FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Emoticons  Before They Were Graphic
Quiz about Emoticons  Before They Were Graphic

Emoticons - Before They Were Graphic Quiz


Emoticons can be used to add expression to a text message. Originally, they were all constructed from characters on the keyboard. I have based this quiz on Western style emoticons.

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Computers
  8. »
  9. General Computing

Author
mlcmlc
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1523
- -
Question 1 of 10
1. Which text emoticon could be used to convey a smile? Hint


Question 2 of 10
2. Can you select the text emoticon which could be used to relate a frown? Hint


Question 3 of 10
3. Are you able to single out one of the following text emoticons that could be used to suggest laughing? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following text emoticons could announce that the sender is napping? Hint


Question 5 of 10
5. How might a sender create a text emoticon to signify crying? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following text emoticons could be used to textually send a kiss to someone? Hint


Question 7 of 10
7. One of the text emoticons below actually originated in the funny papers to represent swearing. Can you spot which one? Hint


Question 8 of 10
8. If you receive this text emoticon in email the sender is telling you that he/she has been staring at the screen too long. Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following text emoticons could be used to suggest a wink? Hint


Question 10 of 10
10. If I wanted to send you a text emoticon rose, which of these symbols would I choose? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : DeepHistory: 9/10
May 30 2024 : Guest 82: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which text emoticon could be used to convey a smile?

Answer: : - )

These are written with and without noses, mustaches, and/or sunglasses. The (:-( is very unhappy. The (((H))) is a big hug. The :-(=) is bucktoothed.
2. Can you select the text emoticon which could be used to relate a frown?

Answer: : - (

The X-( is angry. The >:) is evil. The =O is shocked.
3. Are you able to single out one of the following text emoticons that could be used to suggest laughing?

Answer: : - D

The () is a hug. The B-) is a smile with shades. The :-r is a tongue sticking out.
4. Which of the following text emoticons could announce that the sender is napping?

Answer: ~.~

The ?-( is a black eye. The =^.^= is a cat. The :-! is foot in mouth.
5. How might a sender create a text emoticon to signify crying?

Answer: : ' (

The :( and :=( are frowns. The ][ is back-to-back.
6. Which of the following text emoticons could be used to textually send a kiss to someone?

Answer: : - ) *

The ~.~ is napping. The * is an asterisk. The () is a hug.
7. One of the text emoticons below actually originated in the funny papers to represent swearing. Can you spot which one?

Answer: @%&$%&

So, :-) is a smile. The #-o is Doh!. The (-) is needs a haircut.
8. If you receive this text emoticon in email the sender is telling you that he/she has been staring at the screen too long.

Answer: %-)

The :-)) is really happy. The [:] is robot. The ':-) is sweating.
9. Which of the following text emoticons could be used to suggest a wink?

Answer: '-)

The X-( is mad. The /:-) is a Frenchman with a beret. The #-) is blinking.
10. If I wanted to send you a text emoticon rose, which of these symbols would I choose?

Answer: @)-;-'---

I've also seen @)--'--'-- or @>+--+-- or @>-->-- or @~)~~~. You get the idea. The other choices here are just made up.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Few in Sci/Tech #1:

My quizzes in "Sci/Tech" category

  1. Unix: Can You Use These Commands in a Sentence? Average
  2. Emoticons - Before They Were Graphic Average
  3. 12 Angry Men: An Anger Review Average
  4. I Need a Hand Average
  5. Hard Drive Basics Average
  6. Suicide Demons Average
  7. Laboratory Labors Easier
  8. Copyleft Average
  9. Keep Smiling! Easier
  10. Just What the Doctor Ordered Easier

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us