FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Middle School Science
Quiz about Middle School Science

Middle School Science Trivia Quiz


Can you pass Eighth Grade Science? Have fun with these exam questions!

A multiple-choice quiz by SKR. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Science

Author
SKR
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,695
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
13082
Last 3 plays: LancYorkYank (10/10), Guest 69 (6/10), Guest 158 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. The only planet that has a day longer than its year is ... Hint


Question 2 of 10
2. The naturalist responsible for the theory of evolution by natural selection is which one of the following? Hint


Question 3 of 10
3. The North Star is which one of the following? Hint


Question 4 of 10
4. All land-dwelling living things need which of the following as the initial source of energy for fuel? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of the following is a nocturnal animal? Hint


Question 6 of 10
6. A honey bee getting nectar or pollen from a flower is an example of which type of association? Hint


Question 7 of 10
7. The standard unit of measurement used for measuring force is which of the following? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following is the hottest planet? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the igneous rock that is light enough to float? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first American to orbit the earth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : LancYorkYank: 10/10
May 19 2024 : Guest 69: 6/10
May 18 2024 : Guest 158: 8/10
May 10 2024 : Guest 52: 3/10
May 09 2024 : mulder100: 8/10
May 04 2024 : Guest 107: 8/10
May 03 2024 : Guest 73: 6/10
Apr 26 2024 : Guest 172: 4/10
Apr 25 2024 : Guest 47: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The only planet that has a day longer than its year is ...

Answer: Venus

2. The naturalist responsible for the theory of evolution by natural selection is which one of the following?

Answer: Charles Darwin

Charles Darwin studied the birds, finches, on the Galapagos Islands and developed this theory which is his explanation for evolution.
3. The North Star is which one of the following?

Answer: Polaris

4. All land-dwelling living things need which of the following as the initial source of energy for fuel?

Answer: sunlight

5. Which one of the following is a nocturnal animal?

Answer: bat

Nocturnal means the animal is active at night because it has a low tolerance to light.
6. A honey bee getting nectar or pollen from a flower is an example of which type of association?

Answer: mutualism

Mutualism is an association where both living things benefit. In this case the bee gets food and the flower gets pollinated or reproduced.
7. The standard unit of measurement used for measuring force is which of the following?

Answer: Newton

8. Which of the following is the hottest planet?

Answer: Venus

Venus is covered by gaseous clouds that trap the heat.
9. What is the name of the igneous rock that is light enough to float?

Answer: pumice

Pumice is formed when gases escape quick cooling lava.
10. Who was the first American to orbit the earth?

Answer: John Glenn

John Glenn orbited earth three times in 1962 and returned to Space in 1998 at the age of 77.
Source: Author SKR

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us