FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Religion at West Point
Quiz about Religion at West Point

Religion at West Point Trivia Quiz


One would think that religion in military academies, especially West Point, is either absent or is in a minimal amount. However, from my recent trip, I found out that this is not true. In fact, it is present almost everywhere.

A multiple-choice quiz by IndianPainter. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religion Mixture
  8. »
  9. Thematic Religious Mixture

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,396
Updated
Apr 25 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1428
- -
Question 1 of 10
1. There are multiple places of worship at West Point. Which one of these is not one of them? Hint


Question 2 of 10
2. The 'Lady of West Point' is located in what chapel at West Point? Hint


Question 3 of 10
3. On what holiday do many people flock to West Point's Protestant Chapel to see a midnight candle service? Hint


Question 4 of 10
4. As with all the other buildings in West Point, what style of architecture are the chapels? Hint


Question 5 of 10
5. Which West Point place of worship was built in more recently than the others? Hint


Question 6 of 10
6. Which West Point chapel is the oldest? Hint


Question 7 of 10
7. Who is the patron saint of field artillery? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the patron saint of soldiers? Hint


Question 9 of 10
9. Who is the patron saint that is maintained by the National Catholic War Veterans? Hint


Question 10 of 10
10. 'O God our Father, Thou Searcher of Human Hearts, help us to draw near to thee in sincerity and truth. May our religion be filled with gladness and may our worship of Thee be natural . . .' is an excerpt of what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There are multiple places of worship at West Point. Which one of these is not one of them?

Answer: Baptist

The Protestant Chapel is also known as the Cadet Chapel, and the name of the Catholic chapel is the Chapel of the Most Holy Trinity.
2. The 'Lady of West Point' is located in what chapel at West Point?

Answer: Catholic

The Lady of West Point, Mary, flanks the sanctuary of Most Holy Trinity.
3. On what holiday do many people flock to West Point's Protestant Chapel to see a midnight candle service?

Answer: Christmas

4. As with all the other buildings in West Point, what style of architecture are the chapels?

Answer: Norman

Due to this fact, there is very little to note, except the style of the buildings, on the exterior of the chapels.
5. Which West Point place of worship was built in more recently than the others?

Answer: Jewish

The Jewish Chapel was only built in 1984.
6. Which West Point chapel is the oldest?

Answer: Catholic

The Catholic Chapel is 100 years old, while the Jewish Chapel is 16 years old, and the Protestant Chapel 90 years old.
7. Who is the patron saint of field artillery?

Answer: Saint Barbara

8. Who is the patron saint of soldiers?

Answer: Saint Martin

9. Who is the patron saint that is maintained by the National Catholic War Veterans?

Answer: Saint Sebastian

Saint Sebastian is also the patron saint of Ordinance.
10. 'O God our Father, Thou Searcher of Human Hearts, help us to draw near to thee in sincerity and truth. May our religion be filled with gladness and may our worship of Thee be natural . . .' is an excerpt of what?

Answer: The West Point Cadet Prayer

". . . Strengthen and increase our admiration for honest dealing and clean thinking and suffer not our hatred and hypocrisy and pretense ever to diminish. Encourage us in our endeavor to choose the harder right instead of the easier wrong, and never be content with a half truth when the whole can be won.

Help us to maintain the honor of the Corps untarnished and unsullied and to show forth in our lives the ideals of West Point in doing our duty to God and our country. All of which we ask in the name of the Great Friend and Master of all. Amen." -The Cadet Prayer
Source: Author IndianPainter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us