FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Is My Middle Name
Quiz about What Is My Middle Name

What Is My Middle Name? Trivia Quiz


Remembering the middle name of a famous author is just a way to review what we know about this person.

A matching quiz by masfon. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Writers & Authors

Author
masfon
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
398,264
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
920
Last 3 plays: malidog (7/10), 4wally (10/10), piperjim1 (7/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Miguel ----------Asturias  
  Angel
2. Margaret ---------- Atwood  
  Leonard
3. Paul ----------Auster  
  Edwin
4. Edgar----------Burroughs   
  Christian
5. Hans----------Andersen   
  David
6. Ralph----------Emerson  
  Garcia
7. Aldous----------Huxley  
  Eleanor
8. Jerome----------Salinger  
  Benjamin
9. Gabriel----------Marques  
  Rice
10. Stephen----------King  
  Waldo





Select each answer

1. Miguel ----------Asturias
2. Margaret ---------- Atwood
3. Paul ----------Auster
4. Edgar----------Burroughs
5. Hans----------Andersen
6. Ralph----------Emerson
7. Aldous----------Huxley
8. Jerome----------Salinger
9. Gabriel----------Marques
10. Stephen----------King

Most Recent Scores
Apr 09 2024 : malidog: 7/10
Apr 07 2024 : 4wally: 10/10
Apr 02 2024 : piperjim1: 7/10
Mar 29 2024 : Guest 207: 10/10
Mar 28 2024 : Steelflower75: 8/10
Mar 27 2024 : Guest 173: 10/10
Mar 14 2024 : Guest 173: 6/10
Mar 09 2024 : hbosch: 7/10
Feb 22 2024 : Guest 89: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Miguel ----------Asturias

Answer: Angel

Miguel Angel Asturias Rosales (1899-1974) was born in Guatemala and was known as a poet, writer and diplomat. He lived part of his adult life abroad. Many consider "Hombres de Maíz", 1949, his masterpiece; but his most famous novel is "El Señor Presidente", published in 1949. In 1967 he was awarded the Nobel Prize for Literature.
2. Margaret ---------- Atwood

Answer: Eleanor

Margaret Eleanor Atwood (b.1939) is a renowned Canadian writer who has won several literary awards. She also has conceived the LongPen and other associated technologies that allows remote document signatures.
3. Paul ----------Auster

Answer: Benjamin

After his graduation from Columbia University, the American Paul Auster spent some years in France where he began his professional life as translator. "The Invention of Solitude" and "The New York Trilogy" have made him known. In addition, Auster has also dedicated to write screenplays for several movies.
4. Edgar----------Burroughs

Answer: Rice

Edgar Rice Burroughs (1875-1950) was an American fiction writer. Tarzan, the hero of the jungle, was the character who made him famous and popularized him in all available media. In 1923, the author created his own company to print his books. He wrote about 70 novels and many authors were influenced by his characters.
5. Hans----------Andersen

Answer: Christian

The Danish Hans Christian Andersen (1805-1875) was a prolific writer of plays, travelogues, novels and poems, that is best remembered for his fairy tales. Several of his stories are classics such as "The Ugly Ducking", "The Princess and the Pea" and "The Little Mermaid". In 1845, with the translation of many of his works to English and later to other languages he became known worldwide.
6. Ralph----------Emerson

Answer: Waldo

Ralph Waldo Emerson (1803-1882) was born in Boston, attended the Boston Latin School, followed by Harvard University from which he graduated. In the 1830s Emerson toured in Europe where he met with several writers and philosophers. When he returned to the United States, he published several essays, the best known being "Nature" and "American Scholar".

He was the central figure in the group known as American Transcendentalists, a movement of the mid-19th century.
7. Aldous----------Huxley

Answer: Leonard

Aldous Leonard Huxley (1894-1963) was an English writer, who began writing at age 17. He spent the last part of his life in United States. He wrote short stories, poetry, travel scripts as well Hollywood screenplays. His most famous book is "Brave New World", published in 1932.
8. Jerome----------Salinger

Answer: David

Jerome David Salinger (1919-2010), better known as J.D.Salinger, was an American author of many short stories and novels. His best known book is "The Catcher in the Rye" published in 1951. Salinger lived many years in seclusion; he never stopped writing but he stopped publishing. Those responsible for his will, his widow Colleen O'Neill and his son Matt Salinger, declared that his unpublished works would be published.
9. Gabriel----------Marques

Answer: Garcia

Gabriel Garcia Marques (1927-2014) was the most important Colombian writer, journalist, and activist politician of the 20th century. His books have been published in more than 40 languages. In 1982 he received the Nobel Prize for Literature for the impact of his work, which among other books includes the book "One Hundred Years of Solitude" published in 1967 and that is considered a landmark of Latin American literature and of fantastic realism.
10. Stephen----------King

Answer: Edwin

Stephen Edwin King (b.1947) is an American author known for his tales and novels of horror, suspense and supernatural. At age of 20, King sold his first short story called "The Glass Floor". His first novel published was "Carrie" and after that published numerous novels, many of which were adapted for film and television.

In 1999, he was run over and had to undergo several surgeries. He announced that he would stop writing; but for the joy of his fans he changed his mind and continue writing.
Source: Author masfon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Masfon's Random Literature Quizzes:

These are quizzes I've submitted to the Literature category over the time.

  1. Literary Curiosities Average
  2. Nathacha Appanah's "The Last Brother" Average
  3. Reading in the Dark Easier
  4. They Created Me by the Book! Easier
  5. What Is My Middle Name? Easier

Also part of quiz list
4/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us