hails from Germany, where she was a devoted follower of Adolf Hitler. She was camp supervisor at Auschwitz beginning in 1942 where she constantly abused prisoners both physically and mentally. She was hanged December 13, 1945 by the British. Who is she?

Answer: Irma Grese

Irma took out her sexual frustrations on prisoners. Witnesses describe how she would pick out large breasted women and cut their breasts open with her whip. She would give the appearance of a woman in orgasm, cheeks flush, swaying in rhythm and foam at the mouth. She never displayed any remorse or regret.
13. This was the young woman who killed Marat during the French Revolution, simply because she felt he was a foul beast and innocent people were dying because of him. What is her name?

Answer: Charlotte Corday

Charlotte was an aristocrat whose motives for killing Marat were rather confusing. She certainly gave no notice of being unbalanced or particularly political. Either way, she was guillotined.
14. In 1994, this young mother made headlines when she said her car was carjacked along with her two sons, Michael and Alex. She stirred up old feelings of racism when she said a black man took them. Turns out she dumped the car, with the boys, into a lake in South Carolina. Who is this "Mommie Dearest"?

Answer: Susan Smith

Susan had the whole country first in tears then in rage as she led us on for a week about her poor babies, when all the time she knew where her red Mazda and her boys were. She has continued to make news in prison when she accused a guard of getting her pregnant and also was beaten up by disgusted fellow inmates. She will be eligible for parole in 2025.
15. Our last lovely comes from England who was left alone to face the music after her partner in crime and husband hung himself in 1995 to avoid trial. She was convicted of brutally sexually assaulting, raping, and murdering her own 16 year old daughter among other things. Who was this loving mother?

Answer: Rosemary West

Rosemary was truly a terrifying figure. She indulged in indiscriminate sex and torture along with her husband of 10 girls who after their fun and games were buried in the backyard. She was handed 10 life sentences and is currently fighting for an appeal.
Source: Author nikshijay

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us