Quiz about The End Of Time
Quiz about The End Of Time

The End Of Time Trivia Quiz


Many events are happening that cause Christian believers to think. Middle East turmoil, threats of nuclear war, and other indications have them asking if the final days are near. Do you know these terms?

A multiple-choice quiz by foxgap. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. New Testament
  8. »
  9. Revelation

Author
foxgap
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
82,380
Updated
Jul 06 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7493
Last 3 plays: Guest 197 (4/10), Guest 76 (8/10), Guest 38 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is the evil figure that will cause havoc on Earth but will be eventually beaten by Christ, as described in the Book of Revelation? Hint

Leviathan
Beast
Archangel
Nemesis

2. According to Revelation, people will be required to accept a symbol if they want to buy or sell? It's the mark of the ______. Whose mark is it?

Answer: (1 word)
3. What is the time called when Christ returns to Earth and raises the dead? Hint

The Tribulation
The Age of Sorrow
The Exodus
The Final Judgement

4. Although this word is not in the Bible, many speak of a time when Christ lifts up all true believers to Heaven. What is this time known as? Hint

The Rapture
The Final Day
The Awakening
The End

5. What is the last book of the Christian Bible, which talks about the last times? Hint

Daniel
Revelation
Malachi
Deuteronomy

6. The period of seven years of disaster and horrible times for those left behind is called what? Hint

The Tribulation
The Great Cataclysm
The End
The Suffering

7. A term used (although inaccurately) by many Christians to describe the end of the earth and the beginning of Christ's Kingdom on earth (as described in Chapter 20) is what? Hint

The End of Times
The Descent
The Apocalypse
The Age of Rebirth

8. Many Christians believe that a final battle between Christ and the Antichrist will start his thousand-year reign on earth. What is this battle called? Hint

World War III
Armageddon
Apollyon
The Final Battle

9. What is the period during which the Apocalypse will take place and life on earth will end as we know it called? Hint

The Rapture
The End Times
The Quickening
The Last Moment

10. What is the time Christians looked most forward to at the End of Days? Hint

The Reckoning
The Millennium
The World's Fair
The Victory


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the evil figure that will cause havoc on Earth but will be eventually beaten by Christ, as described in the Book of Revelation?

Answer: Beast

There are actually two Beasts in Revelation, one from the sea (Chapter 13) and one from the earth (Chapter 17), who is also called the false prophet. Both are defeated in battle against a figure which is generally accepted as being Jesus Christ. These figures have been the subject of much speculation as to what they represent, as Revelation is a highly symbolic piece of writing! Some eschatologists believe they refer to events that had already happened at the time the book was written, others have attempted to link them with various historical figures, some believe that they are a prediction of the future.
2. According to Revelation, people will be required to accept a symbol if they want to buy or sell? It's the mark of the ______. Whose mark is it?

Answer: beast

Revelation 13:16-18 says all will be required to receive a mark in the right palm or on the forehead. This is called the mark of the beast, number of the beast or sometimes the name of the beast. Some people believe that such things as Social Security numbers or the much-discussed National ID cards could be the required "Mark of the Beast".

In the case of the social security numbers, they are required for filing income tax forms in the US. The national ID cards are a possible response for protection after the September 11th attacks on the nation.
3. What is the time called when Christ returns to Earth and raises the dead?

Answer: The Final Judgement

Revelation 20:11-15 describes this as when all those not written in the Book of Life will be cast into the Lake of Fire.
4. Although this word is not in the Bible, many speak of a time when Christ lifts up all true believers to Heaven. What is this time known as?

Answer: The Rapture

Among other places, this is talked about in 1 Thessalonians 4:13-18 and Daniel 12:1. The word 'rapture' comes from the Latin word 'rapto' which means 'caught up'. It also means to 'snatch and carry off'.
5. What is the last book of the Christian Bible, which talks about the last times?

Answer: Revelation

There are many other Books of the Bible that also talk about this. Daniel and 1 Thessalonians are two of them, for example.
6. The period of seven years of disaster and horrible times for those left behind is called what?

Answer: The Tribulation

I was taught that the first 3 1/2 years will be relatively peaceful, but the latter half will bring the greatest suffering in human history.
7. A term used (although inaccurately) by many Christians to describe the end of the earth and the beginning of Christ's Kingdom on earth (as described in Chapter 20) is what?

Answer: The Apocalypse

This will be the beginning of the thousand-year reign of peace on earth by Christ. The word Apocalypse means revealing or unveiling, and properly applies to the entire book of Revelation, not to any one specific incident or passage in it. Inaccurate popular usage has led to the word apocalyptic being seen as referring to the end of the world.
8. Many Christians believe that a final battle between Christ and the Antichrist will start his thousand-year reign on earth. What is this battle called?

Answer: Armageddon

The term "Armageddon" comes from the Hebrew word meaning "the Mount of Megiddo", this is a reference from the website "Rapturenow.com". Revelation 16:16 calls this the gathering place.
9. What is the period during which the Apocalypse will take place and life on earth will end as we know it called?

Answer: The End Times

Many people believe we are fast approaching this time due to their understanding of the signs leading up to this point.
10. What is the time Christians looked most forward to at the End of Days?

Answer: The Millennium

I hope you enjoyed this quiz.
Source: Author foxgap

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 17 2023 : Guest 197: 4/10
Mar 16 2023 : Guest 76: 8/10
Mar 14 2023 : Guest 38: 9/10
Mar 09 2023 : Guest 72: 6/10
Mar 06 2023 : Guest 108: 7/10
Mar 06 2023 : Guest 67: 10/10
Mar 05 2023 : Guest 76: 8/10
Mar 05 2023 : Guest 76: 6/10
Mar 02 2023 : Guest 73: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series It's About Time:

There are 20 quizzes, one from each Fun Trivia category. Each quiz has the word "time" or a word connected to time in its title.

  1. Night Time is the Right Time Easier
  2. Time for T Average
  3. Life and Times of Gwyneth Paltrow Average
  4. Guess the Old-Time Radio Show Average
  5. Telling Time on the Clock Very Easy
  6. No, No, a Thousand Times, No! Average
  7. Around the World in Eight Minutes Very Easy
  8. Times Like These Average
  9. Fifteen Minutes of Fun Easier
  10. It Was the Best of Mythological Times Average
  11. Once Upon A Time, There Was A... Easier
  12. Journey through Time in the Movies Average

3/21/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us