Quiz about Jeanne DArc The Maid of Lorraine
Quiz about Jeanne DArc The Maid of Lorraine

Jeanne D'Arc: The Maid of Lorraine Quiz


These are some hard and a few unknown questions about St. Jeanne, so be prepared!

A multiple-choice quiz by beckita13. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Christian People / Saints
  8. »
  9. Joan of Arc

Author
beckita13
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,905
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
1358
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was Jeanne's best childhood friend? Hint

Pierre
Hauviette
Gorgina
Helen

2. What king was the Dauphin Charles VI's father? Hint

King Phillipe
Kind Henry
Charles the Mad
King Louis IV

3. When Jeanne was in prison, she fell ill. What is one of the supposed ways she got sick? Hint

the flu
the plague
dysentary
food poisoning

4. What were the full names of Jeanne's parents? Hint

Janine Romee and Jacques D'Arc
Marguarite Romee and Jean D'Arc
Isabelle Romee and Jacques D'Arc
Belle Romee and Pierre D'Arc

5. What was Jeanne's childhood nickname? Hint

Jeannie
Jeannette
Jeanne
Jean

6. Jeanne's father gave her a ring when she was younger. What was engraved on it? Hint

Jesus Maria
Jesus Michael
Jesus Mary
Virgin Mary

7. Before battle, Jeanne would sometimes have her army hear mass. What song was sung? Hint

Veni Creator Falsus
Kyrie Eleison
Veni Creator
Veni Creator Spiritus

8. What two words did Jeanne yell out in pain as she was being burned? Hint

God Help!
Jesus Maria!
God! Jesus!
Jesus! Jesus!

9. What did Jeanne ask to be held at level with her eyes at the stake until she died? Hint

the sacrament
her banner
a bible
a cross

10. What was pictured on Jeanne's banner? Hint

her full name
her parent's faces
her three saints
3 holy crosses

11. We all know that Jeanne was called the Maid. What did it mean in French? Hint

Jeanne La Belle
Jeanne La Pucelle
Jeanne L'Poulet
Jeanne L'Ballet

12. What was the name of the Bishop that tried her in prison? Hint

Bishop Garcon
Bishop D'Metz
Bishop Cauchon
Bishop Harris

13. In the CBS miniseries "Joan of Arc", who was the actress that portrayed her? Hint

Sandra Bullock
Milla Jovovich
LeeLee Sobieski
Drew Barrymore

14. What was the name of the captain that helped lead Jeanne'd army? Hint

D'Aleancon
Friar Laurence
Jean D'Metz
La Hire

15. What was Jeanne's birthday and Zodiac sign? Hint

February 7, Aquarius
November 27, Sagittarious
September 5, Virgo
January 6, Capricorn


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was Jeanne's best childhood friend?

Answer: Hauviette

After Jeanne was executed, Hauviette said that Joan was always too pious as a child.
2. What king was the Dauphin Charles VI's father?

Answer: Charles the Mad

His father went insane and his mother was a whore. Rather sad.
3. When Jeanne was in prison, she fell ill. What is one of the supposed ways she got sick?

Answer: food poisoning

It is said that someone poisoned her fish in prison.
4. What were the full names of Jeanne's parents?

Answer: Isabelle Romee and Jacques D'Arc

Contrary to popular belief, Jeanne did not go by Jeanne D'Arc, but instead as Jeanne Romee. In France back then, the daughters took their mothers' surname rather than their fathers'.
5. What was Jeanne's childhood nickname?

Answer: Jeannette

I assume that would mean "Little Joan" or something along that lines in French.
6. Jeanne's father gave her a ring when she was younger. What was engraved on it?

Answer: Jesus Maria

It was taken from her when she was put into prison.
7. Before battle, Jeanne would sometimes have her army hear mass. What song was sung?

Answer: Veni Creator Spiritus

She wanted to make sure her soldiers were spiritually connected with God before a battle was to take place.
8. What two words did Jeanne yell out in pain as she was being burned?

Answer: Jesus! Jesus!

As she burned people reported that they saw something rise above the flames into the sky. Not smoke ... but something else.
9. What did Jeanne ask to be held at level with her eyes at the stake until she died?

Answer: a cross

She was never allowed to confess while imprinsoned.
10. What was pictured on Jeanne's banner?

Answer: her three saints

Her saints were St. Catherine, St. Margaret, and St. Michael. St. Catherine was her patron saint.
11. We all know that Jeanne was called the Maid. What did it mean in French?

Answer: Jeanne La Pucelle

Her hometown, Domremy was later changed to Domremy-La-Pucelle in honor of the Maid.
12. What was the name of the Bishop that tried her in prison?

Answer: Bishop Cauchon

He was the same bishop who gave The Dauphin Charles spiritual advice.
13. In the CBS miniseries "Joan of Arc", who was the actress that portrayed her?

Answer: LeeLee Sobieski

She was the first woman in movie history who was actually Jeanne's age (around 16-19 years old) during filming.
14. What was the name of the captain that helped lead Jeanne'd army?

Answer: La Hire

La Hire was constantly reprimanded by Joan to watch his language.
15. What was Jeanne's birthday and Zodiac sign?

Answer: January 6, Capricorn

Her birthday is exactly 2 days after mine! LOL!
Source: Author beckita13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 05 2022 : Guest 92: 6/15
Dec 01 2022 : mulligas: 10/15

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us