FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in January 2014
Quiz about They Died in January 2014

They Died in January 2014 Trivia Quiz


These questions are about people who died in January 2014.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,545
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
743
- -
Question 1 of 10
1. Israeli statesman and general Ariel Sharon died January 11, 2014. What January 4, 2006 event involving Sharon changed the future of Israel? Hint


Question 2 of 10
2. American actress Alicia Rhett died January 3, 2014. In which 1939 movie did Rhett play India Wilkes the sister-in-law of Olivia de Havilland? Hint


Question 3 of 10
3. American singer Phil Everly died January 3, 2014. What was the first name of the brother with whom which Phil formed the singing duo "The Everly Brothers"? Hint


Question 4 of 10
4. Former Major League Baseball player, manager and broadcaster Jerry Coleman died January 5, 2014. For which reason was Coleman's playing career interrupted twice? Hint


Question 5 of 10
5. Canadian-born American actor Dave Madden died January 16, 2014. What was the name of his character on the 1970s television show "The Partridge Family"? Hint


Question 6 of 10
6. American baseball player Charlie Osgood died January 23, 2013. For which accomplishment, shared by Archibald "Moonlight" Graham of the novel "Shoeless Joe", is Osgood remembered? Hint


Question 7 of 10
7. American actor Russell Johnson died January 16, 2014. Before appearing as the professor on "Gilligan's Island", Johnson also co-starred in the 1959-60 western series "Black Saddle". Which actor who played Nick Barkley in the Barbara Stanwyck series "The Big Valley" starred in "Black Saddle? Hint


Question 8 of 10
8. American folk singer Pete Seeger died January 27, 2014. Seeger wrote the classic song "Turn! Turn! Turn!". Which band featuring David Crosby reached #1 on the 1965 Billboard chart with the song "Turn! Turn! Turn!"? Hint


Question 9 of 10
9. American Mae Young died January 14, 2014. For what type of performances were Young and her partner The Fabulous Moolah known? Hint


Question 10 of 10
10. Hiroo Onoda died January 16, 2014. What was Mr. Onoda's 1974 claim to fame? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Israeli statesman and general Ariel Sharon died January 11, 2014. What January 4, 2006 event involving Sharon changed the future of Israel?

Answer: Sharon suffered a stroke

Despite breaking away from the Likud to form the new Kadima party and political scandals, Sharon was expected to win the next election. Sharon spent eight years in a coma before his death.
2. American actress Alicia Rhett died January 3, 2014. In which 1939 movie did Rhett play India Wilkes the sister-in-law of Olivia de Havilland?

Answer: Gone with the Wind

Rhett retired from acting shortly thereafter with "Gone with the Wind" as her only major acting role. She became a portrait painter and a voice coach for aspiring actors.
3. American singer Phil Everly died January 3, 2014. What was the first name of the brother with whom which Phil formed the singing duo "The Everly Brothers"?

Answer: Don

"The Everly Brothers" are remembered for such songs as "Bye Bye Love", "All I Have to Do Is Dream", "Wake Up Little Susie" and "Bird Dog". They were elected into the Rock and Roll Hall of Fame in 1986.
4. Former Major League Baseball player, manager and broadcaster Jerry Coleman died January 5, 2014. For which reason was Coleman's playing career interrupted twice?

Answer: Military Service

Coleman was a decorated Marine Corp pilot during both World War II and the Korean War winning over 20 medals. As a player, he won four World Series championships with the New York Yankees including the Most Valuable Player award for the 1950 series. Despite being famous for his malapropisms, he won the 2005 Ford Frick Award for his contributions as a broadcaster for the San Diego Padres.
5. Canadian-born American actor Dave Madden died January 16, 2014. What was the name of his character on the 1970s television show "The Partridge Family"?

Answer: Reuben Kincaid

A widowed mother and her five children form a pop group. Ten year old Danny recruits Reuben Kincaid to be the band's manager. Madden's first big break came on "Rowan & Martin's Laugh-In" and he also had a recurring role on the show "Alice".
6. American baseball player Charlie Osgood died January 23, 2013. For which accomplishment, shared by Archibald "Moonlight" Graham of the novel "Shoeless Joe", is Osgood remembered?

Answer: Played only one game in major leagues

Osgood played one game for the Brooklyn Dodgers in 1944 pitching three innings allowing only one earned run. He never made it back to the major leagues. "Shoeless Joe, a novel by W.P. Kinsella, was made into the 1989 movie "Field of Dreams". Burt Lancaster and Frank Whaley played Graham in the movie. Graham, based on a real life outfielder, played one game for the New York Giants in 1905 before giving up baseball for a medical career.
7. American actor Russell Johnson died January 16, 2014. Before appearing as the professor on "Gilligan's Island", Johnson also co-starred in the 1959-60 western series "Black Saddle". Which actor who played Nick Barkley in the Barbara Stanwyck series "The Big Valley" starred in "Black Saddle?

Answer: Peter Breck

Peter Breck played the gunslinger turned lawyer Clay Culhane in "Black Saddle". Johnson played the part of Marshall Gib Scott. The series ran for 44 episodes. Before "Gilligan's Island", Johnson predominantly appeared in western or war movies and television shows. He became typecast after the end of "Gilligan's Island" and mainly appeared in limited guest starring roles.
8. American folk singer Pete Seeger died January 27, 2014. Seeger wrote the classic song "Turn! Turn! Turn!". Which band featuring David Crosby reached #1 on the 1965 Billboard chart with the song "Turn! Turn! Turn!"?

Answer: The Byrds

Original member David Crosby left "The Byrds" in late 1967 to form "Crosby, Stills & Nash". "Turn! Turn! Turn!" has been covered by artists such as Jan & Dean, Dolly Parton, Bruce Cockburn and Chris de Burgh. The lyrics of the song are taken from the Book of Ecclesiastes in the King James version of the Bible.
9. American Mae Young died January 14, 2014. For what type of performances were Young and her partner The Fabulous Moolah known?

Answer: Professional Wrestling

Young began professional wrestling in 1939. Starting in 1999, she partnered with the Fabulous Moolah in the World Wrestling Federation. Although then in her late 70s, her storylines included having a guitar smashed over her head, winning a bikini contest and famously being power bombed through a table.

Her last match was in 2010 when she became the first person to wrestle in nine different decades.
10. Hiroo Onoda died January 16, 2014. What was Mr. Onoda's 1974 claim to fame?

Answer: One of the last World War II Soldiers to Surrender

Hiroo Onoda was a Japanese intelligence officer in World War II who did not surrender until 1974. He spent almost 30 years holding out in the Philippines until a former commander traveled from Japan to relieve him of his duty. After his surrender, Onoda moved to Brazil and became a farmer. In 1984, he returned to Japan and established an education camp for young people.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us