FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in June 2013
Quiz about They Died in June 2013

They Died in June 2013 Trivia Quiz


These questions are about people who died in June 2013.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,540
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
719
- -
Question 1 of 10
1. American swimmer and actress Esther Williams died June 6, 2013 at the age of 91. What event robbed Williams of her chance to win an Olympic gold medal? Hint


Question 2 of 10
2. Japanese super centenarian Jiroemon Kimura died June 12, 2013. What was Mr. Kimura's claim to fame? Hint


Question 3 of 10
3. American serial killer Richard Ramirez died June 7, 2013. What name was Ramirez dubbed by the media? Hint


Question 4 of 10
4. Actor James Gandolfini died June 19, 2013. In which 2012 movie about the search for Osama bin Laden did Gandolfini play the director of the CIA? Hint


Question 5 of 10
5. American television writer-producer Gary David Goldberg died June 22, 2013. In 1982, what situation comedy starring Michael Gross did Goldberg create? Hint


Question 6 of 10
6. American singer-songwriter Slim Whitman died June 19, 2013. In which 1996 movie is Whitman's version of the song "Indian Love Call" the mortal weakness of the invading aliens? Hint


Question 7 of 10
7. American Hall-of Fame football player Deacon Jones died June 3, 2013. One of the best defensive ends to ever play the game, Jones is credited with coining which phrase that is commonly used in today's game? Hint


Question 8 of 10
8. American author Richard Matheson died June 23, 2013. Which actor starred in the 2007 film adaptation of Matheson's 1954 novel "I Am Legend"? Hint


Question 9 of 10
9. American athlete Jason Leffler died June 12, 2013. For what sport was Mr. Lefler a competitor? Hint


Question 10 of 10
10. Actor Elliot Reid died June 21, 2013. In which 1953 movie did Reid play a private detective hired to follow Marilyn Monroe's character but instead falls in love with Jane Russell's Dorothy Shaw? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 175: 2/10
Jun 19 2024 : Guest 2: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. American swimmer and actress Esther Williams died June 6, 2013 at the age of 91. What event robbed Williams of her chance to win an Olympic gold medal?

Answer: The cancelation of the Olympics

The 1940 Olympics were originally granted to Tokyo, Japan but later transferred to Helsinki, Finland. World War Two eventually resulted in their total cancellation. Williams turned her attention to acting, appearing in over two dozen movies most utilizing her swimming talents.
2. Japanese super centenarian Jiroemon Kimura died June 12, 2013. What was Mr. Kimura's claim to fame?

Answer: Oldest man in history

Upon his death, Jiroemon Kimura was the verified longest lived man in history at age 116 years, 54 days. Four of his siblings lived to at least 90 years of age with a younger brother living until 100.
3. American serial killer Richard Ramirez died June 7, 2013. What name was Ramirez dubbed by the media?

Answer: The Night Stalker

Ramirez was convicted of thirteen home invasion murders between April 1984 and August 1985. He spent 23 years on death row awaiting execution for his crimes.
4. Actor James Gandolfini died June 19, 2013. In which 2012 movie about the search for Osama bin Laden did Gandolfini play the director of the CIA?

Answer: Zero Dark Thirty

Directed by Kathryn Bigelow, "Zero Dark Thirty" follows the manhunt for bin Laden after the attacks of September 2001. The movie was nominated for five Academy Awards, winning one for best sound editing. James Gandolfini is best remembered for the HBO television series "The Sopranos".
5. American television writer-producer Gary David Goldberg died June 22, 2013. In 1982, what situation comedy starring Michael Gross did Goldberg create?

Answer: Family Ties

"Family Ties" ran from 1982-89 and launched the career of Michael J. Fox. The story centered around the former hippie parents played by Gross and Meredith Baxter and how they dealt with their 1980s influenced conservative children. Goldberg started as a writer for "The Bob Newhart Show" and later produced "Spin City" and "Brooklyn Bridge".
6. American singer-songwriter Slim Whitman died June 19, 2013. In which 1996 movie is Whitman's version of the song "Indian Love Call" the mortal weakness of the invading aliens?

Answer: Mars Attacks!

"Mars Attacks!" is an all-star parody of "The War of the Worlds". In the Tim Burton directed film, the heads of the aliens explode upon hearing Whitman's high pitched singing. Whitman had a long career in music influencing the likes of George Harrison and Paul McCartney. In the 1970s, Whitman's direct marketing of his albums made him a household if not well respected name.
7. American Hall-of Fame football player Deacon Jones died June 3, 2013. One of the best defensive ends to ever play the game, Jones is credited with coining which phrase that is commonly used in today's game?

Answer: Sacking the quarterback

"Sacking the quarterback" involves tackling him behind the line of scrimmage. Jones retired after a 14-year career mainly with the Los Angeles Rams.
8. American author Richard Matheson died June 23, 2013. Which actor starred in the 2007 film adaptation of Matheson's 1954 novel "I Am Legend"?

Answer: Will Smith

Smith plays Robert Neville, one of the few people immune to a man-made virus originally intended to cure cancer. Neville wanders through the deserted city by day and barricades himself at night to avoid the mutants created by the virus. Richard Matheson also wrote "The Twilight Zone" episode "Nightmare at Twenty Thousand Feet" as well as the screenplay for the television movie "Duel" that was one of the first films directed by a young Steven Speilberg.
9. American athlete Jason Leffler died June 12, 2013. For what sport was Mr. Lefler a competitor?

Answer: auto racing

Jason Leffler began his career in open wheel racing appearing in the 2000 Indianapolis 500. He moved to NASCAR where he competed in over 400 races in the sports various levels. Leffler died from injuries sustained at a race at the Bridgeport Speedway in New Jersey.
10. Actor Elliot Reid died June 21, 2013. In which 1953 movie did Reid play a private detective hired to follow Marilyn Monroe's character but instead falls in love with Jane Russell's Dorothy Shaw?

Answer: Gentlemen Prefer Blondes

"Gentlemen Prefer Blondes" follows Russell and Monroe as a pair of showgirls who get involved in a diamond robbery. Monroe's singing of "Diamonds are a Girl's Best Friend" in a pink dress is probably the best remembered and copied scene of her career. Included among Reid's other films are "The Absent-Minded Professor", "Inherit the Wind" and "Heaven Can Wait".
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us