FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Crime and Criminals
Quiz about Crime and Criminals

Crime and Criminals Trivia Quiz


Criminals are usually the most intriguing people in our society, but thankfully make up a small percentage of it. This quiz consists of some easy questions, and some hard ones.

A multiple-choice quiz by natsirt. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Murders

Author
natsirt
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
9,804
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
7413
Last 3 plays: Guest 66 (16/20), Kotadog (13/20), Guest 70 (18/20).
- -
Question 1 of 20
1. Which of the Great Train Robbers escaped from a British prison to Brazil? Hint


Question 2 of 20
2. Gangster Al Capone, boss of the Chicago underworld, was finally gaoled for 11 years for what crime? Hint


Question 3 of 20
3. What was the nickname of the infamous bank robber Charles Floyd, killed in a shoot-out with the FBI in 1934?

Answer: (Two Words. First word begins with 'P'.)
Question 4 of 20
4. Phoolan Devi, known as the 'Beautiful Robber', was a feared bandit leader in which country? Hint


Question 5 of 20
5. The 15th century Cesare Borgia was an expert in which type of killing? Hint


Question 6 of 20
6. Which British spy, who confessed his treachery in 1964, kept his job on the Queen's payroll until he was publicly unmasked in 1978? Hint


Question 7 of 20
7. Which woman thief and bank robber later reformed and became a society columnist in New York and was eventually murdered in her own home by burglars in 1924? Hint


Question 8 of 20
8. Which man founded the world's famous detective agency in the United States of America in 1850? Hint


Question 9 of 20
9. Vlad III of Wallachia, the original "Dracula", was extremely cruel. His method of killing earned him what grim nickname? Hint


Question 10 of 20
10. Ned Kelly, son of a convict transported to Australia from Ireland, became known in which field of crime? Hint


Question 11 of 20
11. Nathan Leopold and Richard Loeb killed a 14 year-old boy, Robert Franks, in Chicago in 1924. What was their motive? Hint


Question 12 of 20
12. The science of ballistics is concerned with what? Hint


Question 13 of 20
13. By what name is the unknown murderer who killed five women in the East End of London in 1888 remembered?

Answer: (Three Words)
Question 14 of 20
14. What was the surname of brothers Ron and Reg who ruled London's underworld for a decade and were sentenced to life imprisonment? Hint


Question 15 of 20
15. When a defendant 'coughs', what does he do? Hint


Question 16 of 20
16. Name the notorious pair of bodysnatchers who robbed graves in Scotland in the 1820s to sell bodies for dissection, and later murdered at least 15 people? Hint


Question 17 of 20
17. Which murderer was the first to be caught by the use of ship-to-shore telegraph? Hint


Question 18 of 20
18. Madeleine Smith was tried for the murder by poison of her lover in Edinburgh in 1857. What was the verdict? Hint


Question 19 of 20
19. What is the method of identification that uses the genetic material from our cells to produce a virtually unique pattern or 'fingerprint' called? Hint


Question 20 of 20
20. How did Anne Bonney become notorious in the 18th century? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 66: 16/20
Feb 28 2024 : Kotadog: 13/20
Feb 25 2024 : Guest 70: 18/20
Feb 14 2024 : leishman: 16/20
Feb 02 2024 : Guest 176: 16/20
Jan 17 2024 : Guest 162: 0/20
Jan 13 2024 : Guest 98: 15/20
Jan 13 2024 : NewBestFriend: 17/20
Jan 12 2024 : Guest 90: 17/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the Great Train Robbers escaped from a British prison to Brazil?

Answer: Ronnie Biggs

Biggs finally returned to England where he was promptly imprisoned.
2. Gangster Al Capone, boss of the Chicago underworld, was finally gaoled for 11 years for what crime?

Answer: Tax evasion

3. What was the nickname of the infamous bank robber Charles Floyd, killed in a shoot-out with the FBI in 1934?

Answer: Pretty Boy

4. Phoolan Devi, known as the 'Beautiful Robber', was a feared bandit leader in which country?

Answer: India

She eventually surrendered to the police, did time in prison and finally became a politican. She was recently gunned down in front of her home.
5. The 15th century Cesare Borgia was an expert in which type of killing?

Answer: Poisoning

6. Which British spy, who confessed his treachery in 1964, kept his job on the Queen's payroll until he was publicly unmasked in 1978?

Answer: Anthony Blunt

7. Which woman thief and bank robber later reformed and became a society columnist in New York and was eventually murdered in her own home by burglars in 1924?

Answer: Sophie Lyons

8. Which man founded the world's famous detective agency in the United States of America in 1850?

Answer: Allan Pinkerton

9. Vlad III of Wallachia, the original "Dracula", was extremely cruel. His method of killing earned him what grim nickname?

Answer: Vlad the Impaler

It has, however, been suggested that the stories about Vlad III's zest for impaling and for using other cruel and unusual punishments were greatly exaggerated in his own lifetime by hostile propagandists.
10. Ned Kelly, son of a convict transported to Australia from Ireland, became known in which field of crime?

Answer: Bank robbery

11. Nathan Leopold and Richard Loeb killed a 14 year-old boy, Robert Franks, in Chicago in 1924. What was their motive?

Answer: Thrills

12. The science of ballistics is concerned with what?

Answer: Firearms

13. By what name is the unknown murderer who killed five women in the East End of London in 1888 remembered?

Answer: Jack the Ripper

14. What was the surname of brothers Ron and Reg who ruled London's underworld for a decade and were sentenced to life imprisonment?

Answer: Kray

15. When a defendant 'coughs', what does he do?

Answer: Confesses

16. Name the notorious pair of bodysnatchers who robbed graves in Scotland in the 1820s to sell bodies for dissection, and later murdered at least 15 people?

Answer: Burke and Hare

17. Which murderer was the first to be caught by the use of ship-to-shore telegraph?

Answer: Dr. Crippen

18. Madeleine Smith was tried for the murder by poison of her lover in Edinburgh in 1857. What was the verdict?

Answer: Not proven

19. What is the method of identification that uses the genetic material from our cells to produce a virtually unique pattern or 'fingerprint' called?

Answer: DNA profiling

20. How did Anne Bonney become notorious in the 18th century?

Answer: She was a pirate

Source: Author natsirt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us