FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sorry Im Busy with the Rapture
Quiz about Sorry Im Busy with the Rapture

Sorry, I'm Busy with the Rapture Quiz


Are you ready for the end of the world? Test your knowledge about all things eschatology.

A multiple-choice quiz by danthonyjr. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Christianity
  8. »
  9. Theology

Author
danthonyjr
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,465
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
808
- -
Question 1 of 10
1. Which Christian denomination is known for its Saturday worship services as well as its emphasis on the imminence of Christ's return? Hint


Question 2 of 10
2. Which evangelical radio personality predicted that the world would end on May 21, 2011, and publicized his prediction on billboards throughout the U.S.? Hint


Question 3 of 10
3. Which book in the New International Version of the Bible urges Jesus' followers to "be patient and stand firm because the coming of the Lord is near"? Martin Luther argued that this book should not be included in the New Testament. Hint


Question 4 of 10
4. Which television evangelist and failed US presidential candidate predicted that a final battle between good and evil would begin in 1982? This event was to be followed by seven years of intense suffering that would eventually lead to the end of the world. Hint


Question 5 of 10
5. Which pair of Christian authors wrote a series of books in which they theorized about those "left behind" after the Rapture? Hint


Question 6 of 10
6. According to the writer of 1 Thessalonians (NIV), how can Christ's impending return be best characterized? Hint


Question 7 of 10
7. How many times does the word "Armageddon" appear in the New Testament (NIV)? Hint


Question 8 of 10
8. Known for its door-to-door mission efforts and Watch Tower publications, which denomination declares that the last days began in 1914? Hint


Question 9 of 10
9. Which end-times happening do many Christians believe will result in them being united with Jesus Christ in the air? Blondie got all caught up singing about this event. Hint


Question 10 of 10
10. Which prolific Christian author suggested that the world could end by the close of the 1980s in his book "The 1980s: Countdown to Armageddon"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 25 2024 : Guest 174: 8/10
Apr 21 2024 : Kabdanis: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Christian denomination is known for its Saturday worship services as well as its emphasis on the imminence of Christ's return?

Answer: Seventh-day Adventist Church

Adventism was initially rooted in the teachings of William Miller, who unsuccessfully predicted the end of the world in the mid-19th century.
2. Which evangelical radio personality predicted that the world would end on May 21, 2011, and publicized his prediction on billboards throughout the U.S.?

Answer: Harold Camping

When his prediction proved false, Camping revised his doomsday forecast to October 21, 2011, saying that he had misunderstood the order of end times events.
3. Which book in the New International Version of the Bible urges Jesus' followers to "be patient and stand firm because the coming of the Lord is near"? Martin Luther argued that this book should not be included in the New Testament.

Answer: James

James 5:8 reads, "You too, be patient and stand firm, because the Lord's coming is near" (NIV). Several books in the New Testament indicate that the authors thought the Second Coming of Christ was imminent.
4. Which television evangelist and failed US presidential candidate predicted that a final battle between good and evil would begin in 1982? This event was to be followed by seven years of intense suffering that would eventually lead to the end of the world.

Answer: Pat Robertson

In 2010, Robertson blamed a massive earthquake that killed as many as 200,000 Haitians on a supposed "pact with the devil" the nation had made two centuries earlier.
5. Which pair of Christian authors wrote a series of books in which they theorized about those "left behind" after the Rapture?

Answer: Tim LaHaye and Jerry Jenkins

By 2011, the "Left Behind" series consisted of 16 books and three feature films. The first book was published in 1995.
6. According to the writer of 1 Thessalonians (NIV), how can Christ's impending return be best characterized?

Answer: like a thief in the night

1 Thessalonians 5:2 says, "for you know very well that the day of the Lord will come like a thief in the night" (NIV). Paul was traditionally assumed to be the author of 1 and 2 Thessalonians. However, many modern scholars question the authorship of those books.
7. How many times does the word "Armageddon" appear in the New Testament (NIV)?

Answer: 1

Though many Christians place great emphasis on the Second Coming and related events, the New Testament has few references to many of these concepts. Armageddon -- the final battle between good and evil -- is one such concept; it is found in the New Testament (Revelation 16:16) only once.
8. Known for its door-to-door mission efforts and Watch Tower publications, which denomination declares that the last days began in 1914?

Answer: Jehovah's Witnesses

At various times, Watch Tower publications attached eschatological significance to the years 1878, 1914, 1918, 1920, and 1925.
9. Which end-times happening do many Christians believe will result in them being united with Jesus Christ in the air? Blondie got all caught up singing about this event.

Answer: Rapture

Those who believe in the Rapture are divided over the order of end-times events. Camps include those who believe in a pre-tribulation Rapture and those who believe in a post-tribulation Rapture.
10. Which prolific Christian author suggested that the world could end by the close of the 1980s in his book "The 1980s: Countdown to Armageddon"?

Answer: Hal Lindsey

Lindsey is one of many failed end-times prognosticators.
Source: Author danthonyjr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us